Як отримати розстрочку на опалення та платити 50% від рахунку щомісяця?

Як отримати розстрочку на опалення та платити 50% від рахунку щомісяця?
  • Кабмін прийняв постанову про те, що можна сплачувати за опалення частинами
  • 50% від вартості одразу, а іншу частину - протягом міжопалювального періоду
  • Це можуть отримати тільки ті люди, що не мають субсидій.

Оскільки комунальні тарифи все збільшуються, а субсидію можуть отримати не всі вінничани, уряд створив альтернативу субсидіям — механізм оплати частинами. За інформацією міського департаменту соцполітики, станом на початок листопаду в місті отримують субсидію 70230 домогосподарств, тоді як загалом по місту близько 120 тисяч домогосподарств. Тобто, чверть вінничан може розраховувати на розстрочку комунальних послуг. Зокрема, опалення.

Якщо вас позбавили субсидії через комісію виконкому, то це рішення можна оскаржити. Є приклади

 

Відео дня

Механізм розстрочки

 

Як пояснив глава Нацкомісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Дмитро Вовк, споживач комунальних послуг може подати заяву, а після цього в місяць звернення сплатити 50% рахунку. Іншу частину суми людина має рівномірно оплатити протягом квітня-вересня наступного року, до початку наступного опалювального сезону. І така схема розстрочки діє лише на опалення, для тих споживачів, що не отримують субсидії.

 

Для теплового господарства це несприятливо

У прес-службі комунального підприємства «Вінницямісьтеплоенерго» кажуть, що у Вінниці такою можливістю ще ніхто не користувався. Також, пояснили, як буде проводитися розрахунок:
—  У платіжках споживачів, котрі оберуть такий порядок розрахунку за тепло, буде вказана зменшена на половину сума фактичної вартості послуги, — каже прес-секретар тепловиків Юлія Петришена.

Окрім того, у прес-службі «Вінницяміськтеплоенерго» кажуть, що для теплового господарства така ситуація несприятлива, адже споживачі сплачуватимуть лише половину за спожите, в той час, як підприємство несе 100% витрати на придбання природного газу, електроенергії та води для забезпечення тепловою енергією. Тому завчасно просять врахувати такі обставини та у повному обсязі сплачувати за спожите.

А що про це кажуть вінничани та експерти?

Читайте у матеріалі: «Це обман?». Вінничани не вірять у розстрочку на опалення

Як отримати розстрочку на опалення?

Для того, щоб перейти на схему оплати частинами, вінничанам треба подати лише відповідну заяву. Бланк є на сайті підприємства (треба завантажити файл .doc «Зміни що додаються» — авт.)

Заповнений документ можна подати до комунального підприємства «Вінницяміськтеплоенерго» (вул.600-річчя 13, перший поверх, кабінет №3) або ж до центрів адміністративних послуг «Прозорий офіс».

Так виглядає бланк

Читайте також:

Як заощадити на світлі? Багатотарифний лічильник економить, але не завжди

Наскільки у Вінниці зросли комунальні тарифи за останні три роки?

Коричневі батареї та LED-лампи. Як заощадити на комунальних послугах?

Опитування

Чи хотіли би ви оформити розстрочку на опалення?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up