Як зірвати овочевий джек-пот? (Прес-служба Organic-D)

Як зірвати овочевий джек-пот? (Прес-служба Organic-D)

Професійне овочесховище для аграрної компанії – факти від «Органік-Д».

Які б тренди не диктували українцям правила корисної їжі, овочі завжди були і будуть головною прикрасою та смаковою насолодою. І коли сьогодні ми ще дозволяємо духовці відпочивати, не за горами сезонні кулінарні шедеври з зимових овочів – соковиті страви з картоплі, капусти, моркви тощо.

Як зберігаються коренеплоди до наступного літа і чи залишають вони нам свої вітаміни, запитали у директора овочевого підприємства «Органік-Д», який  вже декілька років  вирощує овочі борщового набору в Сутисках під Вінницею та, головне, успішно їх зберігає.

– Овочесховище можна зняти в оренду або навіть збудувати на базі орендованого ангару, – розповідає Вадим Кричковський. – Та «Органік-Д» не шукав інших приміщень для зберігання, а відразу орієнтувався на власний простір. Бо особливості клімату в нашому регіоні дозволяють збирати урожай овочів з відкритого ґрунту один раз на рік. А це, в свою чергу, гостро ставить питання дбайливого збереження.

За статистичними даними, Україна щорічно втрачає до 30% вирощених овочів. Це колосальні витрати для країни, основні причини яких банальні: якість та обсяг холодильних сховищ не відповідають ринковим умовам. Інфраструктура настільки не розвинута, що дуже часто та ж сама картопля зберігається ще у не модернізованих спорудах «минулого сторіччя». Коли зберігання не відповідає загальновизнаним нормам, овочі не виживають і кілька місяців після збору врожаю. Температурний режим одразу ж дає про себе знати.

– Наприклад, наше холодильне сховище, - продовжує директор «Органік-Д», - розраховане на широкий температурний спектр. Цього року збираємо непоганий урожай моркви. Продукт фасуємо у сітки та закладаємо ящиками у сховище. Температура холодильної камери повинна бути на 5 градусів нижча за температуру овочів. Потім градуси поступово знижуємо до оптимальних 0,8°-1°. У такому режимі врожай зберігається до наступного року. У липні залишки моркви ми, як правило, передаємо на сушку для майбутніх спецій. А в цілому природне зменшення врожаю складає лише 7%

– Окрім температурного режиму, які ще складові успішного зберігання важливі, на вашу думку?

– Як в будь-якому бізнесі, успіх – це система. У нашому випадку успіх складається з трьох систем – зволоження, штучного охолодження та вентиляції. Овочесховище «Органік-Д» спроектоване з метою максимально утримати первинний вигляд овочів та їх свіжість. Повністю керований процес озонує повітря, чим пролонгує життя вітамінів та мінеральних компонентів в овочах, відповідає за знезараження складу.

Якщо підприємство витримує всі вимоги збереження на початку збору врожаю, то в квітні може зірвати овочевий джек-пот. Ціна на ту ж саму моркву буде втричі вища за теперішню.

– Ви вважаєте таку ціну справедливою?

– Важко сказати. Але, зауважу, що низька ціна на продукт не є панацеєю, бо відчиняє двері експорту і закриває вітчизняним виробникам.

Перш за все, фактор ціни залежить від врожайності року та інших гойдалок ринку, вдруге, що має значення в нашому випадку, від утримання складу. Правильне збереження овочів в «Органік-Д» дозволяє залишати в овочах цінні речовини, а саме з цього і повинна формуватися вартість продукту.

– А як визначити  вітамінність за зовнішніми виглядом?

– Купуйте не зів’ялий продукт природного кольору. Морква, чим темніша, тим більше в ній каротину. Рівність плоду каже про щільний полив та вдалий сорт. А ще – овочі повинні пахнути і мати документи.

Зі своєї сторони можемо порадити моркву «Органік-Д», яка вже продається вроздріб у Вінницьких торговельних мережах. Обіцяємо всю зиму держати її в ідеальній формі завдяки спеціально оснащеному овочевому простору. 

До речі, іміджевий слоган нашої компанії так і звучить – «простір, де живуть чисто овочі»!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:02 У садочку на Тяжилові відкриють додаткову групу на 20 малюків photo_camera 20:40 Скандал у дитячій обласній: про звільнення онколога Калінчука, списування ліків і дитячі смерті stars 20:09 На ділянці вулиці Київській до кінця серпня обмежать рух 19:07 Все за сучасними стандартами. На Бучми ремонтують бібліотеку photo_camera Від читача 14:16 Конгрес Свідків Єгови 2020 року відбудеться онлайн 18:11 П'ять протоколів та постанова. Вінничанин «під кайфом» тікав від патрульних на моторолері photo_camera 17:29 Президент Зеленський підписав закон про гральний бізнес. Що зміниться? stars 17:12 По три автобуси на маршрут. Пустили маршрутки на Щітки та Писарівку photo_camera 16:50 У Липовецькому районі горіла автоцистерна. Показали, як її гасили play_circle_filled photo_camera 16:04 На Пирогова Ford на переході збив жінку, яка йшла на «червоне» play_circle_filled 15:37 Шукають Романа Галайко, який три роки тому втік з лікарні 14:55 Смертельне падіння. З вікна восьмого поверху випав 3-річний хлопчик 14:11 Били та відбирали цінні речі: двоє хлопців 18 та 19 років нападали на перехожих photo_camera 14:00 Фанати трамваїв: швейцарець у Вінниці орендував вагон і годину їздив по місту 13:01 У Гайсині ледь не втопилася 45-річна жінка. Вчасно приїхали рятувальники play_circle_filled 12:16 Літо вдалось! Підсумки Summer IT-Camp 12:05 Пригоди львівського сміття: звідки та скільки фур привезли на Жмеринщину play_circle_filled photo_camera 11:08 Кількість хворих на COVID-19 перейшла позначку у 3 тисячі. Дані по Вінниці та районах play_circle_filled 10:27 Поблизу Вінниці Jeep на смерть збив АТОвця. Рідні шукають свідків 09:41 Важливе за вчора. Найцікавіші новини 10 серпня, які ви могли пропустити
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up