Майже 20 мільйонів витратили на ремонти доріг у Вінниці. Частину коштів дали мешканці приватного сектору

Майже 20 мільйонів витратили на ремонти доріг у Вінниці. Частину коштів дали мешканці приватного сектору
Ремонти роблять за програмою співфінансування. І загалом, понад 1 мільйон гривень з цієї суми заплатили мешканці вулиць, де виконують дорожні ремонти
  • З березня по середину травня департамент комунального господарства провів вісім закупівель на капремонти доріг в приватному секторі.
  • Загалом, на це витратили 19 мільйонів 709 тисяч гривень. І частину від цієї суми заплатили мешканці вулиць, де ремонтують дороги, за міською програмою співфінансування. Які адреси?

Вісім дорожніх ремонтів оголосили протягом цієї весни у Вінниці. Про це дізналися із закупівель департаменту комунального господарства і благоустрою міськради.

Один тендер у травні

У травні провели закупку на капремонт дороги по провулку Богомольця, що на Старому місті. Його довжина орієнтовно 150 метрів.

Потрібно буде заново викласти дорожнє полотно із «сендвіча» відсів – бітум – асфальтобетонна суміш. І ще підряднику треба буде замінити десять каналізаційних колодязів.

Відео дня

Кошторисна ціна проєкту — 1 мільйон 311 тисяч гривень. Але в ході торгів, на які подалися три учасники, підсумкову ціну збили до 799 тисяч гривень. Тобто, економія на цій закупівлі склала понад пів мільйона гривень. Компанія-переможець — товариство «Дорожні машини» з Хмельницького, що заснована у 2017-му.

Зауважимо, що в проєкті договору (його ще не підписали з підрядником і не визначили розподіл фінансування між сторонами – авт.) гроші на ремонт дороги даватимуть і мешканці провулка Богомольця. Об’єкт ремонтують за програмою співфінансування.

Чотири закупівлі у квітні

Наприкінці квітня товариство «Дорожні машини» перемогли у підряді на капремонт дороги по вулиці Садовського, що на Тяжилові. Ця ділянка має орієнтовну довжину 733 метри.

До жовтня 2024 року планують повністю переробити наявну дорогу: заново укласти дорожні корита, підстильні шари з відсіву та щебеню, покриття дороги асфальтобетонною сумішшю, укріплення узбіччя та заміна каналізаційних колодязів.

Очікувана вартість закупівлі складала 9 мільйонів 344 тисячі гривень. На торги подалися чотири компанії, які в ході торгів збили ціну до 7 мільйонів 644 тисячі гривень. Тобто, економія на цій закупівлі склала 1,7 мільйона гривень.

Зауважимо, що цей капремонт роблять в співфінансуванні з мешканцями вулиці Садовського: за договором підряду 500 тисяч гривень платять жителі вулиці, а решту — з бюджету громади.

Також у квітні завершили тендер на ще один дорожній ремонт: капітальний ремонт дороги по вулиці Омеляна Грабця (від вулиці Бучми до 2-го провулка Омеляна Грабця).

Цей відрізок шляху має орієнтовну довжину 245 метрів. І тут кошторисна вартість проєкту складала 2 мільйони 132 тисячі гривень.

Аналогічно до попередніх ремонтів тут потрібно було заново перекласти дорогу: улаштувати дорожні корита, засипати відсів та щебінь, залити усе асфальтом та ще прокласти лотки зливової каналізації.

Переможцем обрали товариство «Дорожні машини» з Хмельницького. Вони запропонували найменшу ціну за виконання підряду: 1 мільйон 599 тисяч гривень.

Мешканці вулиці Омеляна Грабця заплатили з цієї суми 40 тисяч гривень, на умовах співфінансування.

Різниця між кошторисною ціною та підсумковою вартістю робіт склала 533 тисячі гривень.

І ще у квітні провели тендер на капремонт дороги по вулиці Димчука (від вулиці Барвистої до будинку №2 по вулиці Димчука), що на Старому місті. Цей відрізок дороги зовсім крихітний у порівнянні з іншими: близько 100 метрів. 

За оновлення дорожнього полотна в цій місцині департамент комунального господарства і благоустрою готовий був заплатити 1 мільйон 125 тисяч гривень.

