«Потерпіть трішки». Ремонт Київського мосту в питаннях та відповідях

«Потерпіть трішки». Ремонт Київського мосту в питаннях та відповідях
Зараз робітники демонтують перила, що вздовж тротуарів мосту. Їх планують також відреставрувати
  • З березня по жовтень 2017 року триватиме ремонт Київського мосту
  • Зараз робочі проводять підготовчі роботи: знімають асфальт, перила та мають перенести комунікації
  • Чому так довго, коли будуть ремонтувати міст та відповіді на інші питання «20хвилин» зібрали в цьому матеріалі

 

Вже третій тиждень триває ремонт Київського мосту. Зараз робітники з київської мостобудівельної компанії «МСУ-2» проводять підготовчі роботи: знімають асфальтове покриття з дороги та тротуарів, перила вздовж тротуарів, які відправлять на реставрацію та мають ще перенести комунікації й газову трубу.

Найцікавіші питання, що задавали наші читачі в коментарях, журналіст передав чиновникам та будівельникам.

Відео дня

Хто виконує роботи та скільки отримає?

Тендер на реконструкцію мосту на Чорновола отримала київська компанія «МСУ-2».  

На ремонтні роботи фірма отримає 56,5 мільйонів гривень. Більшу частину з цією суми — 50,85 мільйонів гривень — заплатять з Держфонду регіонального розвитку.

План реконструкції. Сам проект займає три тома, в яких є креслення та технічні позначки кожного з елементів мосту

Але, за словами міського голови Сергія Моргунова, ці кошти можуть отримати тільки в серпні-вересні 2017 року. І щоб роботи не припинялися за відсутністю грошей, зараз ремонт фінансують з міського бюджету. Скільки вже витратили? Поки що це невідомо.

Чому затримки?

Під час демонтажу асфальту під тротуаром будівельники добралися до комунікацій: дроти інтернету, телефону та інші. Їх ще будуть переносити. А що буде з газовою трубою, яка встановлена вздовж мосту?

— Газову трубу відріжуть фахівці «Вінницягазу». Постачання газу в оселі вінничан, що залежать від цієї труби, буде іншим чином. Це можна зробити, оскільки система газопостачання кільцева, — пояснив очільник департаменту капітального будівництва Ігор Кравець.

Для робітників облаштували невеличке містечко. Зараз там є кілька будинків та стоїть кран

Чи можна прискоритися?

Очільник департаменту капітального будівництва Ігор Кравець раніше відповідав, що робочі йдуть за графіком. А поспішати, за його словами, не треба.

— Усі конструктивні елементи цього моста — єдині в своєму роді. Їх роблять на заводі під замовлення. Наприклад, балки: їх зможуть зробити лише 20 штук в місяць. А їх потрібно близько 80 штук. У міру надходження матеріалів будуть замінювати старі частини моста, — казав Кравець

 У центрі фото — головний інженер підприємства Валерій Коротич

Головний інженер «МСУ-2» Валерій Коротич казав, що зараз й так роботи йдуть дуже швидко.

Робочі працюють без вихідних, тут й живуть. Поступово, кількість будівельників буде збільшуватися. Збільшувати швидкість — небезпечно. Оскільки, ми не знаємо, в якому стані балки, які знаходяться під асфальтом. Тому проводимо роботи дуже обережно, — казав Коротич.

У мерії радять вінничанам «трішки потерпіти та поставитися до тимчасових незручностей з розумінням».

Коли почнуться капітальні робіти?

За проектом, мостобудівельники мають зміцнити опорну конструкцію мосту, замінити дорожнє покриття, облаштувати зливову каналізацію та багато іншого. Коли ж це розпочнуть робити? За словами головного інженера компанії-підрядника Валерія Коротича, в квітні розпочнуться капітальні роботи.

Нам треба замінити країні балки зі сторони площі Героїв Майдану та Чорновола. Це потрібно, щоб дотримати техніку безпеки, та щоб не було «мостопаду». Маємо зробити до кінця травня. А потім вже розпочнемо комплекс робіт: заміна балок, укріплення рігелів, арок та стояків, — казав Коротич.

За словами очільника департаменту капбудівництва Ігоря Кравця, за проектом мають замінити 83 балки, на яких лежить дорожнє покриття. Усього таких балок 103. Нові балки виготовлятимуть на будівельному концерні «Поділля».

Як будуть боротися з заторами на Соборній?

За словами мера Вінниці Сергія Моргунова, зараз опрацьовують питання щодо розширення поворотів з Центрального мосту в бік вулиці Брацлавської та площі Героїв Чорнобилю. Задум такий: розширити дорогу та зробити дві полоси для повороту в цей бік.

А ще у лютому казали, що планується реконструкція площі Героїв Чорнобиля та влаштування підземного переходу. У мерії відповіли — цього року не буде, оскільки зараз в пріоритеті реконструкця мосту по Чорновола.

Так само не буде реконструкція трамвайної колії по вулиці Соборній. Для облаштування «оксамитового шляху» біля МакДональдсу та Свято-Преображенського собору у мерії виготовили проектно-кошторисну документацію. Але цього року цих робіт не буде: Київський міст в пріоритеті.

Нагадаємо, що реконструкція Київського мосту триватиме до кінця 2017 року. Будівельники мають зміцнити опорну конструкцію та встигнути до осені. У кінці жовтня планують відкрити міст для руху всього транспорту.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    ДІДЬКО ЗЛОЧИННА ВЛАДА ЗЛИВАЄ МІСТ ІЗ ВІННИЧАНАМИ!!!!!
  • Василий

    короче эта власть развалит этот мост своим ремонтом, а потом будут новый строить. Тем более я знаю лично как спецстрой халтурит то после него через год  два всё разваливается
  • Задунайский Торонтуй

    Так никто сегодня мостов не строит. Свое мост отработал (спасибо СССР). Ремонт этого хлама - деньги на ветер, это на год-два, потом все по новой.

    Только сносить. Вместе с нынешней властью. И строить новый, современный. С меньшим количеством опор (даже одной хватит по современным технологиям).
  • Ваняк

    "Оскільки, ми не знаємо, в якому стані балки, які знаходяться під асфальтом. " - нормально так и по профессиональному начать работы по разборке моста не зная в каком состоянии его части...



    "Наприклад, балки: їх зможуть зробити лише 20 штук в місяць" - в нормальных странах для таких случаев ждут пока будут готовы материалы, что бы потом не сидеть сложа руки ожидая пока их изготовят



    "Як будуть боротися з заторами на Соборній? "- А вы пробовали дать пинка под зад нашей "ПИЛИЦИИ" что бы очистила соборную машин под знаками запрещенной стоянки? Убрать их, и будет вам еще по полосе для движения с каждой стороны, и никто не будет подрезать трамваи обьезжая "му**ака" которому плевать не всех кроме себя...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up