Чоловіка засудили на 11 років за те, що підірвав гранатою свою колишню

Чоловіка засудили на 11 років за те, що підірвав гранатою свою колишню
Фото: прес-служба Апеляційного суду Вінницької області
  • Вирок першої інстанції затвердили в апеляції.
  • Гранату обвинувачений привіз із зони АТО ще у 2016-му році.

Мешканець Немирівського району отримав 11 років в’язниці за те, що кинув гранату в кімнату, де знаходилися його колишня та ще один чоловік. Вирок був ухвалений 26 червня Немирівським районним судом. А 24 вересня з таким рішенням погодився апеляційний суд Вінницької області. Про це повідомляє прес-служба суду.

Адвокат обвинуваченого стверджував, що саме замах на вбивство не доведений у цій справі. Тому, на його думку, потрібно скасувати вирок першої інстанції. Прокурор же наполягав на покаранні у вигляді 12 років в’язниці як за особливо тяжкий злочин.

Відео дня

Обвинуваченому чоловіку, який є учасником АТО, інкримінують замах на вбивство, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Про обставини трагедії дізнаємося з вироку Немирівського суду.

Інцидент стався 3 грудня 2017 року. Приблизно об 11:00 нетверезий чоловік прийшов до своєї колишньої, з якою вони раніше жили разом. Там посварився із нею, а також із новим коханим жінки. Як сказано у вироці суду, тоді обвинувачений і задумав вбити їх обох.

З кишені вийняв оборонну ручну осколковою гранату Ф-1, радіус вражаючої дії якої складає 200 метрів, витягнув із запалення гранати запобіжну чеку та кинув її на підлогу.

Після цього чоловік швидко вибіг до іншої кімнати, після чого граната вибухнула. Двоє людей отримали легкі та середні травми, ніхто не загинув.

Що каже засуджений

Як встановило слідство, гранату чоловік привіз із зони АТО ще у квітні 2016 року. Про це він сам розповів у судовому засіданні.

Також сказав, що приходив до колишньої для того, щоби поговорити та помиритись. Але вона відмовилася його слухати. Тоді через деякий час він повернувся до неї з гранатою. Каже, що вбивати нікого не хотів, а тільки налякати.

Після вибуху, коли він повернувся в кімнату, то побачив, що в жінки з ноги йде кров, то сам поїхав до фельдшера, щоби викликати швидку допомогу.

Що кажуть постраждалі

У суді допитували постраждалу жінку. Вона розповіла, що коли її тодішній хлопець приїхав з АТО, то вони посварилися, і вона пішла від нього до іншого. У день, коли стався інцидент із гранатою, обвинувачений справді приходив миритися. Але розмова не склалася.

Коли прийшов вдруге, просив помиритися. Вона відмовилася. Після цього чоловік кинув їй під ноги гранату. Її новий хлопець стояв поруч.

Від вибуху гранати жінка упала на підлогу, не могла рухатися.

Її слова підтримав допитаний у суді новий коханий. Зазначив, що саме він телефонував до лікарів, натомість обвинувачений наказував покласти слухавку та погрожував вбивством.

Ще в суд викликали жінку, яка працює фельдшером. Вона сказала, що пам’ятає, як на медпункт прибіг обвинувачений, кричав, що кинув гранату та, мабуть, двоє людей загинули. Просив викликати швидку допомогу. Вона подзвонила в лікарню, але там сказали, що бригаду викликав постраждалий чоловік.

Обґрунтування вироку

Пом’якшувальних провину обставин суд не знайшов. Натомість, до обтяжуючих віднесли алкогольне сп’яніння.

При призначенні міри покарання врахували ступінь суспільної небезпеки та тяжкість вчиненого злочину. Також те, що обвинувачений раніше не був судимий, є учасником АТО та бойових дій.

За незаконне поводження зі зброєю призначили 4 роки в’язниці. Максимальне покарання тут було можливе сім років позбавлення волі.

За замах на вбивство, який був вчинений способом, небезпечним для багатьох людей, дали 10 років.

Остаточне покарання — 11 років позбавлення волі.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Oleksandr Stoliarov

    Цікаве спостереження, коли чоловіка, який брав участь в АТО, хтось "ображає", то у заголовку і всюди по тексту завжди майорить слово "АТОшник". Але коли "АТОшне" *хуйло спи*дило в АТО гранату, привезло її на мирну територію і когось підірвало, то в заговлку просто "чоловік". Дивина та й годі

    Жора reply Oleksandr Stoliarov

    Так это 20 мин, )))) такие 20 мин)))))

    Oleksandr Stoliarov reply Жора

    Ща прибіжать "побратими" і скажуть, що я агєнт путєна і шо вони мене знайдуть))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up