Скільки заробляють і що мають голови судів у Вінниці та їх родичі? Подивилися декларації

Скільки заробляють і що мають голови судів у Вінниці та їх родичі? Подивилися декларації
  • У Вінниці розміщені шість судів. Більшість їх очільників подали свої актуальні декларації.
  • Ми переглянули їх та дізналися, в кого найбільша зарплата, чиї родичі мають значні заробітки, скільки тримають грошей на «чорний день», якою нерухомістю володіють та на чому їздять?

Нещодавно ми дивилися декларації за 2023 рік керівників прокуратур на Вінниччині. Виявилося, що найбільшу зарплату отримує очільник Жмеринської окружної прокуратури Олег Філімонов — 1,4 мільйона за рік. 

Родина Костянтина Шведчикова, керівника Вінницької окружної прокуратури, заробила найбільше з-поміж інших: 4,4 мільйона гривень. Його ж сім’я має найбільше заощаджень: понад 10 мільйонів гривень.

Натомість в декларації очільника Вінницької обласної прокуратури Олексій Химченко найбільше житлової та нежитлової нерухомості: 856,8 квадратного метра загалом. А найбільше землі — в декларації керівника Тульчинської окружної прокуратури Пилипа Хоменка: 5,3 гектара.

Відео дня

Що ж мають голови вінницьких судів? Переглянули їх декларації за минулий рік. Зауважимо, що в нашому огляді немає даних про голову Сьомого апеляційного адмінсуду Тетяну Драчук, оскільки в держреєстрі немає її декларації.

Увесь транспорт належить чоловікові

Почнемо з Ганни Гайду, голови Вінницького міського суду. З її декларації дізналися, що зарплата Ганни Гайду складає 1 мільйон 442 тисячі гривень на рік.

Її чоловік, в минулому головний прокурор міста, а нині начальник сервісного центру МВС, Сергій Гайду за той же час отримав 988 тисяч гривень зарплати й ще 284 тисячі пенсії. Заощаджень в подружжя немає.

В її декларації вказані права на 153,3 кв.метрів нерухомості загалом. Але тільки квартира, площею 65 кв.метрів, частково належить Ганні Гайду (67% прав власності у її матері Світлани Василюк). Інші ж квадрати — орендовані її чоловіком: квартира (44,8 кв.м), гараж (19,8 кв.м) у Києві, і гараж (23,7 кв.метрів) у Вінниці. 

З 2011 року Ганна Гайду будує власну оселю у Вінниці, але в декларації вона зазначена як «об’єкт незавершеного будівництва». Щодо землі, то в подружжя є три земельних ділянки (дві у Вінниці, одна в Лаврівці), загальною площею 2 тисячі 474 кв.метри.

Майже всі транспортні засоби, що в декларації судді, належать чоловікові: квадроцикл Bombardier 2013 року випуску, причіп Кияшко 2022 року, BMW X6 2011 року, Mitsubishi L300 1987 року, Volkswagen Passat 2.0 2004 року випуску. Останній транспорт, до слова, використовує голова Вінницького міського суду.

Лідер за зарплатою, заощадженнями та нерухомістю

Голова Вінницького апеляційного суду Сергій Медвецький — лідер за багатьма показниками. За його декларацією, в службовця найбільша зарплата з-поміж колег: 2,6 мільйона гривень за рік. 

Медвецькі мають найбільший сімейний дохід — крім зарплати судді, до сімейного бюджету ще надійшли 8,3 мільйона гривень, які отримала дружина-підприємиця (ця сума складається із зарплати, гонорару, кредиту та інших виплат - авт.).

І у подружжя найбільші заощадження: 453 тисячі гривень, 41 тисяча доларів, 16 тисяч євро належать судді; 538 тисяч гривень, 102 тисячі доларів, 9 тисяч євро — його дружині; 26 тисяч доларів та 10 тисяч євро — сину. У перерахунку за актуальним курсом сімейні збереження сягають 9,4 мільйона гривень.

