Що очікує долар, євро та рубль наступного тижня (29 листопада - 5 грудня)?

Що очікує долар, євро та рубль наступного тижня (29 листопада - 5 грудня)?
  • На тижні, що минає, падіння гривні посилилося. Долар подолав психологічний рівень 27 гривень, попри великі щоденні інтервенції Національного банку.

Виплата протягом тижня 11 млрд гривень компенсації ПДВ експортерам (10 з яких було виплачено у четвер та п'ятницю) призведе до суттєвого зниження пропозиції валюти з їхнього боку. Про це повідомляє сайт Курс.

В той самий час, за наявною інформацією, підприємства «зеленої енергетики» ще не купили всієї необхідної суми валюти й знову вийдуть із покупками у понеділок. До них приєднаються нерезиденти, які активно розпродають ОВДП на вторинному ринку, та компанії-ритейлери, які конвертуватимуть виторг від продажів у Чорну П'ятницю. Попит на валюту знову буде більшим, ніж пропозиція, і Національному банку доведеться проводити інтервенції та продавати золотовалютні запаси, рятуючи національну валюту від обвалу. Очікується також зростання попиту готівкову валюту.

  • Діапазон для готівкового долара наступного тижня зросте до 27,00-27,60 гривень. Імовірність того, що наступного тижня ціна готівкового долара опуститься нижче за 27 гривень, розглядають як невисоку.

Курс євро в Україні орієнтуватиметься на світовий валютний ринок FOREX та зміни курсу долара до гривні. Наступного тижня євро може продовжити корекцію до долара США, проте не вийде за межі встановленого діапазону 1,1000-1,1540 долара за євро.

Відео дня
  • В Україні готівковий євро продаватимуть за ціною від 30,30 до 31,00 гривень за євро.

Російський рубль наступного тижня безпосередньо залежатиме від того, знизиться чи зросте геополітична напруженість у світі. У разі продовження падіння світових цін на нафту та зростання долара до решти валют рубль прискорить падіння. Коридор наступного тижня зміщуємо ще вище: 73-77 рублів за долар.

  • В Україні готівковий рубль продаватимуть у межах діапазону 3,55-3,70 гривень за 10 російських рублів, при цьому в Києві рубль утримається в межах 3,57-3,67 гривень за 10 російських рублів.

А ось по чому продають валюту сьогодні у Вінниці:

Читайте також:

«А шість років Вас все влаштовувало?». Як ми рятували родину від сімейного насилля

У «червоній» зоні субсидії збільшили на 50%. Як вінничанам переоформити виплати?

Активіст,  що збив жінку на Старому місті,  справді був п'яний. Шукають свідка на сірій машині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up