Про якість каналів, супутникове кодування і Футбол1/2 − в інтерв'ю з президентом ТРК «Еверест» (Новини компаній)

Про якість каналів, супутникове кодування і Футбол1/2 − в інтерв'ю з президентом ТРК «Еверест» (Новини компаній)
Микола Леонідович Спектор, президент ТРК «Еверест»

Про якість українських телеканалів, вартість послуги кабельного телебачення, супутникове кодування більше двох десятків українських телеканалів і про «Футбол 1», «Футбол 2» − в інтерв'ю з президентом ТРК «Еверест» М. Л. Спектором

− Миколо Леонідовичу, хотілося б почути Вашу думку щодо доцільності супутникового кодування, проведеного українськими медіагрупами, каналів «Інтер», «1+1», «Україна», «СТБ» та інших наприкінці січня цього року.

− На мій погляд, наміри хороші. Українські медіагрупи пояснюють своє рішення бажанням впровадити загальноприйняті світові правила гри на нашому телевізійному ринку, а також боротися з піратством. При цьому їм потрібно виконувати фінансові зобов'язання перед іноземними правовласниками, у яких вони купують частину телевізійного контенту, що ретранслюється в Україні.

Але чи спрацює цей план залежить також і від того, чи переглянуть українські телеканали свою позицію щодо якості контенту. Поки ж зміни відчувають лише власники супутникових антен, яким тепер безкоштовно фактично нічого дивитися.

− Ви натякаєте, що нам пропонують телевізійний продукт не найвищої якості?

− Я не натякаю, а кажу про те, що сучасний телеглядач дуже розумний і досвідчений. Він може відрізнити хороше від поганого і хоче дивитися цікаві проекти і фільми, топові спортивні події, а не старі мильні опери, набридливу політичну «джинсу» і нескінченну рекламу. Тим більше, що знайти альтернативу зараз не складно. І якщо українські медіагрупи хочуть, щоб люди дивилися їх продукт, а не стали заручниками безкоштовних супутникових російських телеканалів, то їм доведеться дуже активно розвиватися і багато чого змінити.

А кодування телеканалів на супутнику може стати першим кроком до створення якісного українського телебачення.

− А що ж тоді дивитися зараз?

− Не хочу нав'язувати свою думку, але насправді існує безліч цікавих телеканалів з якісним і актуальним контентом. Вони платні на супутнику і не транслюються на Т2.

− А канали кабельного телебачення ЕВЕРЕСТ™ відповідають цим критеріям?

− Абсолютно. Адже кабельне телебачення від ЕВЕРЕСТ™ − це унікальні добірки для всієї родини з рейтингових зарубіжних телеканалів груп Sony, Viasat, Discovery, кращих спортивних телеканалів, зокрема, фаворита всіх уболівальників світу − телеканалу Setanta Sports, а незабаром і Setanta+. В аналоговому і цифровому пакетах багато освітніх, дитячих і кращих фільмових телеканалів. Це і преміальні канали VIP Premiere HD, VIP Megahit HD з ексклюзивними голлівудськими прем'єрами і кінохітами для найвимогливіших кіноманів. Не менш популярні у шанувальників кіно телеканали TV1000 Action, TV1000 East, VIP Comedy, TV1000 World Kino. Для любителів хітових зарубіжних телесеріалів − телеканали Sony Channel, Sony Sci-Fi, Sony Turbo, Epic Drama. Хочете дивитися програми про наукові відкриття, історію, подорожі, природу? Вмикайте Viasat Explorer, Viasat History, Viasat Nature, National Geografic, Animal Planet, Discovery. Звичайно, мають величезну аудиторію і користуються любов'ю канали вітчизняних медіа груп: «1+1», «Інтер», «СТБ», «Україна».

Вважаю, що якісний контент і цілодобовий сервіс є пріоритетами нашої компанії. Інакше послуга б не мала сенсу. Крім того, кабельне телебачення від ЕВЕРЕСТ™ є найбільш доступним і зручним, оскільки підключення проводиться без додаткового обладнання. А абонентська плата вноситься одна незалежно від кількості підключених телевізорів.