Підрядником є підприємство «Агрошляхбуд» зі Стрижавки, яке запропонувало за роботи 937 тисяч гривень. Економія на закупівлі склала 188 тисяч гривень.

І з підсумкової ціни 43 тисячі гривень заплатили мешканці цього відрізку вулиці Димчука.

Та четвертий тендер на капремонт дороги, що провели у квітні — оновлення дорожнього полотна по вулиці Агатангела Кримського (від будинку №22 до будинку №32 по цій вулиці). Довжина ділянки — близько 132 метрів. Кошторисна вартість капремонту — 1 мільйон 284 тисячі гривень.

Під час торгів між трьома претендентами, ціну збили до 979 тисяч гривень (з них 90 тисяч гривень заплатили мешканці з вулиці Агатангела Кримського, за умовами програми співфінансування ремонтів). Підрядником обрали товариство «Агрошляхбуд» 

І три тендери в березні

У березні провели закупівлю на капремонт дороги по провулку Короткий, що на Замості поблизу вулиці Гонти. Цей відрізок дороги має довжину близько 330 метрів, і ремонт полотна оцінили у 3 мільйони 141 тисячу гривень.

План робіт доволі скромний — у квітні – травні проводять підготовчі роботи, а з червня по жовтень 2024-го роблять дорожній одяг.

Єдина компанія, що подалася на торги: «Агрошляхбуд» зі Стрижавки. І вона одразу вказала свою ціну за виконання підряду: 2 мільйони 199 тисяч гривень. Але це ще не все. Через зміну обсягів робіт та за домовленістю між сторонами вартість робіт зменшили до 2 мільйонів 20 тисяч гривень. Тобто, підсумкова економія на цій закупівлі склала 1 мільйон 121 тисяча гривень.

Зауважимо, що з цієї суми 120 тисяч гривень заплатили мешканці провулка Короткий, на умовах міської програми співфінансування ремонтів. Усі роботи мали виконати до 20 квітня 2024 року.

Ще у березні провели закупівлю з капремонту дороги на вулиці Павла Скоропадського, що на Старому місті. Орієнтовна довжина ділянки — 350 метрів. За те, що підрядник заново укладає дорогу в приватному секторі готові були заплатити 2 мільйони 937 тисяч гривень.

На торги вже подалися три компанії. І через конкуренцію між ними підсумкова ціна капремонту зменшилася до 1 мільйона 999 тисяч гривень. А 120 тисяч гривень з цієї суми заплатили мешканці вулиці Скоропадського, на умовах співфінансування ремонтів.

Переможцем обрали знову стрижавську фірму «Агрошляхбуд». Тобто, економія на цьому тендері склала майже 938 тисяч гривень.

Також в березні провели тендер на капремонт дороги по 2-му проїзду Гетьмана Мазепи (колишня Чехова), що в районі Масложиру. Орієнтовна довжина ділянки – 362 метри.

Кошторисна ціна за оновлення дороги в цій місцевості була 2 мільйони 751 тисяча гривень. На аукціон з визначення підрядника подався лише один претендент: «Хмільницька будівельна компанія» з Хмільницького району Вінницької області. І вона з наскоку зменшила ціну за свої послуги до 1,6 мільйона гривень. Тобто, ця закупівля «подешевшала» на 1 мільйон 151 тисячу гривень. Тож в підсумку з цією фірмою уклали договір підряду, а частину вартості ремонту оплатили мешканці 2-го проїзду Гетьмана Мазепи (150 тисяч з 1,6 мільйона гривень).

 

Читайте також:

Сором на вулиці Соборній: як виглядає напівзруйнована будівля «Вінницяфармація» та що всередині

Скільки заробляють керівники прокуратур на Вінниччині? Подивилися їх декларації

Є проєкти на мільйони євро. У Вінниці обговорюють Програму відновлення

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (28)
  • Виктория Островская

    А ми отак взяли та повірили! Скільки вкрали кажіть.
  • Василий и Светлана Рулько

    А в нашому кварталі лиш ямки по єдиній центральній асфальтованій 40 років тому вулиці(да їздить громадський транспорт)поробили. Одним все за рахунок інших...
  • Анатолій Колісник

    Тварі
  • Halyna Sidnieva

    Подивіться який тротуар ( біля буд. 18, Л .Ратушної, маг Амбарік)
    Яка дорога по цій  же вулиці....вся в ямах ( центр міста)

keyboard_arrow_up