«Щодня ідеш в магазин — нові ціни». Що кажуть вінничани про дорожчання продуктів і свої витрати

«Щодня ідеш в магазин — нові ціни». Що кажуть вінничани про дорожчання продуктів і свої витрати
  • Чи відчули зростання цін у новому році і яку частку доходів забирає харчування? 
  • Ось такі питання журналісти 20minut.ua поставили вінничанам різного віку на вулицях міста.
  • Що розповідали люди — дивіться у нашому відео сюжеті. 

Цінники на прилавках магазинів постійно міняються. Та й на ринках міста не вдасться особливо зекономити. І, як помітили вінничани, з якими ми говорили сьогодні на цю тему, продукти зростають в ціні щодня. 

Стосується здорожчання не лише харчів. Як реагують на такий стан речей вінничани — побачите на відео нижче. Ми запитували в перехожих, чи відчули вони зростання цін вже у новому році і яку частку доходів забирає в них харчування і комуналка, без яких не обійтись. 

Раніше на нашому сайті ми розмістили онлайн опитування. Просили читачів відповісти лише на одне питання: Яку частину доходів витрачають на харчі? І найбільше відповідей отримав пункт про половину доходів. Так відповіли більше 50%. 

Відео дня

Як не дивно, але майже третина тих, хто проголосував, обрали пункт «усі доходи ідуть на харчі». 

Пройти це опитування можна у статті «В Україні вводять державне регулювання цін на низку продуктів: список та опитування». В ній також дізнаєтеся перелік продуктів, які потрапляють під державне регулювання, та що узагалі це означає для людей. 

А в наше сьогоднішнє опитування потрапили семеро вінничан та вінничанок різного віку та професій. Дивіться їхні відповіді в сюжеті (нижче зможете й прочитати):   

Галина (71 рік), пенсіонерка: 

— Дві з половиною тисячі пенсія і 2,500 платити за квартиру, то це — дуже мало. 

Павло (19 років), офіціант:

— На харчування і на комунальні — 30 відсотків йде. Решта або відкладається, або по ситуації.  

Валерій (70 років) пенсіонер: 

— Зараз ціни збільшують, тому половина йде на продукти, плюс аптека ще. Щомісяця так: пенсію отримав, пішов на базар і половину там, якщо не більше, залишив, і в аптеці. А далі все завдяки дітям тільки.  

Людмила (60), пенсіонерка: 

— Ціна на харчування зростають, причому на все, і ми не говоримо про делікатеси, ми говоримо про самі необхідні продукти. Живемо в селі, комуналку не платимо, палимо дровами, своя вода, тільки світло оплачуємо. І з двох тисяч півтори мінімум — це на харчування.

Тігран (31), держслужбовець: 

— Проблема в тому, що наші заробітні плати не встигають зростати за цінами. Дорожчає все, починаючи від яєць курячих, молоко і все інше. Я десь витрачає відсотків 60 на харчування і комуналку. Дитина народилася — відкласти щось не получається, житло своє мати також не виходить. 

Людмила (45), маляр:

— Ідеш кожен день в магазин — і кожен десь нові ціни. У нас на двох людей, без розходів на опалення, водопостачання, світло, іде до 10 тисяч.

Костянтин (41), електромеханік: 

— У мене троє дітей, 65-70 відсотків іде на харчування. Так, виросли ціни помітно. На хліб, на гречку, рис подорожчав, все подорожчало. 


Читайте також:

Чи можна жінці зайти у церкву без хустки чи в штанах? Запитали священника, як поводитися в храмі

Можна витратити на ліки чи інші товари? Розповідаємо про зміни з «ковідною тисячею»

Чому нова станція швидкої допомоги за 273 мільйони не працює? Ми дізналися

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • AK

    Ой, а галочка за клоуна у бюлетені виявилась платною. Зробили самі себе! Це ж треба! Кому не вистачало на ½ вареника, нехай тепер іде і збирає гроші на ⅛ вареника. Ще сватів на хліб не забудьте намазати, смачно, мабуть. Так вам і треба, ні на йоту не шкода.
  • Інна Комарівська

    Все найкраще для людей!!!!!!!!
  • Наталья Ничук

    Без коментарів.
    Дух перейняло.

    Руслан Шульженко reply Наталья Ничук

    Наталья Ничук від чого?)

keyboard_arrow_up