− А як Ви оцінюєте вартість послуги кабельного телебачення на сьогоднішній день?

− Як однозначно занижену.

− Ви це серйозно?!

− Більш ніж. Як будь-яка інша послуга, кабельне телебачення має собівартість. І формується вона з різних складових. Це і оплата правовласникам каналів. А вона за останні два роки, протягом яких абонплата не змінювалася, зросла тільки за український контент в чотири рази. З урахуванням оплати за всі канали це мільйонні відрахування. Це і фонд заробітної плати для великої кількості фахівців, які в будь-який момент вирішать ваші питання, затрати на обладнання, витратні матеріали, постійна модернізація мережі для забезпечення стабільної та надійної роботи, комунальні платежі, оренда приміщень і багато іншого.

Певне обладнання компанії ЕВЕРЕСТ™ є практично ексклюзивним і, відповідно, його вартість також вкрай висока.

Комусь може здатися, що телебачення та Інтернет з'являються з повітря, але це не так. Це величезна праця і значні витрати.

− Напевно, Ви маєте рацію, але, можливо, і телебачення тепер має менший попит?

− Категорично ні. Його стало більше і воно набуло різних форм. Крім кабельного телебачення, це супутникове, IPTV, OTT. Але рівного кабельному за наповненням, якістю, ціною, обслуговуванням і відсутністю додаткового обладнання не існує. До того ж воно не залежить від якості Інтернету і погодних умов, необхідних для супутникового телебачення та інших систем.

− Одне з найбільш обговорюваних питань серед спортивних уболівальників: що відбувається з телеканалами «Футбол 1» і «Футбол 2»? Ваші абоненти зможуть їх дивитися?

− Наші абоненти зможуть дивитися «Футбол 1» і «Футбол 2». Але «Медіа Група Україна» анонсувала обмеження трансляції цих телеканалів виключно платними цифровими пакетами. Це означає, що канали «Футбол 1» і «Футбол 2» будуть продаватися окремим пакетом за 109 гривень на місяць. Оплата буде надходити безпосередньо до правовласника. Дату переходу на нову модель дистрибуції поки що перенесли з 1 лютого на 15 березня.

− Ви схвалюєте це рішення «Медіа Групи Україна»?

− Я розумію це рішення. Воно продиктовано політикою компанії. І це далеко не нова модель дистрибуції. У світі спортивний контент вважається преміальним, адже ретранслятори платять величезні гроші за право показу спортивних подій. Тому спортивні канали доступні тільки за передплатою. Вартість телевізійних прав на трансляцію футболу дедалі збільшується. А телеканали «Футбол 1» і «Футбол 2» мають ексклюзивні права на матчі Національної збірної України, Ліги Європи, Ліги чемпіонів.

Але в аналоговому і цифровому пакетах ЕВЕРЕСТ™ футболи представлені дуже широко і на інших телеканалах. Замість каналів «Футбол 1» і «Футбол 2» в аналоговому пакеті з'явиться «Футбол 3», де транслюватимуться чемпіонати Італії, Іспанії, Німеччини, Франції, Бельгії. Чемпіонат Англії можна буде дивитися на ірландських телеканалах Setanta Sports і зовсім новому каналі Setanta+, що володіють ексклюзивними правами на трансляцію цих матчів.

Ніша спортивного контенту у нас заповнена максимально. Телеглядачі можуть стежити за найбільш рейтинговими подіями в світі: ексклюзивними чемпіонатами з футболу, хокейними і баскетбольними матчами, тенісними турнірами, гонками Formula 1 на телеканалах Viasat Sport, Eurosport, Xsport, Extreme Sports.

− А Ви дивитеся спортивні канали?

− Так, я вболівальник зі стажем. Але віддаю перевагу тенісу, легкій атлетиці, плаванню, баскетболу та спортивним єдиноборствам. Для мене це найбільш видовищні спортивні події.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня Від читача 18:58 смс для Анечки 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up