У Вінниці мерія заявила в поліцію на власників споруд, де не привели в порядок укриття

У Вінниці мерія заявила в поліцію на власників споруд, де не привели в порядок укриття
  • На території громади рахується 74 сховища та два протирадіаційні укриття
  • У Вінниці шість балансоутримувачів не привели сховища до належного стану.
  • Інформацію про них подали до правоохоронних органів.

У Вінницькій громаді продовжується приведення захисних споруд цивільного захисту до вимог чинного законодавства. Про це повідомляє мерія.

Робочі групи у складі працівників департаменту цивільного захисту міської ради та фахівців ДСНС побували на підприємствах та установах, на території яких є захисні споруди, та перевірили стан готовності приміщень, де може укриватися населення.

У зв’язку з ігноруванням чинного законодавства окремими балансоутримувачами та власниками захисних споруд, а також відсутністю деяких власників, з метою усунення порушень чинного законодавства у сфері цивільного захисту, по шести об’єктах направлені відповідні звернення до правоохоронних органів. Правоохоронні органи мають прийняти рішення щодо подальших дій.

Відео дня

Довідка:

На території громади рахується 74 сховища та два протирадіаційні укриття. 8 захисних споруд знаходяться в комунальній власності громади, 5 — в обласній комунальній власності, 22 захисні споруди належать до державної форми власності та 41 — до приватної.

Захисні споруди у Вінниці

Робота по приведенню захисних споруд в готовність почалася ще у минулому році. В грудні 2021 року прийняли рішення виконавчого комітету міської ради про приведення захисних споруд у готовність. Відповідно до цього рішення керівники всіх рівнів повинні були вжити заходів щодо приведення у належний стан об'єктів фонду захисних споруд цивільного захисту. Рішенням було затверджено відповідні роз'яснення, зразки табличок і покажчиків та зразок акту оцінки об'єктів.

Нещодавно у Вінниці оновили перелік приміщень, які можуть використовуватись для тимчасового перебування населення під час «Повітряної тривоги». Визначили 1339 об’єктів.

Готовність об'єктів

18 серпня, міський голова Сергій Моргунов зустрівся з представниками підприємств та установ, на території яких є захисні споруди.

«Є ряд об’єктів, які знаходяться на балансі або на території підприємств. І нам необхідно відпрацювати роботу таким чином, щоб ці об’єкти були готові, щоб у разі повітряної тривоги люди могли сховатись від ймовірних ракетних ударів», — говорив міський голова Сергій Моргунов.

Директор департаменту цивільного захисту міської ради Олег Парфілов зазначив, що деякі власники захисних споруд не утримують в належному стані свої сховища та укриття.

«Проблеми у всіх майже однакові — відсутність водопостачання, каналізації, електроенергії. Йдеться про підприємства, в радіусі яких за 500 метрів знаходяться житлові будинки», — зазначив Олег Парфілов.

Очільник громади доручив балансоутримувачам впродовж двох тижнів привести приміщення в належний санітарний та протипожежний стан: звільнити від сміття, впорядкувати входи, позначити їх відповідними табличками і покажчиками та надати безперешкодний доступ мешканцям.

Після усунення недоліків, захисні споруди, які знаходяться в задовільному стані, нанесуть на мапу приміщень для тимчасового перебування населення під час сигналу «Повітряна тривога».

Нагадаємо, роботу мапи в тестовому режимі запустили 17 серпня.

Переглянути електронну мапу приміщень можна ТУТ. Відомо також, що на зупинках громадського транспорту та в місцях масового скупчення людей незабаром розмістять інформаційні покажчики у вигляді QR-коду з посиланням на нову мапу.

 

Читайте також:

«Половина комунальних сховищ не готова до використання», — повідомили «20 хвилин» у міській раді

«Відібрали 139 укриттів»: про що ще йдеться у відповіді військової адміністрації на запит «20 хвилин»

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Мородецкая Евгения

    Нормальне рішення.

keyboard_arrow_up