Як зірвати овочевий джек-пот? (Прес-служба Organic-D)

Як зірвати овочевий джек-пот? (Прес-служба Organic-D)

Професійне овочесховище для аграрної компанії – факти від «Органік-Д».

Які б тренди не диктували українцям правила корисної їжі, овочі завжди були і будуть головною прикрасою та смаковою насолодою. І коли сьогодні ми ще дозволяємо духовці відпочивати, не за горами сезонні кулінарні шедеври з зимових овочів – соковиті страви з картоплі, капусти, моркви тощо.

Як зберігаються коренеплоди до наступного літа і чи залишають вони нам свої вітаміни, запитали у директора овочевого підприємства «Органік-Д», який  вже декілька років  вирощує овочі борщового набору в Сутисках під Вінницею та, головне, успішно їх зберігає.

– Овочесховище можна зняти в оренду або навіть збудувати на базі орендованого ангару, – розповідає Вадим Кричковський. – Та «Органік-Д» не шукав інших приміщень для зберігання, а відразу орієнтувався на власний простір. Бо особливості клімату в нашому регіоні дозволяють збирати урожай овочів з відкритого ґрунту один раз на рік. А це, в свою чергу, гостро ставить питання дбайливого збереження.

За статистичними даними, Україна щорічно втрачає до 30% вирощених овочів. Це колосальні витрати для країни, основні причини яких банальні: якість та обсяг холодильних сховищ не відповідають ринковим умовам. Інфраструктура настільки не розвинута, що дуже часто та ж сама картопля зберігається ще у не модернізованих спорудах «минулого сторіччя». Коли зберігання не відповідає загальновизнаним нормам, овочі не виживають і кілька місяців після збору врожаю. Температурний режим одразу ж дає про себе знати.

– Наприклад, наше холодильне сховище, - продовжує директор «Органік-Д», - розраховане на широкий температурний спектр. Цього року збираємо непоганий урожай моркви. Продукт фасуємо у сітки та закладаємо ящиками у сховище. Температура холодильної камери повинна бути на 5 градусів нижча за температуру овочів. Потім градуси поступово знижуємо до оптимальних 0,8°-1°. У такому режимі врожай зберігається до наступного року. У липні залишки моркви ми, як правило, передаємо на сушку для майбутніх спецій. А в цілому природне зменшення врожаю складає лише 7%

– Окрім температурного режиму, які ще складові успішного зберігання важливі, на вашу думку?

– Як в будь-якому бізнесі, успіх – це система. У нашому випадку успіх складається з трьох систем – зволоження, штучного охолодження та вентиляції. Овочесховище «Органік-Д» спроектоване з метою максимально утримати первинний вигляд овочів та їх свіжість. Повністю керований процес озонує повітря, чим пролонгує життя вітамінів та мінеральних компонентів в овочах, відповідає за знезараження складу.

Якщо підприємство витримує всі вимоги збереження на початку збору врожаю, то в квітні може зірвати овочевий джек-пот. Ціна на ту ж саму моркву буде втричі вища за теперішню.

– Ви вважаєте таку ціну справедливою?

– Важко сказати. Але, зауважу, що низька ціна на продукт не є панацеєю, бо відчиняє двері експорту і закриває вітчизняним виробникам.

Перш за все, фактор ціни залежить від врожайності року та інших гойдалок ринку, вдруге, що має значення в нашому випадку, від утримання складу. Правильне збереження овочів в «Органік-Д» дозволяє залишати в овочах цінні речовини, а саме з цього і повинна формуватися вартість продукту.

– А як визначити  вітамінність за зовнішніми виглядом?

– Купуйте не зів’ялий продукт природного кольору. Морква, чим темніша, тим більше в ній каротину. Рівність плоду каже про щільний полив та вдалий сорт. А ще – овочі повинні пахнути і мати документи.

Зі своєї сторони можемо порадити моркву «Органік-Д», яка вже продається вроздріб у Вінницьких торговельних мережах. Обіцяємо всю зиму держати її в ідеальній формі завдяки спеціально оснащеному овочевому простору. 

До речі, іміджевий слоган нашої компанії так і звучить – «простір, де живуть чисто овочі»!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Вінниці за сьогодні

15:32 Стало відомо, що відбувалось вчора на Набережному кварталі 15:16 Таємне життя парку Дружби народів: як «спорткомплекс» розібрали на городи photo_camera stars 15:00 Парковка по Келецькій біля «Шоку»: вінничани активно підписують петицію photo_camera 14:28 У приватному дитсадку на Трамвайній будуть бюджетні місця. Скільки платитимуть батьки? photo_camera Від читача 10:02 Надоело! Надоело, что нас постоянно держат за дураков! 14:01 Пристрасні бої чи гра на публіку: у Подільському зоопарку олені буцаються рогами (ВІДЕО) 12:59 У Вінниці відкривається виставка про україно-польські відносини 1920-х років 12:38 Чи порушили судді таємницю нарадчої кімнати, коли виправдали «Шефа»? Переглядають вирок stars 12:12 «Наша пекарня — це соціальне перехрестя». Як у Вінниці працює інклюзивний бізнес photo_camera stars 11:41 Прописка для безхатченків: Рада змінила правила надання притулку 10:59 Де у п’ятницю вінничани сидять без гарячої води та опалення? (Перелік адрес) 10:45 У Вінниці шукають медичних директорів. Перелік лікарень з відкритими вакансіями 09:58 Дві дівчинки втекли з львівського дитячого будинку. Дітей знайшли аж у Вінниці 09:20 Курс валют НБУ на 13 грудня. За скільки сьогодні продають долари та євро? 08:29 Сьогодні – Андрія Первозванного: історія, прикмети та забобони 22:15 Італійські пристрасті на Набережному кварталі: жінка викидає з 6 поверху техніку та речі play_circle_filled photo_camera stars 21:01 Великий бокс у Вінниці: в «Нокауті» змагатимуться боксери з України та Йорданії 19:01 Рейтинг міст з найбільшим рівнем можливостей: на якому місті Вінниця? (ІНФОГРАФІКА) 18:18 ФОТО ДНЯ. У Вінниці прикрашають новорічну ялинку photo_camera 17:54 Від кандидата наук до королеви краси: як викладачка з Вінницького політеху світ підкорювала stars
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up