На постамент для літака дають 9,4 мільйона. Це тільки на його установку

На постамент для літака дають 9,4 мільйона. Це тільки на його установку
Один з варіантів постаменту під літак, де б «МіГ-15» був підвішений на тросах. Але у мерії відмовилися від цього
  • У ProZorro виклали тендер на реконструкцію площі Могилка, що на проспекті Космонавтів
  • У завданнях до підрядника — встановлення постаменту. В мерії пояснюють, що це не всі роботи
  • Орієнтовний бюджет по тендеру — 9 мільйонів 408 тисяч гривень

Тендер в системі закупівель ProZorro з’явився 20 червня. Там він значиться під назвою «Реконструкція площі по проспекту Космонавтів в м. Вінниця (завершення робіт)».

На тридцяти сторінках тендерної документації є тільки 10 строк про самі роботи:

«Для завершення робіт з реконструкції площі по просп. Космонавтів в м. Вінниця передбачається виконати:

Відео дня
  • занурення паль для влаштування фундаментів під постамент;
  • влаштування фундаментної плити під постамент;
  • встановлення постаменту під літак;
  • кріплення літака;
  • асфальтування площі та тротуарів;
  • встановлення пергол та лавок»

 

Цей постамент й обрали під «МіГ-15». Його назвали «Слідом», який символізує реактивні струмені, що здіймається вслід за літаком. Автор — Денис Камінський.

 

— У цю суму входить асфальтування території, встановлення бордюрів, повне озеленення, встановлення лавок та пергол. У очікувану суму закладена вартість цих об’єктів. Тобто, підрядник повинен буде придбати посадковий матеріал, лавки тощо. Постамент виготовляють на заводі «Сармат», — коротко пояснив директор департаменту капітального будівництва Ігор Кравець.

За ці роботи виконавець може отримати 9 мільйонів 408 тисяч гривень. Саме на таку суму розрахована очікувана вартість.

Нагадаємо, що минулому підряднику реконструкції цієї площі, товариству «Олеріт», за всі роботи заплатили 7,5 мільйонів гривень. За ці кошти робітники демонтували старе покриття і постамент під літак, облаштували «сухий» фонтан, виклали плиткою всю площу та інші роботи.

Раніше в мерії обіцяли, що літак повернуть на площу Могилка до Дня міста, що цього року відбудеться 9 вересня. Але за тендером підрядник має завершити роботи — до 1 жовтня цього року.

Зараз триває період подання пропозицій, а початок аукціону буде 10 липня. Посилання на тендер

Нагадаємо, що в минулому році визначилися яким буде постамент під літак. А які були ще варіанти? Про це за посиланням — Прозорий чи підвішений. Який постамент обрали б для літака на Космонавтів?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Таня Балашова

    А що, без підпорок архітекторам слабо спроектувати? Сам "розфарширований" літак відносно мало важить. Навіщо "костилі"?

    З.А.Глядач reply Таня Балашова

    Як це "навіщо"? А гроші на що списувати?
  • Задунайский Торонтуй

    Площадь - могилка.

    Эт точно.
  • З.А.Глядач

    "За ці роботи виконавець може отримати 9 мільйонів 408 тисяч гривень. Саме на таку суму розрахована очікувана вартість."

    А "відкати" тут теж враховані?

    Саша Шмырев reply З.А.Глядач

    А шо мізкі не працюють дивись перший кошторис реконструкції Дивно

    З.А.Глядач reply Саша Шмырев

    Чмирьов,навчися правильно писати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up