Батьки загиблого студента Вови Куделі доводять, що їх син не самогубця

Батьки загиблого студента Вови Куделі доводять, що їх син не самогубця
Батьки Володимира Куделі доводять, що їхнього сина убили, а потім мертве тіло скинули з висотки на Келецькій. Правоохоронці ж не знайшли ознак злочину, тому відмовили у порушенні карної справи.

Оскаржували більше року
Постанову про відмову у порушенні кримінальної справи і оскаржували більше року батьки. Змогли скасувати через Ленінський суд, але прокуратура подала апеляцію. Суд другої інстанції повернув матеріали знову на розгляд Ленінського суду. Останній вирішив – треба ще досліджувати обставини смерті хлопця, тіло якого упало з висотки на Келецькій, 22 лютого минулого року, і віддав матеріали назад у прокуратуру.

Загибель 20-річного студента розслідували не один місяць, але батьки кажуть – поверхово. Спочатку райвідділ не знайшов ознак злочину, потім слідче управління обласної міліції. Далі прокуратура розбиралася. Теж спочатку районна, потім обласна. Врешті скарга батьків дійшла до суду. І тут її розглядали у двох інстанціях.

Батьки кажуть: син - не самогубець
- Вони кажуть, що у цьому випадку немає складу злочину. Бо хочеться покрити тих, хто вбив, бо це чиїсь діти, - коментувала пресі мати Вови Галина Куделя. - Якби була порушена кримінальна справа у день загибелі сина, то, окрім речових доказів — одягу, який працівники судмедекспертизи викинули у сміттєвий бачок, можна було б ще зібрати контактні телефони, до кого син телефонував, у якому місці він знаходився. Але зумисне слідчі все це не зробили. Вийшовши другий раз на місце події 11 листопада 2011 року, ми переконалися: слідчі фальсифікували перший протокол огляду.

Батьки наполягають, що їхній син - не самогубець. Він призначав зустрічі, планував завтрашній день, перед тим, як сталася трагедія.
- Психологічну оцінку зробили на основі Вовиної переписки у соцмережі «В контакті», - казав представник батьків у суді. - Негативні фрази використали і підлаштували під версію самогубства, і експерти зробили висновок про присутність суїцидальних тенденцій.

Слідчих покарали, справу знову розслідують
- Я розумію Галину Куделю як матір, яка втратила сина. У цій справі підтримую незалежну сторону. Завдання слідства - об'єктивно розібратися, - казав старший слідчий управління обласної міліції Олександр Сапіга, що останнім розбирався у обставинах загибелі юнака. - У ході перевірки зауваження батьків були враховані, були виконані усі клопотання, заявлені ними. Відпрацьовувалася не лише версія самогубства, а й насильницька смерть, саме тому призначалися додаткові експертизи.

Але суд вирішив – цього не досить, і повернув матеріали у прокуратуру для проведення додаткових експертиз. Тим більше, що й прокурор Руслан Охота визнав недоліки слідства. Втім, їх тепер вже, як сказав у суді Руслан Охота, усунути неможливо.

- Найбільший недолік досудового слідства - неякісна перевірка при першочергових дослідженнях, - говорив він. - Люди, які провели неналежний огляд, покарані: заступник начальника слідчого відділу відсторонений від займаної посади, слідчі, які виїздили на місце пригоди, отримали догани.
 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Соболезную родным и бизким .
  • Anonymous

    Не шарите вы ни черта
  • Anonymous

    ненавижу мусорье!
  • Anonymous

    черговий раз доказано...мусора педерасти!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up