Як зірвати овочевий джек-пот? (Прес-служба Organic-D)

Як зірвати овочевий джек-пот? (Прес-служба Organic-D)

Професійне овочесховище для аграрної компанії – факти від «Органік-Д».

Які б тренди не диктували українцям правила корисної їжі, овочі завжди були і будуть головною прикрасою та смаковою насолодою. І коли сьогодні ми ще дозволяємо духовці відпочивати, не за горами сезонні кулінарні шедеври з зимових овочів – соковиті страви з картоплі, капусти, моркви тощо.

Як зберігаються коренеплоди до наступного літа і чи залишають вони нам свої вітаміни, запитали у директора овочевого підприємства «Органік-Д», який  вже декілька років  вирощує овочі борщового набору в Сутисках під Вінницею та, головне, успішно їх зберігає.

– Овочесховище можна зняти в оренду або навіть збудувати на базі орендованого ангару, – розповідає Вадим Кричковський. – Та «Органік-Д» не шукав інших приміщень для зберігання, а відразу орієнтувався на власний простір. Бо особливості клімату в нашому регіоні дозволяють збирати урожай овочів з відкритого ґрунту один раз на рік. А це, в свою чергу, гостро ставить питання дбайливого збереження.

За статистичними даними, Україна щорічно втрачає до 30% вирощених овочів. Це колосальні витрати для країни, основні причини яких банальні: якість та обсяг холодильних сховищ не відповідають ринковим умовам. Інфраструктура настільки не розвинута, що дуже часто та ж сама картопля зберігається ще у не модернізованих спорудах «минулого сторіччя». Коли зберігання не відповідає загальновизнаним нормам, овочі не виживають і кілька місяців після збору врожаю. Температурний режим одразу ж дає про себе знати.

– Наприклад, наше холодильне сховище, - продовжує директор «Органік-Д», - розраховане на широкий температурний спектр. Цього року збираємо непоганий урожай моркви. Продукт фасуємо у сітки та закладаємо ящиками у сховище. Температура холодильної камери повинна бути на 5 градусів нижча за температуру овочів. Потім градуси поступово знижуємо до оптимальних 0,8°-1°. У такому режимі врожай зберігається до наступного року. У липні залишки моркви ми, як правило, передаємо на сушку для майбутніх спецій. А в цілому природне зменшення врожаю складає лише 7%

– Окрім температурного режиму, які ще складові успішного зберігання важливі, на вашу думку?

– Як в будь-якому бізнесі, успіх – це система. У нашому випадку успіх складається з трьох систем – зволоження, штучного охолодження та вентиляції. Овочесховище «Органік-Д» спроектоване з метою максимально утримати первинний вигляд овочів та їх свіжість. Повністю керований процес озонує повітря, чим пролонгує життя вітамінів та мінеральних компонентів в овочах, відповідає за знезараження складу.

Якщо підприємство витримує всі вимоги збереження на початку збору врожаю, то в квітні може зірвати овочевий джек-пот. Ціна на ту ж саму моркву буде втричі вища за теперішню.

– Ви вважаєте таку ціну справедливою?

– Важко сказати. Але, зауважу, що низька ціна на продукт не є панацеєю, бо відчиняє двері експорту і закриває вітчизняним виробникам.

Перш за все, фактор ціни залежить від врожайності року та інших гойдалок ринку, вдруге, що має значення в нашому випадку, від утримання складу. Правильне збереження овочів в «Органік-Д» дозволяє залишати в овочах цінні речовини, а саме з цього і повинна формуватися вартість продукту.

– А як визначити  вітамінність за зовнішніми виглядом?

– Купуйте не зів’ялий продукт природного кольору. Морква, чим темніша, тим більше в ній каротину. Рівність плоду каже про щільний полив та вдалий сорт. А ще – овочі повинні пахнути і мати документи.

Зі своєї сторони можемо порадити моркву «Органік-Д», яка вже продається вроздріб у Вінницьких торговельних мережах. Обіцяємо всю зиму держати її в ідеальній формі завдяки спеціально оснащеному овочевому простору. 

До речі, іміджевий слоган нашої компанії так і звучить – «простір, де живуть чисто овочі»!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:44 Хор, що завжди дивує! «Леонтович-капела» 24 жовтня вразить хітами Адель, Bon Jovi і Леді Гаги play_circle_filled photo_camera 21:00 Сергій Вітковський із Чернівецької громади отримав державні нагороди за мужність 20:24 Вінницька «Нива» приймає дублерів житомирського «Полісся» 20:04 Іванівська громада відновила права на гідроспоруду, яку продали ще у 2007 році Від читача 11:56 Акліматизація ВПО у Вінниці: Підтримка влади та громади 19:34 Понад 146 тисяч постанов виписали вінничанам за два роки: скільки коштує порушення ПДР містянам? 19:02 Біля облради звужують пішохідний перехід з вимогами доступності photo_camera 18:05 «Гай гуде 2025»: у Гайвороні влаштовують залізничну подорож у часі для всієї родини 17:10 Рецидивіст з-під варти організував онлайн-аферу: вирок суду 16:04 У Козятині спіймали 20-річного чоловіка, який пробрався до чужого будинку 15:05 «Це сумашедші втрати»: чому два цукрозаводи області зупиняли роботу? 13:56 До України повернули тіла тисячі полеглих воїнів 13:31 Є питання. Як отримати гроші на ремонт чи відбудову житла за програмою єВідновлення? play_circle_filled 12:42 Біля Райгорода зіткнулися дві вантажівки. Травми отримав 19-річний пасажир 12:04 Цієї зими тарифи на електроенергію не піднімуть — рішення Кабміну 11:07 У Хмільницькому районі під час пожежі загинув 50-річний чоловік 10:21 Аварія поблизу центрального мосту: водій Chery не пропустив BMW play_circle_filled 10:02 Оперативна інформація для вінничан: де немає опалення, світла та води 23 жовтня 10:00 "Молодь НЕ поза політикою": як представники місцевого самоврядування навчали молодь впливати на рішення у громадах (Пресслужба ГО "Політичний центр" 09:06 Хмільницька громада проведе в останню путь захисника Володимира Науменка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up