Що по чому? Дізналися, яка ціна на сезонні овочі та фрукти на ринку «Привокзальний»

Що по чому? Дізналися, яка ціна на сезонні овочі та фрукти на ринку «Привокзальний»
  • Ситуація на плодоовочевому ринку України цієї весни дійсно нестандартна, адже на пропозицію товарів впливає не лише сезонний фактор, а й війна, яка спричинила зупинку частини підприємств та розрив логістики. 
  • Сходили і подивилися, яка ціна на сезонні овочі та фрукти на найбільш популярному ринку Вінниці — «Привокзальному». Та послухали, що думають про це покупці з продавцями.

У четвер, 19 травня, на ринку «Привокзальному» гамірно. Тут базарний день щодня, а не лише на вихідних. Зона торгівлі на перетині напрямків «вокзал-базар» — досить популярне місце серед городян та приїжджих покупців і продавців.

Особливо в травні, коли можна купити розсаду квітів, городини, садово-плодових дерев та кущів. Та й пора перших овочів прийшла. Покупці зітхають через ціни, проте молоденькі кабачки, огірки, помідори і капусту купують з задоволенням.

Відео дня

— Минулого року в жовтні капуста коштувала по 5 гривень за кілограм, цьогоріч 60 гривень. Кабачок 65 гривень за кілограм, це що за ціни? — зітхає пенсіонерка Галина. — Хоча воно перше, тому все таке дороге, згодом ціни впадуть. Зелена цибуля 120 гривень, бачили? Краще я за ці гроші м'яса куплю, хоч наїстися можна. Минулого року з чоловіком вже і капусту, і огірки на всю купували, цього року ціни ростуть, а пенсія на місці стоїть.

Почувши слова пенсіонерки, продавчині одразу прореагували.

— Війна не закінчується, ціни на бензин ростуть щодня, то як овочі, вирощені в цьому році і привезені на ринок з області, можуть бути дешевими? — питає жінка, яка торгує городиною. — Перші урожаї завжди коштували дорожче, ніж восени.

Пройшлись і ми рядами та дізналися, по чому перші овочі та фрукти сезону 2022 року.

Ціна на редиску в середньому 50 гривень за кілограм, проте можна знайти і за 45, і за 60 гривень.

Молода білокачанна капуста здебільшого коштує по 60 гривень, цвітна — 55. А от помідори можна і за 65 гривень, і за 75 на ринку знайти.

Вартість цьогорічних огірків зараз 55-58 гривень, молоденькі кабачки коштують 60-65 гривень за кілограм.

Молода картопля коштує 50-65 гривень за кілограм, миту моркву віддають по 30 гривень.

Цибуля зелена на «Привокзальному» коштує 120 гривень за кілограм. За кіло молодого часнику просять 140 гривень. Кріп та петрушка — по 20 гривень за пучечок.

Ну, і як прогулюватися в травні по ринку і не купити полуниці на солодке? Червона красуня нині коштує не набагато дорожче зеленої цибулі: 150 гривень за кілограм.

Дешевші імпортні фрукти. Лимони по 65 гривень, мандарини по 68, апельсини 48, банан — 48, ківі по 80 гривень за кілограм. На формування цін на продукцію на плодоовочевому ринку впливає безліч чинників.

 

Читайте також:

В Центральному парку запрацювали атракціони та «Оглядове колесо». Які ціни на каруселі?

Туризм під час війни. Як дістатися і скільки коштуватимуть тури на популярні морські курорти?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (66)
  • Іра Романенко

    Просто зашкалює. Таке відчуття хлопці гинуть у війні остальних добити голодом і високими цінами ненажери.
  • Людмила Пюро

    Тож чикаємо свій врожай
  • Елена Винарчук

    Та люди   добрі  хто хоче   мати все дешеве,то купіть в селі хатинку з трьома сотками землі і вирощуйте  що вам треба.Тоді будете знати чому такі ціни.
  • Шановні читачі.Невже ви не розумієте що пів країни нічого зовсім не вирощує  і не засівають бо нема де,в Україні іде війна, майже всі нафтобази рашисти підірвали,пали свого майже нема і вже не буде.Ми не знаємо чого чекати на осінь .Чи хватить тих продуктів які зараз вирощують.Дай Господь щоб скоріше закінчилася війна .Не гнивіть  Бога.

keyboard_arrow_up