Як зірвати овочевий джек-пот? (Прес-служба Organic-D)

Як зірвати овочевий джек-пот? (Прес-служба Organic-D)

Професійне овочесховище для аграрної компанії – факти від «Органік-Д».

Які б тренди не диктували українцям правила корисної їжі, овочі завжди були і будуть головною прикрасою та смаковою насолодою. І коли сьогодні ми ще дозволяємо духовці відпочивати, не за горами сезонні кулінарні шедеври з зимових овочів – соковиті страви з картоплі, капусти, моркви тощо.

Як зберігаються коренеплоди до наступного літа і чи залишають вони нам свої вітаміни, запитали у директора овочевого підприємства «Органік-Д», який  вже декілька років  вирощує овочі борщового набору в Сутисках під Вінницею та, головне, успішно їх зберігає.

– Овочесховище можна зняти в оренду або навіть збудувати на базі орендованого ангару, – розповідає Вадим Кричковський. – Та «Органік-Д» не шукав інших приміщень для зберігання, а відразу орієнтувався на власний простір. Бо особливості клімату в нашому регіоні дозволяють збирати урожай овочів з відкритого ґрунту один раз на рік. А це, в свою чергу, гостро ставить питання дбайливого збереження.

За статистичними даними, Україна щорічно втрачає до 30% вирощених овочів. Це колосальні витрати для країни, основні причини яких банальні: якість та обсяг холодильних сховищ не відповідають ринковим умовам. Інфраструктура настільки не розвинута, що дуже часто та ж сама картопля зберігається ще у не модернізованих спорудах «минулого сторіччя». Коли зберігання не відповідає загальновизнаним нормам, овочі не виживають і кілька місяців після збору врожаю. Температурний режим одразу ж дає про себе знати.

– Наприклад, наше холодильне сховище, - продовжує директор «Органік-Д», - розраховане на широкий температурний спектр. Цього року збираємо непоганий урожай моркви. Продукт фасуємо у сітки та закладаємо ящиками у сховище. Температура холодильної камери повинна бути на 5 градусів нижча за температуру овочів. Потім градуси поступово знижуємо до оптимальних 0,8°-1°. У такому режимі врожай зберігається до наступного року. У липні залишки моркви ми, як правило, передаємо на сушку для майбутніх спецій. А в цілому природне зменшення врожаю складає лише 7%

– Окрім температурного режиму, які ще складові успішного зберігання важливі, на вашу думку?

– Як в будь-якому бізнесі, успіх – це система. У нашому випадку успіх складається з трьох систем – зволоження, штучного охолодження та вентиляції. Овочесховище «Органік-Д» спроектоване з метою максимально утримати первинний вигляд овочів та їх свіжість. Повністю керований процес озонує повітря, чим пролонгує життя вітамінів та мінеральних компонентів в овочах, відповідає за знезараження складу.

Якщо підприємство витримує всі вимоги збереження на початку збору врожаю, то в квітні може зірвати овочевий джек-пот. Ціна на ту ж саму моркву буде втричі вища за теперішню.

– Ви вважаєте таку ціну справедливою?

– Важко сказати. Але, зауважу, що низька ціна на продукт не є панацеєю, бо відчиняє двері експорту і закриває вітчизняним виробникам.

Перш за все, фактор ціни залежить від врожайності року та інших гойдалок ринку, вдруге, що має значення в нашому випадку, від утримання складу. Правильне збереження овочів в «Органік-Д» дозволяє залишати в овочах цінні речовини, а саме з цього і повинна формуватися вартість продукту.

– А як визначити  вітамінність за зовнішніми виглядом?

– Купуйте не зів’ялий продукт природного кольору. Морква, чим темніша, тим більше в ній каротину. Рівність плоду каже про щільний полив та вдалий сорт. А ще – овочі повинні пахнути і мати документи.

Зі своєї сторони можемо порадити моркву «Органік-Д», яка вже продається вроздріб у Вінницьких торговельних мережах. Обіцяємо всю зиму держати її в ідеальній формі завдяки спеціально оснащеному овочевому простору. 

До речі, іміджевий слоган нашої компанії так і звучить – «простір, де живуть чисто овочі»!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Відключення води 8 липня: кого торкнеться та як підготуватись 20:02 Як подати мотиваційний лист під час вступу до вишу: покрокова інструкція 19:19 «Бентлі» за понад 10 мільйонів та інші люксові авто: найдорожчі машини, які продають у Вінниці photo_camera 18:15 Заклади Вінниці, що мають дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) Від читача 15:10 Кінологічний центр — не розкіш, а потреба ! 18:13 Вінницький ТЦК спростовує інформацію про зміну адрес 17:31 Найспортивнішу родину Вінниччини визначили у Липовці 17:15 У Вінниці різко збільшилась кількість дитячих травм через водіння самокатів і скутерів play_circle_filled photo_camera 17:02 «Вовки» і «Вовчиці» виграли всі матчі в домашньому турі чемпіонату України з флаг-футболу 16:06 На Вінниччині затримали чоловіків, що «продавали» виїзд за кордон за $7000 photo_camera 14:40 «Мелемо на кам’яних жорнах і печемо на заквасках»: у Липовці відроджують культуру українського хліба 14:18 На Шимка водій збив жінку на пішохідному переході: потерпілу госпіталізували 13:13 Нетверезий водій збив 14-річну дівчинку та втік з місця ДТП 12:15 У селі Кочурів зі ставка дістали тіло 39-річного чоловіка 11:45 Увага, водії! Як не зіпсувати кондиціонер — і де у Вінниці його ремонтують (Новини компаній) 11:36 Як вінничанам безплатно опанувати нові професії? Усе про ваучери на навчання 11:08 Вінницький ТЦК заявляє про втручання та спростовує інформацію про зміну адрес 10:55 Оперативна інформація для вінничан: де і чому не буде світла та води 7 липня 10:15 ТОП-5 літніх терас Вінниці, де поєднуються смак, вид і затишок (партнерський проєкт) 09:32 В «Кубку АкТИвних» проти молодих нивівців зіграв володар Кубка УЄФА Євген Селезньов photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up