Де і з чого можна постріляти біля Вінниці? Адреси стрільбищ

Де і з чого можна постріляти біля Вінниці? Адреси стрільбищ
Фото ілюстративне, з сайту viking.com.ua
  • З початком повномасштабної війни потреба в освоєнні вогнепальної зброї набула актуальності. Навіть для цивільних, щоб люди мали можливість захистити своїх близьких та свій дім. Тому дізналися про те, де і як можна навчитись стріляти та скільки це коштує.

Після 24 лютого цивільні повинні опанувати мінімум те, як надавати першу домедичну допомогу при кровотечах і осколкових ранах. У Вінниці цьому навчають на тренінгах та спеціальних курсах, про один з яких ми писали у попередньому матеріалі. 

А якщо ви ще хочете навчитись стріляти? Тоді де це можна зробити, якщо ніколи не тримали у руках вогнепальну зброю? Даємо відповіді на ці та інші питання.

Що пропонують

До стрільбищ дзвонили з такою легендою: хлопець та дівчина, хочемо навчитись стріляти з вогнепальної зброї. Власної зброї немає, і також немає досвіду поводження з нею. Хочемо спробувати усе, що доступне. Потрібен інструктор. І виходячи з цих даних нам відповідали наступне. 

Відео дня
Зверніть увагу! Цей матеріал був підготовлений 15 листопада 2022 року. Якщо ви його побачите через місяць чи через рік, то ціни або перелік послуг, цілком ймовірно, будуть вже неактуальними. Тому радимо попередньо дзвонити до тирів та стрільбищ, перед тим як писати нам негативні коментарі.

Стрільбище клубу знаходиться у Тиврові. Тут також можна орендувати вогнепальну зброю: платити за неї потрібно з розрахунку відстріляних набоїв. Наприклад, пістолети коштують 22 грн за постріл; помпова рушниця — 17 грн за постріл, карабін RUGER — 9 грн/постріл. А найдорожчим є «Калашников» — 35 грн за постріл.

Якщо раніше не тримали в руках зброю, то вам допоможе інструктор. Його послуги разом з орендою місця на стрільбищі коштують 450 грн за дві години з однієї людини.

Важливий нюанс — при собі потрібно мати посвідчення особи. Наприклад, паспорт.

Контакти для запису на стрільбище та довідок: (098)622-18-38. Сайт стрілецького клубу

У магазині можна придбати подарункові сертифікати для відвідування стрільбища в Якушинцях. Продавець розрахує кінцеву вартість сертифіката, в який може входити:

Оренда зброї (АК, AR, пістолети, рушниці) — 200 грн за одиницю на годину. Зі зброї можуть постріляти кілька людей. Оренда місця на стрільбищі — 150 грн/година з кожної людини. Послуги інструктора вартують 400 грн за годину. Окремо, залежно від обраної вами зброї, оплачуються до неї набої.

Придбати подарунковий сертифікат на стрільбище можна в магазині, за адресою: Вінниця, Зодчих, 36. Контакти для довідок: (097)-296-88-90. Сайт

Стрілецький стенд від цього магазину знаходиться на Немирівському шосе, 103 (район складів «Альпарі»). Оренди зброї не надають. Але сюди можна приїхати та постріляти з власної. 

Стрільбище працює у середу, суботу та неділю. Тут можна постріляти по мішенях у повітрі — 8 грн/тарілка. Зазвичай, тут стріляють тільки з гладкоствольної зброї, набоями зі шротом.

— Стрільбище працює у ці дні постійно, але якщо дощ, то там нікого не буде. Свою зброю з магазину в оренду не надаємо. Але якщо ви захочете купити у нас зброю, то з нею можете поїхати на це стрільбище і попрактикуватись, — розповів консультант магазину.

Контакти для довідок: (067)920-18-01, (067)272-07-33, (093)586-43-02. Сайт

Стрільбище цього клубу знаходиться у Стрижавці. Стріляти можна по тарілках, які запускають у повітря. Дають в оренду гладкоствольну зброю. Вартість оренди зброї — 300 грн за годину. Залежно від обраного типу набоїв, ще потрібно буде доплатити від 330 до 450 грн за пачку. Ціна однієї мішені — 8 грн (для членів «Українська Федерація Спортінгу» 7 грн).

