Реорганізація «Вінницякіно»: мільйони, перевірки і «мертві душі»

Реорганізація «Вінницякіно»: мільйони, перевірки і «мертві душі»
Підприємству «Вінницякіно» закидають надмірне фінансування на незрозумілі потреби. У 2016-му мали виділити майже два мільйони гривень. Навіщо такі гроші, ніхто не зрозумів. І почалася резонансна перевірка...

Комунальне підприємство «Вінницякіно», у штаті якого працює близько 30 людей, незабаром реорганізують. У Вінницькій облраді 12 січня обговорювали доцільність фінансування організації. Зокрема, йшлося про те, що мало хто розуміє сенс діяльності цієї структури, а на 2016 рік планували виділити на неї 1 мільйон 800 тисяч гривень.

Жвава дискусія призвела до проведення виїзного засідання постійної комісії з питань регулювання комунальної власності та приватизації. Працювала комісія саме на базі «Вінницякіно». Людмила Щербаківська, перший заступник голови облдержадміністрації, коментуючи ситуацію журналісту, розповіла, що комісію з реорганізації підприємства вже створили.

– До комісії входить 19 членів, я є керівником робочої групи. Заступник – Геннадій Мазур, депутат облради. Зараз триває збір інформації по «Вінницякіно», і вже найближчими днями ми розпочнемо роботу. Там безліч питань – і фінансових, і господарських, – розповіла Людмила.

Відео дня

На запитання, що буде з тими, хто зараз працює в організації, Щербаківська відповила, що у штаті «Вінницякіно» виявили так звані «мертві душі». Тобто на цих людей виділяли заробітну плату, а вони там взагалі не працювали.

– Це дуже серйозне питання, яке ми будемо вивчати із залученням правоохоронних органів, – говорить Людмила Щербаківська.

У 2015 році на діяльність «Вінницякіно» витратили більш ніж 1,5 мільйони гривень. Таку суму з обласного бюджету було виділено в рамках реалізації програми культурного та духовного відродження на 2013-2017 роки.

– Може, ми не на те гроші витрачаємо? Може, то чиряк на тілі організму, який ми годуємо? – сказав депутат Олексій Фурман під час дискусії в облраді ще 16 грудня, коли приймали вінницький бюджет.

Схожу думку висловила депутат Людмила Станіславенко напередодні.

– На Вінниччині повинні створити два центри: протидії домашньому насиллю та допомоги учасникам АТО. Можливо, ці кошти краще використати у таких напрямках, – каже Людмила.

Тож голова облради Анатолій Олійник підписав розпорядження, згідно з яким «Вінницякіно» опинилося серед шести комунальних підприємств, що підлягають перевірці.

Ще восени ми спілкувалися з директором підприємства Миколою Безносюком. Тоді він розповідав, що не вистачає коштів на модернізацію кіноапаратури, а старих установок – замало. Також Безносюк казав, що структура лише частково фінансується з бюджету області, а частково – заробляють самі. Прибутки мають за рахунок прокату фільмів. Зараз Микола говорить, що немає сенсу бити на сполох, адже з «Вінницякіно» все в порядку.

– Буде все так, як і було. Буде «Вінницякіно». А з приводу реорганізації я нічого зараз не можу сказати, буде перевірка з завтрашнього дня (з 19 січня – ред.), тоді й можна буде щось говорити. Але структура наша залишиться. Усі публікації у ЗМІ з цього приводу містять недостовірну інформацію. Я хочу, щоб усе перевірили, і після цього вже писали. Бо одна з найтиражніших місцевих газет таку нісенітницю надрукувала, яка абсолютно не відповідає дійсності. Тому хочу дочекатися результатів від цієї комісії і оприлюднити усі офіційні матеріали, – говорить Микола Безносюк.

Комісія під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Людмили Щербаківської аналізуватиме діяльність «Вінницякіно» у найближчі три тижні. По закінченню цього терміну доля установи остаточно визначиться. Результати та пропозиції щодо підприємства оприлюднять на черговій сесії облради.

Дізнатися детальніше про історію та діяльність "Вінницякіно" можна тут.

 
 
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • lvlind

    Это ж как такую кормушку то пропустили? не порядок!

    Наказать невиновных, наградить непричастных
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up