Португальці у Вінниці побудують завод. Скільки буде робочих місць та які зарплати?

Португальці у Вінниці побудують завод. Скільки буде робочих місць та які зарплати?
Мешканці Вінниці та області матимуть переважне право працевлаштування на новому заводі. Чиновники обговорили з інвестором й зарплату для працівників підприємства / Зліва — представники TCS, з правого боку — посадовці міськради
  • Компанія TCS вкладає понад 30 мільйонів євро у будівництво свого заводу.
  • Він буде у Вінниці, між заводом холодильників Green Cool та майбутнім заводом HEAD, де робитимуть лижі.
  • За намірами іноземців, завод почне працювати навесні 2023 року. Спочатку наберуть 94 людей у штат.
  • Що робитимуть на заводі та скільки будуть платити працівникам?

Історія про португальського інвестора не нова. Іноземці у 2020 році хотіли запустити у Вінниці завод з виробництва будматеріалів. Підписали з мерією меморандум про співпрацю, а також визначилися, що виробництво зведуть на Немирівському шосе — там, де вже діє завод Green Cool. Але коронавірус вніс корективи, вінницький проект «заморозили».

Через два роки інвестор нагадав про себе. До Вінниці 19 січня приїхали директорка та власник представництва TCS в Україні, які підписали з міською владою ще два документи: про суборенду землі та про здійснення господарської діяльності.

Таким чином, компанія підтвердила свої наміри на будівництво заводу та отримала статус учасника Індустріального парку, повідомили у комунальному підприємстві «Вінницький муніципальний центр інновацій», що визначений управителем промислового парку.

Відео дня

Скільки платитимуть працівникам

Отож, завод будуватимуть в три черги й поступово набиратимуть робітників:

  • у березні 2023 року запустять першу чергу, у штат нового підприємства наберуть 94 людини;
  • у 2024 році хочуть запустити другу чергу виробництва, у штат наймуть ще 40 людей;
  • а третя черга заводу, за наміром інвестора, почне працювати в 2025 році. На роботу візьмуть ще 94 людини. 
Підписання договорів з «TCS українські інвестиції» / Фото:new.vmr.gov.ua

Після завершення всіх черг будівництва на заводі буде 228 робочих місць, про що журналісту розповів заступник міського голови Андрій Очеретний.

— З початку 2023 року компанія «Тісіес українські інвестиції» почне шукати робітників у штат, — сказав Очеретний. — На заводі буде автоматизована лінія виробництва, яка потребує операторів та фахівців технічних спеціальностей.

За словами заступника мера, 10% від штату співробітників — це топ-менеджмент,  керівники відділів заводу; 70% — кваліфікований персонал, серед яких оператори складання, спеціалісти з програмування обладнання та роботів тощо; 20% від штату — вантажники, прибиральники.

Візуалізація майбутнього заводу TCS /  Фото:new.vmr.gov.ua

— Переважне право працевлаштування на заводі матимуть мешканці Вінниці та Вінницької області. Про зарплату для працівників також говорили з інвестором. Очікується, що вона буде на рівні середньої зарплати по Вінниці для робітничих спеціальностей, — говорив заступник міського голови Андрій Очеретний.

Зараз середні зарплати в цій галузі такі:

  • робочі на виробництві у Вінниці отримують 14 тисяч гривень на місяць, топ-менеджмент — 20 тисяч гривень, повідомляє work.ua

Що вироблятимуть на підприємстві

На заводі у Вінниці планують робити блоки полістирол бетону за технологією, яку розробили португальці спільно з канадськими фахівцями. 

— У Вінниці виготовлятимуть три види блоків: зовнішні, внутрішні та для даху. Продукція йтиме, переважно, на експорт. На заводі плануємо створити інфраструктуру для працівників, буде можливість для підвищення кваліфікації співробітників, — сказав власник товариства «Тісіес українські інвестиції» Джоао Педро Де Олівейра Феррейра Де Араужо.

Презентація виробничих потужностей заводу / Фото:new.vmr.gov.ua

Вінницькі чиновники додали, що продукція заводу буде реалізовуватися і в Україні.

— Усередині блоків є каркас, який не дає їм деформуватись. Будинки з таких блоків мають хорошу теплоізоляцію та гідроізоляцію, — сказала генеральний директор товариства «Тісіес українські інвестиції» Наталія Кудрицька. — Система добре себе зарекомендувала як у Канаді, де дуже холодно, так і в африканських країнах, де спекотно. Такі будинки не потребують утеплення. Дуже важливо, що такі блоки не горять. Екологічні норми на вищому рівні.

Полістиролбетон / Фото: beton-house.com

Які заводи побудують у 2022 році

Розвиток промисловості Вінниці в цьому році, переважно, відбуватиметься на території Індустріального парку, що на Немирівському шосе.

Завод «Грін Кул» на Немирівському шосе

Завод «Грін Кул», на якому роблять холодильне обладнання, готується до початку 2-ї черги будівництва виробництва, що додатково дасть 200-300 робочих місць.

Будівництво логістичного центру «Аврора»

Також цього року інвестор завершить будівництво великого логістичного центру всеукраїнської мережі «Аврора» на вулиці Промисловій. Це дасть ще 250 робочих місць для вінничан.

По вулиці Енергетичній триває будівництво ще одного логістичного центру. Там створять 300 нових робочих місць. Цього року продовжать будувати гофрокартонну фабрику по вулиці Гонти. Тут буде до 100 нових робочих місць. Про це дізналися зі звіту міського голови Сергія Моргунова.

У 2023 році, нагадаємо, на Немирівському шосе запустять завод австрійської компанії HEAD.

 

Читайте також:

Дають 100 тисяч гривень на відкриття власного бізнесу. Подробиці

Готовий бізнес у Вінниці. За скільки можна купити та які є пропозиції?

Від скандинавських меблів до іграшок для дорослих — це все роблять у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (35)
  • Nina Mezhybovska

    Всі крім українців 🤦🏼‍♀️

    AK reply Nina Mezhybovska

    Більшість українців не доросло до цього, вони вілли в Лондоні краще купуваитмуть і втихаря відпочиватимуть. А ті, які доросли до такого, щоб вкласти у економіку та подубувати підтриємства в Україні, обзиваються баригами.
  • Олег Мазур

    Так як і не чули : "да піщов ти на х...з такою платою
  • Ольга Павленко

    Дешева рабсила притягує!!! Але  португальці ще не знають таке чарівне і звичне в Україні  слово «кидок»
  • Vlad Nakonechnyi

    Так це вже всім відомо - у нас, сама дешева робоча сила яка підкріплена законодавством!

    AK reply Vlad Nakonechnyi

    Ну то не працюй, гордо сиди і дивись у стелю.

keyboard_arrow_up