В Україні заборонили «Однокласники», «Яндекс», «Mail.ru» та «Вконтакте»

В Україні заборонили «Однокласники», «Яндекс», «Mail.ru» та «Вконтакте»

Україна ввела заборону провайдерам надавати послуги  доступу до ресурсів сервісів "Mail.ru", "Вконтакте", "Однокласники" а також сервісів "Yandex".

Про це йдеться в указі Президента №133 від 15 травня 2017 року.

Згідно з ним, введена заборона інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів "Mail.ru" (www.mail.ru) і соціально-орієнтованих ресурсів "Вконтакте" і "Однокласники".

Варто зазначити, що 427 237 користувачів соцмережі «Вконтакте» вказали, що вони з Вінниці.

Відео дня

Втім, уточнюється, що доступ до головної сторінки Яндекса - до пошукача - буде відкритим, але заблокують всі інші сервіси.

Санкції введені відносно сервісів "Yandex":

  • "Яндекс Авіаквитки", "auto.ru", "Яндекс аудиторії", "Яндекс Афіша", "Яндекс Деньги", "Яндекс Вебмайстер", "Яндекс відео", "Яндекс Час", "Яндекс директ", "Яндекс диск", "Яндекс карти". 

Повний перелік заборонених сервісів дивіться :

Член Комітету Верховної Ради у закордонних справах Володимир Ар'єв пояснив в ефірі «Ехо Москви», що російські соціальні мережі «ВКонтакте» і «Однокласники», а також компанії Mail.ru, «Яндекс» та їх сервіси були заблоковані на території України з міркувань безпеки .

Як зазначив депутат, українська сторона сприймає Росію як агресора, тому влада країни не може допустити, щоб російські сервіси збирали інформацію про переміщення, контакти та особисте  листування громадян України.

«До серверів, відповідно до російського законодавства, російські служби мають прямий доступ.  На жаль, багато хто в Збройних силах України та державні службовці до сих пір користуються цими мережами, тому для України це питання безпеки», - сказав він.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (117)
  • Алек

    Дибіли.....відновіть доступ до маіл. Ру

    Zh Юра reply Алек

    маіл і яндекс кончені сайти....щоб їх нахрєн взагалі зачинили.....як вони дістали зі своїми барами, браузерами і іншим смітттям, яке пихають усюди.....прогавив десь і все, в тебе на компі повно непотрібного хламу від цих під-чних сайтів

    З.А.Глядач reply Zh Юра

    Юра,а чому ти Zh? Часом не Zhopa?

    Zh Юра reply З.А.Глядач

    мда, розум так і пре

    З.А.Глядач reply Zh Юра

    З твоєї Zh?

    Задунайский Торонтуй reply Zh Юра

    Если ты долбо*б, то судьба эта достанет тебя и на мордокниге.

    Zh Юра reply Задунайский Торонтуй

    не варто всіх рівняти по собі

    Задунайский Торонтуй reply Zh Юра

    Еще бы. У меня никаких проблем ни с ОК, ни с ВК.

    Zh Юра reply Задунайский Торонтуй

    та ти прям хакер....ось сижу і заздрю тобі, такий ти розумний....і ок с вк в тебе працює, і майла з яндексом не боїшся.....тільки якби ще в твою "розумну" голову дійшло, що не всі люди однакові....один в пк розбирається, іншому дано бути хорошим лікарем (наприклад) і в пк він може й не сильно розбиратися.....тому перед тим, як випендрюватись перед кимось, спочатку потрібно трохи подумати

    і ще, тобі мабуть це буде дивно, але не в одного тебе ок і вк працюють (вибач, що розбив твої ілюзії, але така реальність)

    Задунайский Торонтуй reply Zh Юра

    Ну так неча на зеркало пенять, коли рожа крива.
  • Психиатр

    Дауны знают как обойти блокировку.
  • Ostapov Andrii

    Порошенко даун.Я знаю как обойти блокировку
  • Ostapov Andrii

    Порошенко даун.Я знаю как обойти блокировку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up