Іржава арматура та з’їжджаючі опори Київського мосту бентежать тільки містян

Іржава арматура та з’їжджаючі опори Київського мосту бентежать тільки містян
  • Наша читачка написала, що П’ятничанський міст тремтить, коли проїжджають машини
  • Журналіст «20хвилин» писав про стан мосту ще у березні. Виглядає він погано
  • Чи дійсно міст аварійний? У міському департаменті комунального господарства кажуть, що поки що не займаються цією проблемою

Читачка написала новину із застереженням про те, що П'ятничанський міст тремтить. Не їдьте колоною, а то обвалиться!

Посилання на новину від читача

Фрагмент з її інформації:

Відео дня

«Звернула увагу, що коли через цей міст їде підряд три машини на одній швидкості, і хоч одна з них вантажна, уже відчувається резонанс. Коли йдемо компанією 4-5 людей, тремтіння теж відчувається, я постійно повторюю: не в ногу! Але вчора їхало дві вантажних машини середнього розміру (трохи більші за хлібні) на однаковій швидкості приблизно 50-55 км/год. Відчула, що міст «ходить»: мене ніби трохи підкинуло, причому це вимірюється уже не міліметрами, а напевно уже більше сантиметра, бо це можна побачити і очима. Це уже навіть не вібрація, а підстрибування з величезним гуркотом!!!»

Пройшло півроку

Журналіст 20minut.ua заліз під міст через півроку з моменту попереднього візиту, щоб подивитися — чи почали його ремонтувати? На жаль, картина з березня 2016 року зовсім не змінилася. Ті ж балки із голою арматурою, з’їжджаючі опори та дірки у покритті.

Previous Next

Ми запитали в очільника міського Департаменту комунального господарства та благоустрою Володимира Ніценка, чи була експертиза, аналіз мосту та чи треба його ремонтувати?

— Не можу відповісти, наш департамент ще не займається цим питанням, — відповів Ніценко.

Міст у березні був не аварійний

Журналіст “20хвилин” писав про міст на Чорновола ще у березні цього року. Під мостом можна побачити, що деякі опори пошкоджені, видно арматуру, на якій залишилося небагато цементу, метал ржавіє.

Київський міст. фото зроблено у березні 2016 рокуЕксперти тоді, тобто майже півроку тому, розповіли, що те, що відвалився цемент від балок — це не страшно. А ось те, що іржавіє арматура — погано. Бо впливає на цілісність та стійкість усієї конструкції.

Найбільше занепокоєння викликала основа однієї з опор мосту, яка на третину висить у повітрі.

Головний інженер вінницького «Укрдіпродору» Микола Попчук, який спроектував багато мостів на Вінниччині, спрогнозував, скільки ще простоїть Київський.

— Є серйозні дефекти: проржавілі стійки балок, «гола» арматура, шматки цементу, які відвалися від балок, — каже Попчук. — В такому стані міст може простояти з десяток років. А може і менше. З роками все стане набагато гірше. Київський ніколи капітально не ремонтували. Так, тільки тротуари і дорогу «латали». А опорні балки — ті ж самі, як і в 60-х роках, коли він ще був новенький.

Не треба панікувати

У березні в міській раді розповіли, що про проблеми Київського знають та займаються вивченням мосту.

— Ми знаємо про іржу на опорних балках, тріщини та відколи бетону, — сказав очільник міського Департаменту комунального господарства і благоустрою Володимир Ніценко.  — І зараз спеціалісти, наукові співробітники збирають інформацію для подальшого проектування та реконструкції. Хоча міст у незадовільному стані, але він не аварійний. Тобто, закривати важливу «артерію» міста не треба. Отож, не створюйте паніку.

Ніценко пообіцяв у тодішній розмові, що у майбутньому ремонт мосту буде. Але вартість та строки реконструкції не назвав, бо «ще не було експертизи». Ймовірна цифра, яку вказав очільник Департаменту — не одна сотня мільйонів гривень. Головна проблема в тому, що місто не зможе виділити ці кошти з бюджету. Отже потрібна участь інвесторів, держави у вирішенні проблем фінансування.

Читайте також:

Київський міст міцніший, ніж він виглядає. А виглядає він погано

П'ятничанський міст тремтить. Не їдьте колоною, а то обвалиться!

«Лінолеум, а не асфальт». На Центральному мосту тротуар злазить шматками

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    мост реально плохой, точнее покрытие его, эти перепады очень ощутимы когда едишь в транспорте или на машине.
  • Анонім

    Почали мусолити, давайте виділимо 500 лямів на кап. ремонт, а то реконструкцію Площі Гагаріна уже закінчують, треба новий кошторис. Деякі "корінні" вінничани дуже цим переймаються Пятничанським мостом (ну блін перший раз на цьому тижні почув таку назву)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up