Площа Могилка майже завершена. У це вклали грошей як на 11 Днів міста

Площа Могилка майже завершена. У це вклали грошей як на 11 Днів міста
  • На площі з літаком, яку назвали на честь загиблого льотчика Костянтина Могилка, нанесли розмітку та висадили липи. А ще доробили вуличні меблі
  • Уся композиція стає схожою на те, що було намальовано в ескізі
  • Проте, громадський активіст вважає, що переходячи дорогу через площу люди ризикують власним здоров’ям. І пропонує рішення проблеми

Реконструкція площі «з літаком», що нині носить ім’я льотчика, Героя АТО Костянтина Могилка, триває понад рік. Хоча обіцяли закінчити до кінця 2016 року. Робота досі не закінчена.

І за цей час на ділянку, що займає приблизно 18 соток, витратили неймовірну кількість грошей — 16,5 мільйонів гривень з міського бюджету. Як раніше писали, за цю ж суму можна було б провести 11 Днів міста Вінниці підряд.

У четвер, 30 листопада, журналіст не побачив будівельників на цій ділянці. Але більшість роботи вони вже зробили: озеленили територію, висадили липи та доробили перголи з лавками. Останніх тут тепер 16 штук.

Відео дня

Постамент для МіГ-15, який критикують в соцмережах, ще незавершений. Як казали в мерії, металеві секції пам’ятника хочуть обшити пластиком. А зараз, щоб люди не залізали по трубам, встановили бар’єри. І якась невідома «Адміністрація» обіцяє штрафувати на 500 гривень тих, хто все ж полізе до літака.

Ще одна новація — на площі з’явилася розмітка під паркінг та намалювали пішохідний перехід. До речі, останнє розкритикував громадський активіст Віктор Перлов. На його думку, такий перехід є небезпечними для пішоходів та велосипедистів.

«Посеред суцільної пішохідної зони після реконструкції з'являються облаштовані з порушенням державних будівельних норм і вкрай некомфортні для пішоходів нерегульовані пішохідні переходи довжиною біля 22 метрів. Нагадаю, згідно з чинними ДБН 360-92 «Планування і забудова міських і сільських поселень», усі пішохідні переходи довжиною понад 15 метрів мають бути облаштовані острівцями безпеки», — пише Перлов у своєму Фейсбуку.

Тим не менш, площа вже набуває завершеного вигляду: як це було намальовано в ескізі. Хоча останній й змінювали кілька разів.

Пропонуємо ще подивитися на ті постаменти для МіГу, які розглядали у вінницькій мерії:

Прозорий чи підвішений. Який постамент обрали б для літака на Космонавтів?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Iness Khimich

    Короче, як подує вітер, літак полетить....так я к було з трьома зупинками ...
  • Задунайский Торонтуй

    Больно видеть...
  • Алекс

    Посетил площадь извините кроме матюков это чудо маразма и дебилизма не заслуживает Наверное у архитекторов и проектировщиков этой площади минимум руки выросли из опы Как и вся реконструкция Космонавтов Сказать провинция это не сказать ничего
  • Юра Вовк

    І прямо перед площею парковка - "геніально"...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up