Байк, що коштує 30 тисяч, продав за дві. Крадіжку розкрили, електровелосипед не знайшли

Байк, що коштує 30 тисяч, продав за дві. Крадіжку розкрили, електровелосипед не знайшли
Павлу ще не повернули його електровелосипед. Не знайшли перекупника
  • Крадія знайшли. Він за 2 тисячі збув електробайк, який насправді коштує в 15 разів дорожче.
  • А того чоловіка, який купив крадене, ще мають розшукати. Як і сам велосипед.
  • Про те, як розкривають викрадення його транспортного засобу, розповів Павло Сніцар.

Ще не повернув свій електробайк, а вже написав пост вдячності правоохоронцям, які затримали крадія, та людям, що допомагали його шукати.

У вінницького ріелтора Павла Сніцара, нагадаємо, з приватного подвір’я у вересні поцупили велосипед, який він придбав за 30 тисяч гривень. Розкрити злочин зумів сам власник за допомогою сили Фейсбуку. Він виклав фото викраденого байку і попросив людей допомогти знайти. І знайшлися свідки: вінничани бачили, як важкий електробайк, точно такий, як на фото зі сторінки Павла Сніцара, вантажили на машину двоє чоловіків у дворі будинку неподалік від місця крадіжки.

Небайдужа жінка зробила фото ймовірних злодіїв та їхньої машини і надіслала знімки автору посту про вкрадений велосипед. Він передав інформацію поліцейським. Не так швидко, як би хотілося Павлу Сніцару, але крадія затримали. Це сталося вже після того, як злодій збув вкрадене — продав електровелосипед працівнику ломбарду. Останній після розголосу інформації про його причетність до велокрадіжки зник. Його та сам велосипед ще мають розшукати.

Відео дня

Рецидивіст, що не кається

Павло Сніцар 2 листопада в Фейсбуці написав, кому вдячний за інформацію про крадія, якого нарешті затримали. Із підозрюваним провели слідчі дії, він зізнався. І дані ним свідчення, як надіяється власник велосипеду, допоможуть поліції розшукати його транспортний засіб.

— Велосипед був проданий, як пояснив викрадач на відео при понятих, за 2000 гривень, — говорить Павло Сніцар журналісту 20minut.ua. — Чи вірю я, що байк за 30 тисяч продали за дві тисячі? Нікому не можна вірити. Тим більше рецидивісту... 

Від поліцейських власник дізнався, що його крадій не раз притягувався до відповідальності за майнові злочини і відбував за них покарання.

— Коли я вперше побачив даного правопорушника, то перше бажання було його нагодувати. Злості не було якось, — говорить Павло. — В нього вже 5 судимостей і буде 6-та. Але драма цієї історії в тім, що він навіть не розуміє, що накоїв, тому що в кінці ще запитував при всіх: «Не, ну а что я такого наделал? Я всего лишь велосипед украл…».
 

Фото з оглошення Павла про крадіжку. Цей велосипед ще розшукують 

Перекупника ще шукають

Викрадач, як каже Павло Сніцар, міг задешево сплавити дорогий велосипед, а вже той, хто перекупив, — перепродав його значно дорожче. Як першого покупця, нагадаємо, шукають працівника ломбарду, якого упізнали свідки і теж назвали Павлу Сніцару. Він ці дані також передав слідчим.

— Той Андрій зараз переховується, — говорить Павло. — Його не можуть знайти. А одразу йому додзвонювалася на мобільний поліція…

Що стосується першого підозрюваного — крадія, то днями йому обирали запобіжний захід на час досудового слідства. І, за словами потерпілого від злочину, навіть не присудили домашнього арешту.

— В нього немає вінницької реєстрації. Він як бомж. Живе в гуртожитку, а прописаний в інший області, — розповідає Павло Сніцар. — Через це йому навіть не дали домашнього арешту. А під варту не взяли, бо не такий тяжкий це злочин й нібито не достатньо доказів у справі... Тож врешті суд просто відпустив злочинця, і він зараз спокійно гуляє на волі. Законам нашим браво!

Та не зважаючи на те, що злочин залишається не розкритим до кінця (перекупника і велосипед не знайшли), Павло Сніцар вважає своєю перемогою те, що хоча б викрадача притягують до відповідальності.

— До тих, хто сидить на місці, в руки нічого не іде, — написав він у Фейсбуці. — Я зробив максимум шуму з цього. Мене навіть випадкові перехожі питали, чи знайшовся велосипед. Тому, якщо це твоє, і навіть якщо весь світ проти тебе, все одно треба діяти, коли на твоїй стороні правда!
 

 

Читайте також:

Вкрали електровелосипед за 30 тисяч. Власник має свідків та претензії до поліції

Ідеальність крадіжки залежить від жертви. Не створюй умов для роботи «карманника»

Куди жалітися на поліцейського чи прокурора? Зібрали всі адреси та телефони для скарг

Поліція не розкриває й половини злочинів. Але вінницьке управління в ТОП-5 кращих

Нерухомі справи. За заявами братів Костікових поліція починає службове розслідування

Тривожну кнопку виклику поліції на смартфоні вінничани вже натискали. Що сталось?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Елена

    загублені проїзні і любі документи, що дають пільги, здають в оренду через інтернет-клуби!!!
  • Долой выдуманные запреты

    Не раз притягивался, горбатого могила исправит , на кой хер тогда та тюрьма если не исправляет людей ? Значит руку нужно отрезать . Как в старину , так доходчевее будет .

    Юрий reply Долой выдуманные запреты

    И платить пособие по инвалидности? Просто пристрелить. Дело не в мести, просто нужно избавиться от этого биомусора.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up