Київський міст «закриють» на ремонт. Як буде ходити транспорт?

Київський міст «закриють» на ремонт. Як буде ходити транспорт?
За п’ятдесят років існування Київський міст ніколи капітально не ремонтували. Балки з голою арматурою, з’їжджаючі опори, дірки в покритті — скоро це має змінитися
  • Міст на Чорновола, якому вже більше 50 років, нарешті відремонтують
  • За планом, роботи триватимуть протягом 2016-2017 років: підсилять опори, розширять дорогу та багато іншого, на що витратять 57 мільйонів.
  • А як буде ходити транспорт на Київську під час ремонтів?

У середині жовтня на сайті публічних закупівель Prozorro з’явився тендер на реконструкцію Київського мосту. Міський департамент капітального будівництва встановив верхню межу вартості робіт — 67 мільйонів гривень. Але реверсивний аукціон (ставка йде на зменшення ціни, а не на її збільшення — авт.) системи Prozorro має зменшити остаточну вартість реконструкції.

До речі, цей міст називають Київським або П’ятничанським, і про його поганий стан 20minut писали навесні та влітку цього року. Коротко: деякі опори мосту мають «голу», іржаву арматуру.

Читайте також: Іржава арматура та з’їжджаючі опори Київського мосту бентежать тільки містян

Відео дня
blockquote>

Тепер про його аварійний стан кажуть і в Департаменті капітального будівництва міськради.

Так виглядав міст в серпні 2016 року:

Previous Next

 

— Так, там було обстеження конструкцій, і міст у жахливому стані. Головний недолік мосту в його конструкції — він збірний, тому його строк експлуатації значно менший, ніж в монолітного (Центральний міст — монолітний. авт.). Опори, на яких стоїть міст  — прогнивають. Окрім того, там стоять знаки, що обмежують швидкість. Їхати швидко по цьому мосту небезпечно! На щастя, вже готовий проект реконструкції та обраний підрядник по тендеру. Тому скоро почнуться роботи, — каже працівник відділу інженерної підготовки департаменту Микола Мандрика.

Зменшили ціну на 10 мільйонів

Одразу чотири підприємства подали пропозиції на тендер: київське товариство «МСУ-2», дочірнє підприємство «Гранiт Україна» київського товариства «Енергопромiмпекс», вінницька компанія «Будівельне управління механізації» і київська приватна компанія «Мостобудівне управління-3». За півгодини участі в аукціоні (старт був 27 жовтня — авт.), компанії знизили вартість ремонтів на десять мільйонів.

У результаті перемогла київська «Мостобудівельна компанія МСУ-2», що запропонувала найнижчу ціну — 56 мільйонів 495 тисяч гривень.

Кияни ремонтуватимуть Київський міст

Компанія має великий досвід у реконструкції мостів, про що свідчить документація в тендері. За цими документами, у мостобудівельному управлінні №2 працює більше 40 співробітників, є в наявності більше 110 одиниць технічної бази (автокрани, КамАЗи, зварювальна техніка, плавзасоби тощо) та чималий досвід робіт:

«За роки існування компанії (заснована в 1947 році), колективом побудовано та реконструйовано більше 70 кілометрів мостів, шляхопроводів та інших штучних споруд. Серед яких: майже всі мости на річці Десна; штучні споруди на автодорогах Київ — Одеса, Київ — Львів, Подільський мостовий перехід в Києві та інше».

Що планують зробити?

У тендерній документації пишуть, що виконавець реконструкції має не тільки повністю замінити дорожнє покриття мосту, але й «відремонтувати та підсилити несучі конструкції». А це опори, арки, плити мосту тощо. Додатково до цього виконавець повинен збільшити проїжджу частину, вирішити, як краще влаштувати зливову каналізацію та замінити опори контактної мережі тролейбусів. Терміни виконання робіт — 2016-2017 роки.

Суттєвих змін руху транспорту не буде

Микола Франко, начальник служби безпеки руху Вінницької транспортної компанії

— До нашого підприємства поки що не доходила інформація про потребу змінити рух громадського транспорту. Та вважаю, що суттєвих обмежень не буде. Згадайте, коли була реконструкція Центрального мосту, трамваї все одно їздили цим шляхом. Улітку робили реконструкцію площі Гагаріна, і там також транспорт ходив. Коли до нас дійде розпорядження міської влади про зміну руху, ми добре продумаємо нові схеми руху транспорту, що влаштує вінничан та гостей міста.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Юлия Ковалёва

    Автор, то де інформація про те як буде ходити транспорт та коли закриють міст?

    Vladimir Molotov reply Юлия Ковалёва

    главное, что ты дочитал до конца

    Анонім reply Vladimir Molotov

    Мне розумію, як опори можуть гнити? Хіба вони не залізобетонні? Залізо іржавіє, бетон підмивається водою або кришиться. А гнити - це про органіку

    Валерий Чудновский reply Юлия Ковалёва

    Термін реконструкції - 2016-2017 роки. Як саме буде їздити транспорт поки що невідомо, але у транспортній компанії обіцяють, що суттєвих обмеженнь не буде. Будемо слідкувати за цією темою, за оновленнями слідкуйте на сайті

    Честный Предприниматель reply Валерий Чудновский

    Нас ждет транспортный коллапс: даже при функционирующем  мосту, на центральном и тяжиловском - перманентные пробки. Что же будет, если киевский полностью перекроют?

    Кстати, почему никто не вспоминает про планы построить мост на ул.Гонты?

    Анонім reply Честный Предприниматель

    а що таке "тяжилівський міст"? Ви у Вінниці взагалі були?

    Честный Предприниматель reply Анонім

    Да, конечно, - Вы правы: имелся в виду Старогородский мост, через который многие добираются в том числе и на К.Маркса, и на Тяжилов. Благодарю за уточнение...

    Анонім reply Валерий Чудновский

    Я думаю, будуть ходити тролейбуси через Нансена
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:06 На Нечая зловили водія, який керував автомобілем під дією амфетаміну 17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up