До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс

До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс
Фото: instagram.com/zelenskiy_official, unsplash.com
  • Ветерани російсько-української війни та члени їх сімей можуть отримати гроші на власну справу. 
  • Німецька неурядова організація виплатить до 400 тисяч гривень на такі цілі. Гроші видаватимуть як грант, який не потрібно буде повертати. 
  • Але перед цим потрібно подати певну документацію і пройти конкурсний відбір. Поспішайте, у вас час до 26 квітня.

У Вінниці та ще шести містах України триває конкурс бізнес-грантів для ветеранів/ветеранок та членів їх сімей. Організатором є українське представництво неурядової організації «Німецьке об`єднання народних університетів» (DVV International).

Скільки дають грошей і хто може брати участь

За умовами конкурсу грантодавці готові надати за однією заявкою не більше 400 тисяч гривень. Гроші повертати не потрібно.

Взяти участь в конкурсі можна людям, що живуть та планують започаткувати власну справу в семи українських містах: Вінниця, Запоріжжя, Львів, Миколаїв, Нікополь, Полтава, Суми.

Відео дня

Учасниками або учасницями можуть стати громадяни України, віком від 18 років, які мали досвід бізнесу або готові розпочати власний малий бізнес. Важливо бути в одній з цих категорій і мати документи, що підтверджують таку належність:

  • учасники бойових дій (під учасником бойових дій маються на увазі фізичні особи у значенні, наведеному в пунктах 11, 19-25 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», обмежені періодом дій з 12 квітня 2014 року по 07 квітня 2024 року та мають посвідчення учасника бойових дій);
  • люди з інвалідністю внаслідок війни (під особою з інвалідністю внаслідок війни розуміються фізичні особи у значенні, наведеному в пунктах 4, 11-16 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», обмежені періодом дій з 12 квітня 2014 року по 07 квітня 2024 року та мають посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни);
  • люди, які належать до членів сімей ветеранів/ветеранок війни (під членами сім’ї маються на увазі: дружина, чоловік або дитина учасника/учасниці бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, обмежені періодом дій з 12 квітня 2014 року по 07 квітня 2024 року, тобто, є сином, донькою, дружиною або чоловіком, що ведуть одне спільне домогосподарство);

Куди подати заявку

Заповнити заявку щодо участі у конкурсі на надання бізнес-грантів можна за посиланням: https://forms.gle/PgH6FYKrhMFmaa7DA. Одна людина може подати лише одну заявку.

Після оформлення заявки на участь у конкурсі учасникам та учасницям, які відповідають умовам конкурсу, надсилається пакет документів для заповнення, а саме:

  • шаблон бізнес-плану з пояснювальними коментарями;
  • таблиці для розрахунків;
  • інструкція з поясненнями щодо здійснення закупівель у межах конкурсу.

Цей пакет документів потрібно надіслати до 26 квітня 2024 року (включно) на електронну адресу: [email protected]. Бо після цієї дати подати заявку на участь в конкурсі буде неможливо.

Коли будуть результати відбору

Оголошення результатів конкурсного відбору бізнес-грантів буде оприлюднено до 22 травня 2024 року на офіційному сайті DVV International в Україні.

Перевага у цьому конкурсі буде надаватися тим людям, які не отримували грантову підтримку протягом останніх трьох років на бізнес.

«Для переможців конкурсу важливою умовою є готовність відкриття ФОП або іншої юридичної особи після оприлюднення результатів конкурсу протягом 7 робочих днів», — йдеться в поясненні до заявки.

Для консультацій щодо умов конкурсу бізнес-грантів можна звернутися за електронною адресою: [email protected]. Також детальні умови конкурсу прописані на сайті та на Facebook-сторінці.

Опитування для ветеранів/ветеранок та членів їх сімей

Опитування

Чи брали участь в конкурсах на отримання бізнес-грантів?

 

Читайте також:

Де взяти гроші на власну справу? Розповідаємо про гранти для ветеранів війни

Гранти для ветеранів від «єРобота»: які суми, хто може податись та особливості програми

Сировар з Літина виграв два гранти на мільйон гривень: Як йому це вдалося і що радить іншим?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • G.A.I.

    Який в сраку бізнес?
    В мене четверо знайомих, закрили свої невеличкі бізнеса, не витягують.
    Зараз продають їх за пів ціни, ніхто не купує.
    Який може бути бізнес, в корумпованій до зубів країні?
    Війна, шалена корупція, економічна стагнація, люди массово тікають з країни, продажі суттєво впали.
    На що ви зі своїми копійками штовхаєте військових?
    Як в такій скрутний ситуації, вони будуть віддавати вам гроші, з чого?
  • .

    Русня виклала список міст які наступні будуть під ударом (НЕ ФЕЙК )

    Передивіться  , список міст - https://t.me/+t1XjTBWU4_AxMWIy

keyboard_arrow_up