«Гвалтівника вбили не зеки, а співробітники тюрми». Ще одна анонімна версія розплати

«Гвалтівника вбили не зеки, а співробітники тюрми». Ще одна анонімна версія розплати
  • В установі виконання покарань №1 вбили арештованого за зґвалтування 7-річної.  За однією інформацією — співкамерники поквиталися за скоєне. За другою анонімкою — в’язня палицями забили тюремники. 
  • Досі офіційних даних про те, як насправді настала смерть 59-річного арештанта, немає.
  • А що на нього чекало б за новим законом про сексуальні злочини проти дітей? В інфографіці викладаємо, як зміниться система покарання педофілів, якщо набере чинності проголосований депутатами проект 6449.

Чоловіку, який був затриманий за підозрою в зґвалтуванні 7-річної дівчинки і арештований на час слідства, вкоротили віку співкамерники. Про це редакції написав читач на електронну пошту. Перевіряючи цю інформацію, ми дізналися: документувати факт насильницької смерті в’язня поліцейські їздили, але їх всередину не впустили. У відділі комунікацій обласного главку Нацполіції тепер жодних коментарів з цього приводу.

Розслідуванням обставин смерті в стінах слідчого ізолятора займаються співробітники ДБР. Про це 20minut.ua сказала вчора, 16 липня, прес-секретар прокуратури Вінницької області Ірина Вихованець. За її словами, смерть арештованого настала в суботу, 13 липня, і слідчі Бюро розслідувань відкрили провадження за ознаками злочину, визначеного статтею 115 Кримінального кодексу «Умисне вбивство».

Протягом усього дня вчора, 16 липня, журналіст телефонувала в установу виконання покарань №1, щоб дізнатися обставини смерті в’язня в ізоляторі. Тільки за номером чергового змогла додзвонитися, але він сказав «нічого не знаю». У приймальні начальника тюрми – постійно були довгі гудки. Черговий сказав, що керівник на виїзді, а більше зі ЗМІ говорити в них нікому. Ніхто не відповідав і на телефони управління виконання покарань. У тому числі й за номером, вказаним на відомчому сайті як «гаряча лінія».

Відео дня

Чия це була помста?

За інформацію нашого першого анонімного джерела, підозрюваного в справі про педофілію позбавили життя співкамерники. Покарали за скоєне. У який спосіб? Цього інформатор не сказав. У нього склалося враження, що це преса замовчує факт розправи над «педофілом», чию вину ще не довели в судовому порядку. Але насправді жодного офіційного повідомлення від структур, які мали про це прозвітувати, не було. Силовики, схоже, зробили все можливе, аби не надавати розголосу інформації про саме цю смерть за гратами.

Друга анонімна інформація прийшла журналісту в СМС сьогодні вранці у відповідь на попередню публікацію. Повідомлення зі спеціального інтернет-ресурсу, написане на латиниці. Так часто пишуть засуджені. І ось що в ньому читаємо:

«Гвалтівника вбили не зеки, а співробітники тюрми. Били палицями. Крики стояли на всю тюрму».

Спроба дізнатися обставини і версії вбивства людини в стінах слідчого ізолятора через співробітників Державного Бюро розслідувань не вдалася. На кількох номерах учора вранці записали контакт журналіста й обіцяли передати його компетентним. На повторний дзвінок сказали: ще вирішують питання, в якому обсязі надавати інформацію ЗМІ.

Це було в кінці робочого дня 16-го. Сьогодні телефонуємо — новий черговий. Він швидко дізнається інформацію від людини, яку змінив на чергуванні і коментує стислим стандартом: в кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі дії. Все.

Яким чином вбили арештанта? Які травми були на його тілі? Чи сидів він зі співкамерниками або ж в «одиночці»? Чиїх рук, в кінці кінців, могла бути його смерть? Чи, може, чоловік взагалі помер, наприклад, від інфаркту? Про версії слідства журналісту не сказали нічого.

ДБР, нагадаємо, знаходиться в Хмельницькому. Тож співробітники просто можуть не знати вінницького резонансу, якщо не мають відношення до саме до цього розслідування. Знову чекаємо більш розгорнутого офіційного коментарях від структури, що проводить розслідування.

І, звісно, очікуємо інформації від керівництва установи виконання покарань. А тим часом в коментарях на нашому сайті люди пишуть:

«Група п'яних співробітників-офіцерів вчинили самосуд, а прикриваються ні в чому не винними зеками, щоб не потрапити самим за грати по цілій низці статей. Редакція, ваша інформація не є дійсна щодо вбивства психічно хворого співкамерниками, вас ввели в оману!».

Що міг отримати за законом?

А про статевий злочин, жертвою якого стала 7-річна, сайт 20minut.ua розповідав читачам 9 липня. Злочин стався напередодні, 8-го липня. На другий день поліцейські повідомили, що вони затримали 59-річного підозрюваного. У новині на поліцейському сайті одразу ж написали: це психічно хворий чоловік, ніяк не пояснивши правдивість діагнозу.

За інформацією знову ж таки, з анонімного джерела, автор статті дізналася: в підозрюваного чоловіка була довідка про хворобу, видана ще в 70-х роках. Це може означати, що її власник не був на обліку, як психічно хворий, і в медиків взагалі зараз не спостерігався. В прокуратурі факт наявності психічного захворювання в названого чоловіка редакції 20minut.ua не підтвердили.   