Та ще в судді Медвецького найбільше нерухомості: квартира (61,51 кв.м, в спільній частковій власності) в Томашполі, нежитлове приміщення (64,7 кв.м, належить дружині), квартира (71,9 кв.м, інше право користування), у Вишневому на Київщині, квартира (89,1 кв.м, належить дружині) у Вінниці, земельна ділянка (357 кв.м, належить дружині), нежитлове приміщення (71 кв.м, власник – син), житловий будинок (122,3 кв.м, належить дружині) в селі Крюківщина, що на Київщині. 

Фактично, крім 25% прав власності на квартиру в Томашполі, судді Медвецькому нічого з нерухомості й не належить. Його ж автомобіль — Lexus ES350 2017 року випуску — використовують син і дружина. Остання ще їздить на новенькій Toyota Rav4 2023 року випуску, яку придбала за 1,4 мільйона гривень.

Що є в суддів-«середнячків»

Наступним для огляду є голова Вінницького окружного адмінсуду Віталій Дончик. У його декларації вказана зарплата 1,5 мільйона гривень за рік. Доходи дружини — всього 34 тисячі гривень, які вона отримала як страхові виплати. 

Водночас дружина судді зберігає 26 тисяч доларів, а служителю Феміди належать 32 тисячі доларів та майже 2,8 тисячі євро.

Кількість нерухомості скромна у порівнянні з іншими: квартира у Вінниці, площею 87,5 кв.м; земельна ділянка у селі Мізяківські Хутори, площею 793 кв.метрів. У родини судді є три транспорти: Hyundai Santa Fe 2015 року випуску належить дружині, а BMW 428I 2015 року та мотоцикл Yamaha XJ6 2010 року — Віталію Дончику.

Наступний на черзі — голова Господарського суду Вінницької області Сергій Тісецький. За декларацією має 1 мільйон 484 тисяч гривень зарплати за рік, тоді як дружина заробила 166 тисяч зарплати в Пенсійному фонді та ще 45 тисяч у Вінницькій ОВА.

Заощаджень в подружжя немає.

З нерухомості є квартира (87,4 кв.м), гараж (35,6 кв.м), комора (5,2 кв.м) і земельна ділянка (1200 кв.м) у Вінниці. І ще суддя Тісецький будує дім в Зарванцях. Сам він їздить на Toyota Land Cruiser Prado 2012 року випуску, а дружині належить Toyota RAV4 2018 року.

Голова Вінницького районного суду Олена Саєнко задекларувала 1,37 мільйона гривень зарплати за минулий рік. Ще понад мільйон гривень зарплати отримав її чоловік, прокурор Донецької обласної прокуратури. Подружжя зберігає 24 тисячі доларів та 163 тисячі гривень.

З нерухомості є: квартира (71,3 кв.м у власності судді) в Макіївці, що на Донеччині; квартира (45 кв.м, інше право користування) в Кривому Розі, одна квартира (47,3 кв.м, орендує суддя) та друга квартира (41,2 кв.м, належить чоловікові) у Вінниці. Землі та власного авто ані в Олени Саєнко, ані в її чоловіка немає.

 

Читайте також:

Що мають та скільки заробляють члени ВЛК у Вінниці? Проаналізували їх декларації

Скільки заробляє керівництво вінницької Нацполіції? Огляд декларацій за 2023 рік

Відібрали п’ять найбагатших депутатів Вінницької міськради. Рейтинг від «20хвилин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Alexender

    А нащо бляха малювати ті іконки, я кі потім розшифровувати одразу ж знизу?
    Місця воно зекономило 0 читабельність впала на 250%
    Єдина корисна - виділення найбільшого. Але я типу цифру умію і так порівнювати, лол
  • Николай

    Хто рахуе чужие,своего не матиме.
  • Sasha Grigorenkl

    Цікаво, як то Гайду Сергій у свої 43 рочки отримує пенсію. Та ще й не яку небудь, 280к в рік, тобто ± 24 к в місяць
  • Зіночка

    Ну так нехай їх тепер перевіряють. Не на зарплату вони земельні ділянки купують. За активи з сім'єю я взагалі мовчу🤦‍♀️

keyboard_arrow_up