Як зірвати овочевий джек-пот? (Прес-служба Organic-D)

Як зірвати овочевий джек-пот? (Прес-служба Organic-D)

Професійне овочесховище для аграрної компанії – факти від «Органік-Д».

Які б тренди не диктували українцям правила корисної їжі, овочі завжди були і будуть головною прикрасою та смаковою насолодою. І коли сьогодні ми ще дозволяємо духовці відпочивати, не за горами сезонні кулінарні шедеври з зимових овочів – соковиті страви з картоплі, капусти, моркви тощо.

Як зберігаються коренеплоди до наступного літа і чи залишають вони нам свої вітаміни, запитали у директора овочевого підприємства «Органік-Д», який  вже декілька років  вирощує овочі борщового набору в Сутисках під Вінницею та, головне, успішно їх зберігає.

– Овочесховище можна зняти в оренду або навіть збудувати на базі орендованого ангару, – розповідає Вадим Кричковський. – Та «Органік-Д» не шукав інших приміщень для зберігання, а відразу орієнтувався на власний простір. Бо особливості клімату в нашому регіоні дозволяють збирати урожай овочів з відкритого ґрунту один раз на рік. А це, в свою чергу, гостро ставить питання дбайливого збереження.

За статистичними даними, Україна щорічно втрачає до 30% вирощених овочів. Це колосальні витрати для країни, основні причини яких банальні: якість та обсяг холодильних сховищ не відповідають ринковим умовам. Інфраструктура настільки не розвинута, що дуже часто та ж сама картопля зберігається ще у не модернізованих спорудах «минулого сторіччя». Коли зберігання не відповідає загальновизнаним нормам, овочі не виживають і кілька місяців після збору врожаю. Температурний режим одразу ж дає про себе знати.

– Наприклад, наше холодильне сховище, - продовжує директор «Органік-Д», - розраховане на широкий температурний спектр. Цього року збираємо непоганий урожай моркви. Продукт фасуємо у сітки та закладаємо ящиками у сховище. Температура холодильної камери повинна бути на 5 градусів нижча за температуру овочів. Потім градуси поступово знижуємо до оптимальних 0,8°-1°. У такому режимі врожай зберігається до наступного року. У липні залишки моркви ми, як правило, передаємо на сушку для майбутніх спецій. А в цілому природне зменшення врожаю складає лише 7%

– Окрім температурного режиму, які ще складові успішного зберігання важливі, на вашу думку?

– Як в будь-якому бізнесі, успіх – це система. У нашому випадку успіх складається з трьох систем – зволоження, штучного охолодження та вентиляції. Овочесховище «Органік-Д» спроектоване з метою максимально утримати первинний вигляд овочів та їх свіжість. Повністю керований процес озонує повітря, чим пролонгує життя вітамінів та мінеральних компонентів в овочах, відповідає за знезараження складу.

Якщо підприємство витримує всі вимоги збереження на початку збору врожаю, то в квітні може зірвати овочевий джек-пот. Ціна на ту ж саму моркву буде втричі вища за теперішню.

– Ви вважаєте таку ціну справедливою?

– Важко сказати. Але, зауважу, що низька ціна на продукт не є панацеєю, бо відчиняє двері експорту і закриває вітчизняним виробникам.

Перш за все, фактор ціни залежить від врожайності року та інших гойдалок ринку, вдруге, що має значення в нашому випадку, від утримання складу. Правильне збереження овочів в «Органік-Д» дозволяє залишати в овочах цінні речовини, а саме з цього і повинна формуватися вартість продукту.

– А як визначити  вітамінність за зовнішніми виглядом?

– Купуйте не зів’ялий продукт природного кольору. Морква, чим темніша, тим більше в ній каротину. Рівність плоду каже про щільний полив та вдалий сорт. А ще – овочі повинні пахнути і мати документи.

Зі своєї сторони можемо порадити моркву «Органік-Д», яка вже продається вроздріб у Вінницьких торговельних мережах. Обіцяємо всю зиму держати її в ідеальній формі завдяки спеціально оснащеному овочевому простору. 

До речі, іміджевий слоган нашої компанії так і звучить – «простір, де живуть чисто овочі»!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Війна не закінчується, коли повертаєшся додому». У ліцеї №6 пройшла творча зустріч поколінь photo_camera 20:30 Почалися тривалі відключення світла на Вінниччині: хто і в які години сьогодні без електроенергії 20:10 Гімн України у стінах французької мерії: діти вінницьких Героїв повернулися з Ненсі photo_camera 19:05 Браїлівська скарбниця: розповідаємо історію Свято-Троїцького жіночого монастиря і музею фон Мекк photo_camera Від читача 19:07 KibOrg отримали доступ до серверів «АСКОН» — розробника ПЗ для російських ракет і танків 18:16 Подаруй свято дитині з фронту — у Вінниці збирають новорічні пакунки для Балаклії 17:29 Як сформувати запаси найнеобхіднішого на 72 години без електрики та води 17:07 Багатоповерхівки «Родинного озера» отримали нові і теплі фасади за програмою співфінансування 16:15 Які крупи можна їсти без варіння, коли немає ні світла, ні газу 15:03 Що варто знати про бронхіальну астму у дітей: поради вінницького лікаря-пульмонолога 14:16 Планшети — в ломбард, сам — у камеру. Як у Вінниці затримали серійного крадія 13:14 Кривавий напад у Лопатині: лікарі рятують дитину, на яку серед білого дня накинулася зграя псів play_circle_filled 13:08 Замкнене коло: чому Козятин потерпає від лисів, а служби розводять руками? 12:52 Рекордна кількість дронів та ракети різних типів: як Україна пережила нічну атаку ворога 12:21 «Ми з дітьми там не проживали». Марина Боржемська розповіла, хто успадкував квартиру Узєлкова 12:03 Отруйна чашка з важкими металами! Українців застерігають купувати небезпечну продукцію з Китаю 11:19 «Дайте хоча б сім годин світла»: онкохвора просить енергетиків врятувати ліки за 90 тисяч гривень 10:42 На Барському шосе водій Volkswagen збив дівчину на «зебрі» photo_camera 10:05 Блекаут в Одесі та ракети над Вінниччиною: наслідки нічного масованого обстрілу росіян play_circle_filled photo_camera 09:08 Він захищав землю, яку все життя обробляв: Вінниця прощається із 45-річним Героєм
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up