Нагадаємо, за що його арештували. Близько 15.20 поруч з гаражами 7-річна дитина гралася разом з 9-річною сестричкою, коли невідомий напав на молодшу дівчинку, затягнув у кущі. Це було на Замості.

«Зловмисник демонстрував дитині статеві органи та рукою вчинив насильницькі дії сексуального характеру. Старша дівчинка втекла і розповіла батькам», — так розказали поліцейські та додали, що постраждалу дівчинку госпіталізували в Центр матері й дитини з кровотечею.

Підозрюваного невдовзі арештували на 60 діб та відправили в слідчий ізолятор. У цій справі зґвалтування планували цілий ряд експертиз, в тому числі психолого-психіатричну. Тепер діагнозу «педофілія» арештованому експерти не підтвердять, раз над ним вчинили там розправу.

Між цими двома подіями — зґвалтуванням маленької вінничанки і смертю її кривдника в камері СІЗО — Рада прийняла закон про примусову кастрацію засуджених за статеві злочини проти неповнолітніх. Так співпало. Яке покарання чекало б за цим законом на того 59-річного? До 15-ти років тюрми з примусовою хімічною кастрацією.

Система покарання педофілів зміниться, коли набере чинності проголосований депутатами перед виборами проект 6449. Популістським його вже охрестили експерти, закликаючи президента не підписувати негуманні зміни. Тим паче, що альтернативний проект, витриманий в рамках європейських стандартів, також був готовий для прийняття. Він пропонує ту саму хімічну кастрацію, але не в покарання, а як лікування виключно людям з діагнозом педофілія.

Прийнятий же законопроект таку процедуру зробить обов’язковою для всіх засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості дітей. Більше про зміни дивіться в інфографіці:

Американський приклад публічного реєстру

З пояснювальної записки проекту закону 6449:

«На офіційному сайті Міністерства юстиції США будь-яку людину (ймовірного педофіла) можна перевірити по імені і прізвищу. Відкриється список всіх осіб з таким іменем по всіх штатах і населених пунктах. Кожна особа буде «супроводжуватися» посиланням на повну інформацію про злочини, фізичні дані, фотографії і псевдоніми. А ось в базі ФБР США можна знайти сексуальних злочинців саме за територіальною ознакою не знаючи імені та прізвища. Цією можливістю користуються американські батьки, наприклад, при виборі місця проживання (напередодні переїзду), щоб дізнатися, чи є по сусідству хтось, хто вийшов на волю після відбування покарання. Така «публічність» й заганяє в кут як потенційних злочинців, так і тих, що відбули покарання, педофілів».

 

Читайте також:

Домагання та обіцянки. Як в судах карають за розбещення дітей

В СІЗО вбили психічно хворого, який зґвалтував 7-річну дівчинку. Служби про це мовчать

ВРУ схвалила хімічну кастрацію педофілів. Як голосували вінничани?

Вінничанина підозрюють у розбещенні 4-річного хлопчика. Йому грозить до 8 років

У Вінниці психічнохворий зґвалтував семирічну дівчинку. Шокуючі подробиці

Арештований за вбивство завів акаунт у Фейсбуці з фото наколки «Только Бог Мне Судья»

Знов придумали маніяка. Вінничани говорять про зґвалтування в підвалі на Грибоєдова

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (36)
  • Зневажливий

    Шановні дописувачі! Не пишіть бредотину. До вироку суду жодний підозрюваний  не є злодюгою. Під таку подачу може потрапити кожен не винний громадянин, і ви в тому числі також. Але коли вже причеплений "ярлик" педофіла, і таку особу закрили, то вважайте, що за малолітку в зоні сама братва карає по "поняттях" всього двома "статтями": -перша примусове виконання винним ролі "дєвочки"  та задоволення самої братви нетрадиційним сексуальним примхам, а друга "стаття"  - це те, що вже сталось з  
    "героєм" статті. Але його провину офіційно не встановлено, а пальцем втикано на нього, і є вірогідність, що можливо навіть дійсним злодюгою, щоб відвести від себе підозру.
  • Марина

    Шановна редакція! А яких коментарів Ви чекаєте від керівництва установи!? Як вони самі своїх же прикривають, а ті офіцери-убивці ходять і настільки впевнено посміхаються сподіваючись що все їм зійде з рук. Хто їм дав право так жорстоко забити людину, невже вони вправі вирішувати чужу долю? І за "групове, умисне вбивство" покарання вони всі мають понести за законом!
  • боба

    есть инфа  что  мужик был с квадрата, и девченку он заманил местную...  на квадрате есть много бывших зеков и семей у которых есть  отбывающие наказания...    тут все понятно.
  • 12345

    "Система покарання педофілів зміниться, коли набере чинності проголосований депутатами перед виборами проект 6449. Популістським його вже охрестили експерти, закликаючи президента не підписувати негуманні зміни. Тим паче, що альтернативний проект, витриманий в рамках європейських стандартів, також був готовий для прийняття. Він пропонує ту саму хімічну кастрацію, але не в покарання, а як лікування виключно людям з діагнозом педофілія.
    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Kryminal/gvaltivnika-vbili-ne-zeki-a-spivrobitniki-tyurmi-sche-odna-anonimna-ve-10903742.html"
    Ідіоти ті експерти і всі ті хто їх підримує!!! Які нах.. цінності європейські? Та треба було ще раніше прийняти такі закони... і не так як написано в законі: "якщо жертва до 14р., а звинувачений від 18 до 65р..." Треба на всіх розповсюдити, не важливо скільки років нападнику чи його жертві!!!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up