Стріляти будете під наглядом оператора, який підкаже, що і як робити, якщо ніколи не тримали в руках зброю. Ця послуга й оренда місця на стрільбищі входить у вартість оренди зброї й набоїв.

Контакти для запису та довідок: (067)941-73-43. Сайт

Адреса стрільбища: Стрижавка, урочище Левада 4.

***

Також у Вінниці є стрілецький тир «Калібр», але консультант, який відповів за номером цієї організації, сказав, що тир наразі не працює. Коли відновить свою діяльність — невідомо. 

І ще у місті є тир фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», який знаходиться на вулиці Бузький узвіз, 35. Наразі нам не вдалося зв’язатись за контактами, що були вказані як їхні для довідок.

Якщо маєте контакти інших перевірених стрільбищ та тирів, що є у Вінниці або поблизу обласного центра, то пишіть їх у коментарях!

Як цивільним легально купити зброю

Після початку великої війни держава спростила дозвільні процедури для тих, хто хоче легально придбати вогнепальну зброю. 

7 березня МВС затвердило «Порядок отримання вогнепальної зброї та боєприпасів цивільними особами, які беруть участь у відсічі та стримуванні збройної агресії Російської Федерації та/або інших держав».

До поліції необхідно подати заяву та копію документа, що посвідчує особу, отримати дозвіл на придбання зброї, придбати її, подати ті ж документи та отримати дозвіл на зберігання та носіння.

Видача дозволів під час воєнного стану не повинна перевищувати два дні. Щоправда, бути власником зброї, оформленої таким способом, можна буде лише протягом дії воєнного стану та не більше десяти днів після його скасування.

Далі потрібно буде оформити повноцінний дозвіл на три роки на підставі наказу МВС.

І тут вже з'являються вимоги до віку: 21 рік – для гладкоствольної зброї, 25 років – для нарізної. 

У мирний час дозвіл на придбання і дозвіл на носіння та зберігання потрібно отримувати окремо.

  • Для отримання дозволу на придбання зброї до заяви та копії документа, що посвідчує особу, додаються: картка-заява встановленої форми, медична довідка, довідка про вивчення матеріальної частини зброї та правил поводження з нею, а також платіжний документ за надання відповідної послуги.
  • Для отримання дозволу на носіння та зберігання вогнепальної зброї до поліції потрібно буде подати заяву, дві фотокартки, дублікат дозволу на купівлю з відміткою магазину про її продаж або переоформлення, договір страхування, довідку про експериментальний відстріл (крім мисливської гладкоствольної) та заплатити за надання дозволу.

У всіх випадках — будь це воєнний час або мирний — дозволи не отримають ті, хто мають судимості за тяжкі злочини та деякі види адміністративних правопорушень, зокрема, пов’язані з обігом зброї, а також люди з медичними протипоказаннями.

Опитування

Чи бажаєте навчитись стріляти з вогнепальної зброї?

 

Читайте також:

«Це найщасливіший день у моєму житті»: як у Вінниці святкували звільнення Херсону

«Хочу прописку з вулицею Бандери»: що жителі вулиці Толстого думають про перейменування

Ресторани, бари, кондитерські: десять нових закладів Вінниці, які відкрилися після 24 лютого

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Толян Дрейк

    Я знаю місце, де можна безплатно і нахаляву стріляти з будь-якої зброї, набоїв - скільки в рюкзак влізе, стріляти можна в будь яку пору дня, є стрільбища на різні дистанції, і ще й платять за це 100 штук грн. + трофеї
  • Игорь Бондарь

    Саме "топове" стрільбище - ССК СОКІЛ. Там постійно роками тренується весь спецназ Вінничини, проводяться спортивні змагання з різних видів стрілецького спорту, і там однозначно самі кваліфіковані фахівці-тренери. Постійно там стріляю вже років 5
  • Людмила Пастушенко

    Це просте викачування грошей.Навчитися стрiляти тут не усiм доступно.
  • Олексій Кондратюк

    Для людей які отримують зарплати це недоступно.

    Олексій Кондратюк reply Олексій Кондратюк

    Володимир Діловий  вартість інструктора 400грн/ год.

    Вова Діловий reply Олексій Кондратюк

    Олексій Кондратюк Отже середня ціна 500 гривень. Це денний заробіток вантажника.

    Вова Діловий reply Олексій Кондратюк

    Олексій Кондратюк Для людей які працюють і отримують зарплату, це доступно...

keyboard_arrow_up