Всі послуги через Інтернет. Підприємець з Вінниці заощаджує гроші ОСББ

Всі послуги через Інтернет. Підприємець з Вінниці заощаджує гроші ОСББ
  • Колишній банкір Дмитро Софина створив управлінську компанію, що допомагає ОСББ
  • Бухгалтерія, боротьба з боржниками, прибирання території - все надається онлайн
  • Зараз у компанії 27 будинків у обслуговуванні. Але вони хочуть керувати ОСББ всієї країни

Вінницький підприємець Дмитро Софина заробляє гроші тим, що допомагає головам ОСББ та керуючим компаніям керувати будинком. Програмне забезпечення та послуги від "Windim" обходяться будинку дешевше, ніж робити все самому.

До прикладу, утримувати бухгалтера на мінімальній зарплатні, це приблизно 1700 гривень на місяць. Тоді як за трохи меншу суму 50-квартирний будинок отримає бухгалтерію, експертів, цілодобову підтримку як за телефоном, так і в Інтернеті. А витрати з квартири послуги компанії обходяться від 11 до 29 гривень на місяць. У Вінниці підприємство  зараз допомагає керувати 27 багатоповерхівками.

- Ми відмовилися від сплати послуг за метражем, як це роблять ЖЕКи, - каже Дмитро Софина. - Так, ми стаємо привабливими для клієнтів. По-друге, автоматизація процесів дозволила знизити вартість до мінімуму. Користуватись послугами нашого бухгалтера дешевше, ніж взяти на роботу власного та оплачувати йому не тільки зарплату, а й податок. Зекономлені гроші мешканці зможуть вкласти у свій дім.

Відео дня

ЖЕКи найкращі, але можуть небагато

Компанія "Windim" знаходиться у невеличкому офісі, на вулиці 600-річчя. Кілька столів з комп’ютерами та невеликий штат співробітників - ось все, що мають у керуючій компанії. Але це їм не заважає мати партнерів по всій Україні.

Дмитро Софина каже, що в першій рік роботи компанія "Windim" взагалі нічого не заробила. Спочатку їм було важко налагодити все, щоб працювало- Два роки тому ми з бізнес-партнером записалися на курси управляючих при міськраді, читали багато книг, шукали інформацію, - каже Дмитро Софина. - Як колишні банківські працівники ми знали, як оптимізувати процеси бухгалтерії та перенести всі адміністративні послуги в інтернет. Маючи лише ідею та концепцію почали працювати з одним будинком: новобудова у Агрономічному, в якій я й сам жив. Потім до нас приєдналися ще два будинки у Академічному.

Хоча сам Дмитро вважає вінницькі ЖЕКи найкращими в Україні, але через бюрократію комунальники не здатні до змін.

- Найкращі спеціалісти у комунальній сфері працюють в ЖЕКах, - каже підприємець. - Але структура комунальних підприємств неповоротка. Вони нездатні до змін.

Об’єднання співвласників у онлайні

У "Windim" відсутній автопарк, електрики, сантехніки та інше, що мають у штаті ЖЕКи. Однак, у будь-який момент мешканці багатоповерхівки можуть перевірити рахунки об’єднання, дізнатися, на що витрачають спільні гроші, замовити сантехніка або довідку з паспортного столу. Всю роботу у "полі" виконують партнери: прибирають подвір'я, лагодять труби та інше. Зазвичай це ті ж ЖЕКи, які отримують “підряди” від керуючої компанії. Схоже працюють диспетчери таксі, які спрямовують виклики водіям.

Ознайомитися з пропозиціями компанії для об'єднань співвласників та партнерів можна на офіційному сайті

Для голів ОСББ “Windim” також має що запропонувати. Одна з головних проблем - це ведення бухгалтерського обліку. Уся “макулатура” тепер в мережі компанії: структурована, розкладена за датами та категоріями. Голові об’єднання взагалі не треба щось рахувати - тільки ставити свій електронний підпис.

- Через дуже комфортні умови деякі керівники після співпраці з нами почали лінуватися, - розповідає директор компанії Дмитро Софина. - По суті, у голови ОСББ залишаються тільки дві функції - скликати збори мешканців та вирішувати, щоб ще зробити у домі - новий дитячий майданчик чи LED-освітлення.

Окрім цього, керівники об’єднань отримають добру підмогу у боротьбі з боржниками. Через “Windim” можна навіть судитися з недобросовісними квартирантами.

Вінниці нам мало

Після запуску у компанії дуже швидко зрозуміли,  що конкурувати з монополією житлових контор у Вінниці вони не зможуть. Тому почали продавати свої послуги в інші міста.

- Усі старі багатоповерхівки у місті “належать” комунальникам або приватним ЖЕКам, тоді як нові будівлі забудовник віддає “своїм”. Тому у Вінниці розширятися немає сенсу: краще створити кілька представництв у різних містах, в яких не така сильна монополія, - каже гендиректор “Windim” Софина.

Дмитро Софина консультує по тарифах голову ОСББ. Інформаційна підтримка - одна із послуг компанії “Windim”Вони відкрили філіали в Могилеві, Бердичеві та інших містах. Структура швидко розросталась і контролювати її ставало все важче. Навесні 2016 року керівництво прийняло рішення закрити регіональні представництва, а насправді - передати їх місцевим партнерам, які користуються програмним забезпеченням компанії.

До речі, однією з послуг компанії є продаж своїх послуг іншим керуючим компаніям. По суті, компанія заробляє на своїх же конкурентах. Замість того, щоб відкривати величезні контакт-центри, наймати бухгалтерів та орендувати офіси, управлінець може підключитися до системи WinDim 24.

- В Україні є 18 тисяч ОСББ, з яких нам цікаві п’ять тисяч. Десятої частини з них нам вистачить, - говорить Дмитро.  

Сьогодні у “Windim” більше 40 партнерів, які чекають відкриття нових чотирьох представництв у Києві, Рівному, Черкасах та Умані. Усі вони будуть обслуговуватись із Вінниці.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Є запитання: який інструмент пропонує Віндім у боротьбі з боржниками крім вивішування списків боржників на під'їздах та смс розсилки?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up