Скільки заробляють керівники прокуратур на Вінниччині? Подивилися їх декларації

Скільки заробляють керівники прокуратур на Вінниччині? Подивилися їх декларації
  • На Вінниччині є обласна та ще сім окружних прокуратур. У кожного з цих органів є свій керівник. 
  • Переглянули їх декларації за 2023 рік та дізналися, які в них зарплати, скільки заробляють родичі, у чому зберігають свої заощадження, та яким нерухомим і рухомим майном володіють.

Нещодавно ми дивилися декларації за 2023 рік керівництва вінницької Нацполіції. Виявилося, що найбільшу зарплату з-поміж п’яти керівників має начальник слідчого управління Олександр Солдатов — 871 тисяча гривень за рік. 

Найбільше грошей за 2023 рік заробила сім’я начальника кримінальної поліції Романа Делімбовського — 2,9 мільйона гривень. У його родині також найбільша сума заощаджень — 5,5 мільйонів у перерахунку на нашу нацвалюту.

Начальник слідчого управління Олександр Солдатов лідирує і в рейтингу нерухомості: 220,41 квадратного метра житлового майна та 4,6 гектара землі.

Відео дня

Цього разу переглянули статки за 2023 рік у керівників прокуратур на Вінниччині. Дані з державного реєстру декларацій внесли у таблицю. Далі в тексті окремо по кожній персоні.

Найбільше нерухомості

З кінця жовтня 2023 року Олексій Химченко очолює Вінницьку обласну прокуратуру. У його декларації бачимо, що він отримав 457 тисяч гривень зарплати на цій посаді (ймовірно, за два місяці).

У загальний сімейний дохід, крім цих коштів, ще увійшла зарплата Химченка на попередньому місці роботи в Одеській обласній прокуратурі (1,5 млн грн) і дохід дружини-підприємиці (2 млн грн).

На «чорний день» подружжя має 3,6 мільйона гривень. У декларації посадовець зазначив, що в середині грудня 2023 року перерахував на потреби ЗСУ 250 тисяч гривень.

За нерухомість Химченки лідирують в нашому рейтингу. В Одесі та Одеській області мають квартиру (113 кв.метрів, належить дружині), дачу (268,8 кв.метрів, у власності прокурора), машиномісце (18 кв.метрів, у власності Олексія Химченка), квартиру (178 кв.метрів, належить батькові Олексія Химченка), нежитлове приміщення (240 кв.метрів, орендує дружина). У Вінниці прокурор орендує квартиру (40,4 кв.метри). 

І ще посадовцю належать дві земельних ділянки в Одеській області (242 кв.метри та 551 кв.метр).

Олексій Химченко має у власності Toyota Prado 2006 року випуску, а його дружина — Toyota RAV4 2021 року.

Усе майно належить сім’ї

На початку 2024 року Костянтин Шведчиков став керівником Вінницької окружної прокуратури. Відтак, у його декларації за 2023 рік немає зарплати від вінницької прокуратури. Через це в цій графі ми поставили «нуль».

Проте посадовець не був без доходу протягом року: майже 900 тисяч гривень зарплати отримав на попередньому місці роботи в Київській міській прокуратурі, ще 40 тисяч гривень від цього органу у вигляді «додаткового блага». Плюс, дружина продала свою нерухомість на 3,5 мільйона гривень. 

Через це вони лідирують в рейтингу загальний сімейний дохід за рік — 4,4 мільйона гривень сумарно. І ще в них найбільше з-поміж інших заощаджень: в перерахунку на гривню за курсом на 27 травня в них є понад 10 мільйонів гривень.

У Шведчикових є чимало нерухомості в Одесі та на Одещині: будинок (71,1 кв.метрів, належить родичці), офіс (43,5 кв.метрів, належить дружині), земельна ділянка (733 кв.метрів, належить родичці), нежитлове приміщення (134 кв.метрів, належить дружині). Плюс, в Одесі будують дім, площею 303,2 кв.метрів (належить родичці).

Крім того, прокурор орендує квартиру (26 кв.метрів), кімнату (25 кв.метрів) та ще одну квартиру (35,6 кв.метрів) у Києві.

Авто у Костянтина Шведчикова немає: він безоплатно використовує «Пежо» 308 SW 2012 року випуску, що у власності Анжели Бузи.

Має найбільшу зарплату

Наступним є екс-керівник Вінницької окружної прокуратури Євген Комаровський. Чоловік, за офіційною інформацією, очолює Гайсинську окружну прокуратуру. У його декларації за 2023 рік вказано, що він отримав 1,2 мільйона гривень зарплати на цій посаді. Його дружина за той же проміжок часу отримала 10 тисяч гривень соцвиплат.

Заощадження в родині тримає прокурор: має 120 тисяч гривень готівкою.

Ще в його декларації 231 кв.метр нерухомості: будинок (65 кв.метрів, належить родичці) та квартира (69 кв.метрів, належить дружині) в Білій Церкві, квартира у Вінниці (69 кв.метрів, орендує), квартира в Києві (28 кв.метрів, належить прокурору).

