Готовий бізнес у Вінниці. За скільки можна купити та які є пропозиції?

Готовий бізнес у Вінниці. За скільки можна купити та які є пропозиції?
Фото: depositphotos.com
  • Мрієте започаткувати власну справу, але не знаєте з чого почати? Як варіант, можна стати власником вже діючого підприємства, в якого є і обладнання, і клієнти.
  • У Вінниці продають кав’ярні, суші, офіси та склади. Ціни коливаються від кількох тисяч до кількох мільйонів доларів. Відібрали найдорожчі та найдешевші пропозиції.

Бізнес можна купити так само як і квартиру чи машину. На сайті DOM.RIA.com є зо півсотні оголошень про продаж підприємств у Вінниці та області.

Переважна більшість пропозиції пов’язані з приготуванням їжі — продають точки фастфудів, кафе, ресторанні комплекси. Також «новоспеченим» підприємцям пропонують заробляти на оренді складів та офісів. Й навіть стати новим власником комплексу хімчистки.

Скільки це все коштує? Зібрали п’ять найдешевших і стільки ж найдорожчих пропозицій купівлі готового бізнесу у Вінниці.

Відео дня

П’ять найдешевших пропозицій

Точка продажу суші, $3000 (82,3 тис. грн)

У супермаркеті Jardi, що на Коріатовичів, продають готовий бізнес з виготовлення суші. В оголошенні зазначено, що «все залишається» покупцю: мікрохвильовка, холодильник, рисоварка тощо. Точка продажу знаходиться одразу навпроти дверей.

До вартості готового бізнесу треба доплатити ще $100, за послуги рієлтора.

Посилання на оголошення.

Магазин, $5300 (146 тис. грн)

Власник продає магазин техніки, що на ринку в Тяжилові. Покупцеві обіцяє залишити клієнтську базу та торгове обладнання — стелажі й прилавки. Є підключений інтернет.

«За бажанням залишу комп’ютер, принтер, сканер штрихкодів. При потребі налаштуємо 1С», — пише автор оголошення.

Посилання на оголошення

Магазин косметики, $6500  (179,5 тис. грн)

Точку продажу, площею 6 кв.метрів, продають в одному з ТЦ на Вишеньці. Авторка оголошення написала, що у цього магазину є велика кількість постійних клієнтів, а бренд косметики діє у Вінниці ще з 2017 року.

«Купуючи ви отримаєте: готовий налагоджений бізнес, ексклюзивний товар, робочу сторінку в Instagram та клієнтів, які вже багато років обирають Dushka», — вказано у пропозиції.

Посилання на оголошення

Кафе-пекарня, $15000 (414,3 тис. грн)

Продають готовий бізнес на проспекті Юності, що був відкритий по франшизі Франс.уа. Площа приміщення — 45 кв.метрів.

У ціну входять вся техніка, меблі, франшиза оформляється на нового власника. Приміщення знаходиться в оренді. Усі подробиці автор оголошення обіцяє розповісти по телефону. З реальним покупцем обговорять нюанси ведення бізнесу кав’ярні.

Посилання на оголошення

Точка продажу техніки, $20000 (552,4 тис. грн)

Готовий бізнес з продажу телефонів та аксесуарів продають в Універмазі, що на площі Гагаріна. Площа приміщення — 30 кв.метрів.

Власник обіцяє передати покупцеві 20-річний досвід робочої практики, а саме: поділитися даними про товар, облік та канали постачання

Посилання на оголошення

П’ять найдорожчих варіантів

Комплекс відпочинку, $3,2 млн (88,3 млн грн)

Автор оголошення продає ресторанно-готельний комплекс на вулиці Київській. У комплекс входить: ресторан, готель, сауна, гостьовий будиночок, альтанки, літні майданчики, камінний зал, VIP - будиночок на березі Південного Бугу, літній та зимовий бар, причал.

«Об'єкт давно на ринку послуг з відмінною репутацією. Торг. Вся детальна інформація по телефону», — пише автор повідомлення.