Землі та власного авто, за декларацією, Євген Комаровський немає.

А от Олег Філімонов, керівник Жмеринської окружної прокуратури, має найбільшу зарплату з-поміж своїх колег — 1 мільйон 459 тисяч гривень заробив за 2023 рік

За той же період часу його дружина заробила 52 тисячі гривень. Та майже 14 тисяч гривень до сімейної «скарбнички» принесла дочка. 

На трьох вони мають 1,6 мільйона гривень заощаджень. А з нерухомості є квартира (73,2 кв.метри, власником є прокурор) у Білій Церкві, квартира (31,29 кв.метра, у спільній власності з родичкою) в Обухові, житловий будинок в Жмеринському районі (96,7 кв.метри, належить прокурору) та ще кілька земельних ділянок на загальну площу 1,5 гектара.

Автомобіль у сім’ї один: Ford Edge 2018 року випуску, власником якого є Олег Філімонов.

Заощадження зберігають у доларах

Андрія Вітюка призначили на посаду керівника окружної прокуратури Могилів-Подільського в травні цього року. Оскільки у його декларації за 2023 рік немає зарплати від вінницької прокуратури, то в цій графі ми поставили «нуль».

А до цього призначення він був на посаді першого заступника керівника Ізмаїльської окружної прокуратури Одеської області, де отримав 1,2 мільйона гривень зарплати.

На двох з дружиною мають 59 тисяч доларів заощаджень. У перерахунку на нашу валюту, це 2,3 мільйона гривень.

Свого житла немає — сім’я у 2023 році орендувала квартиру на Одещині, площею 58 кв.метрів. У власності прокурора є земельна ділянка у Хмільницькому районі Вінниччини, площею 1000 кв.метрів.

У сім’ї є два авто: Nissan TIIDA 2007 року випуску (належить дружині), Toyota Camry 2011 року випуску (належить родичу). Обидва автомобілі використовує прокурор.

Водночас керівник Немирівської окружної прокуратури Ростислав Петраш їздить на мотоциклі Kawasaki EX 650 F 2019 року випуску, який йому належить. На своїй посаді, за його декларацією, він заробив 1,3 мільйона гривень протягом 2023 року. Ще має 18 тисяч доларів заощаджень (в перерахунку на нашу валюту — 718 тисяч гривень).

Задекларована прокурором нерухомість — це дві квартири (43 кв.метри та 73 кв.метри, в спільній сумісній власності з родичами), підвальне приміщення (5,9 кв.метрів) у Львівській області. І ще квартира у Вінниці, яку орендує дружина посадовця (площу не вказали у декларації).

Є три квартири у Вінниці, які не належать прокурору

А тепер про Пилипа Хоменка, очільника Тульчинської окружної прокуратури. За його декларацією, посадовець отримав 1,3 мільйона гривень зарплати за увесь 2023 рік.

Заощадження тримають у доларах та гривнях: $5 тисяч має прокурор, 250 тисяч гривень — його дружина.

З нерухомості є квартира (28,2 кв.метри, службове житло надане Вінницькою міською радою), ще одна квартира (85,9 кв.метрів, у безкоштовному користуванні) та третя квартира (73,4 кв.метрів, місце прописки дружини та дітей) у Вінниці. Натомість за кількістю землі Пилип Хоменко є лідером в рейтингу: загалом має 5,3 гектара.

Прокурор використовує Honda Accord 2007 року випуску, який належить його родичці.

І наостанок про гроші та майно Максима Кандзьоби, керівника Хмільницької окружної прокуратури. 

За його декларацією, чоловік у 2023 році отримав 1,3 мільйона гривень зарплати. Ще 636 тисяч гривень зарплати отримала дружина, яка працює в Офісі Генпрокурора.

Свої заощадження Кандзьоба тримає у гривнях, має 36 тисяч «на чорний день».

З нерухомості в подружжя є: земельна ділянка на Київщині (120 кв.метрів, належить дружині), квартира в Білій Церкві (62 кв.метрів, у спільній власності), ще одна квартира у Білій Церкві (126 кв.метрів, належить прокурору). Свого автомобіля в керівника Хмільницької прокуратури немає.

 

Читайте також:

Що мають та скільки заробляють члени ВЛК у Вінниці? Проаналізували їх декларації

Відібрали п’ять найбагатших депутатів Вінницької міськради. Рейтинг від «20хвилин»

Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Elena_K

    Рейтинг найбільш бідних людей Вінничини
  • Читач40

    Пиздець під час війни!!!!
  • Читач31

    А тепер для контрасту приведіть заробітні плати на заводах міста. Думаю, середня буде тисяч 12
  • Елена

    Пі……..!!!!))))Я уявляю скільки вони ще за всякі махінації мають 😡😡😡😡😡

keyboard_arrow_up