Посилання на оголошення

Хімчистка, $3 млн (82,8 млн грн)

Продають готовий бізнес біля центру Вінниці — в мікрорайоні Єрусалимка. Площа приміщення — 2,2 тисячі кв.метрів.

Покупцеві дістануться діюче обладнання з хімчистки та прання різних побутових речей, напрацьовану роками клієнтську базу, що приносить стабільний дохід та 22 офісних кабінети під оренду.

«В умовах сьогодення це надійне та рентабельне вкладення Ваших коштів. Придбайте бізнес, що сам буде працювати саме на Вас!», — зауважує автор пропозиції.

Посилання на оголошення

Офіс,  $1 млн 709,4 тис. (47,2 млн грн)

Приміщення на вулиці Оводова, неподалік від Європейської площі. Загальна площа офісів — 924 кв.метрів. У кожному кабінеті є кондиціонер та бойлер.

Детальну інформацію обіцяють розповісти по телефону і також запрошують на перегляд.

Посилання на оголошення

Склади, $590 тис. (16,2 млн грн)

Пропонують готовий бізнес на П’ятничанах. Новий власник купує склади, загальною площею 2,5 тисяч кв.метрів. Приміщення передані в оренду, на чому й пропонують заробляти покупцеві.

«Заведено 70 кВт електроенергії. Централізоване газо- та водопостачання. Асфальтований під'їзд, можливість заїзду великогабаритного транспорту. Телефонуйте за деталями!», — пише авторка оголошення.

Посилання на оголошення

Фітнес-клуб,  $450 тис. (12,4 млн грн)

На Поділлі, вулиця Зодчих, продають 362 кв.метрів приміщення, де діє фітнес-центр. 

Автор оголошення зазначає, що цей бізнес з матеріальними активами, який не вимагатиме фінансових вкладень. Клуб успішно працює понад 4 роки та має велику клієнтську базу. А ще новому власнику дістанеться налаштована база обліку та контролю (CRM).

Посилання на оголошення

На що звернути увагу перед купівлею готового бізнесу

Купуючи готовий бізнес, слід бути особливо обачними. Адвокат Ярослав Сербін розповів журналістам порталу ВСІМ, що перед покупкою треба дізнатись про репутацію закладу, відгуки клієнтів та персоналу.

Він рекомендує звернути увагу на розташування об’єкту, що продають та дізнатися реальну причину продажу. Ще треба запитати у власника про документацію, яка підтверджує прибутковість бізнесу. А саме — рахунки, звітність, базу клієнтів, бухгалтерію та інше.

— Успішність бізнесу також залежить від персоналу. Наприклад, якщо це перукарня, то більшість клієнтів хочуть, щоб послугу їм надав конкретний працівник, — казав адвокат — Не виключено, що після продажу бізнесу, частина працівників може звільнитись, це призведе до відтоку клієнтів. Тому важливо дізнатись у продавця, чи попереджав він персонал про продаж та як вони до цього відносяться. Також необхідно познайомитись з працівниками, чи влаштовують їх умови праці, які їх подальші плани, які у них є ідеї для покращення роботи. 

Окрім вище перерахованого, варто прорахувати всі витрати. Ярослав Сербін каже: необхідно перевірити, наскільки вартість бізнесу та наявні активи відповідають запропонованій ціні продажу.

І ще фахівець радить перед продажем звернутися до юриста, аби отримати юридичний аудит — перевірку продавця, майна та його обтяжень, укладених договорів, наявність судових спорів та відкритих виконавчих проваджень, особливості системи оподаткування, переоформлення майна та переукладення договорів.

Раніше, нагадаємо, ми розповіли про найкращі вінницькі бізнеси, які отримали статуетки «Народного бренду».

 

Читайте також:

Від скандинавських меблів до іграшок для дорослих — це все роблять у Вінниці

Вінниця промислова. Що зробили в 2021-му і які плани на цей, 2022 рік?

Мікрозелень, екосумки та фото. На чому вінницькі школярі роблять бізнес?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up