Ресторани, бари, кондитерські: десять нових закладів Вінниці, які відкрилися після 24 лютого

Ресторани, бари, кондитерські: десять нових закладів Вінниці, які відкрилися після 24 лютого
  • Попри війну, бізнес продовжує працювати та підтримувати економіку України. Деякі підприємці навіть зважуються на відкриття нових закладів. 
  • Ми знайшли десять таких місць у Вінниці й дізналися, що цікавого вони пропонують своїм гостям.

Мета цієї публікації — розповісти вінничанам та гостям міста, що від початку повномасштабного вторгнення у Вінниці відкрили чимало нових гастро-локацій. Детальніше про самі заклади та їхнє меню, ви можете дізнатися за посиланнями, які ми для вас залишаємо. 

Pinta

Ця пивна ресторація відкрилася у червні. У соцмережах заклад характеризує себе як місце зустрічі пивних гурманів в центрі міста. Наразі у меню «Пінти» можна знайти дюжину різновидів пива, зокрема з вінницької броварні, м’ясне та рибне меню, сніданки та ланчі. У закладі також організовують спортивні трансляції. 

Відео дня

Де: вулиця Грушевського, 70
Соцмережі: Pinta

«Зерно»

«Зерно» — це бар крафтового пива. До послуг гостей тут вісім кранів з пивом від кращих крафтових виробників країни. Напої у кранах регулярно змінюються, тому різноманітності смаків відвідувачам не бракуватиме. Їжа в «Зерні» не продається, але ніхто не забороняє приносити її з собою.

Де: вулиця Артинова, 19
Соцмережі: Зерно

Enjoy

У цьому ресто-барі можна скуштувати страви кримськотатарської, азійської та української кухонь. Фішкою шеф-кухаря закладу є приготування страв з локальних продуктів, з того, що в конкретний сезон продається на місцевих ринках. В Enjoy проводять камерні концерти, зокрема з благодійною метою. Також цей заклад дружній до гостей з тваринами. 

Де: вулиця Київська, 16-А
Соцмережі: Enjoy

Perfetto 

Цю кондитерську відкрили переселенці з Херсону. З собою до нашого міста вони привезли чимало смачних та самостійно вигаданих рецептів морозива й тортів. Родзинкою закладу можна сміливо вважати торт «Херсон», якого, до слова, є кілька різновидів.

Де: Соборна, 38
Соцмережі: Perfetto

Oasis

У соціальних мережах заклад позиціюють, як ресторан авторської кухні. Окремо у ньому є бар, бенкетна зала, VIP-кімната та альтанки. В Oasis кожен тиждень присвячують якомусь конкретному продукту: тиждень устриць, тиждень пасти, тиждень трюфельного меню тощо. 

Де: вулиця Рибацька, 1
Соцмережі: Oasis

 Tarelia

З’явився у Вінниці й ресторан української кухні з ноткою грузинської гостинності. У закладі навіть є власна говірка, яку гостям обов’язково запропонують вивчити: тареля — велика тарілка, стравопис — меню, фамула — сім’я, цимес — щось дуже смачне тощо.  

Де: вулиця Максимовича, 33
Соцмережі: Tarelia

Veterano Pizza

Нарешті у Вінниці запрацював й цей ветеранський бізнес. У піцерії можна завжди поласувати ніжними, соковитими піцами із хрусткою скоринкою. А ще кожен відвідувач може залишити тут піцу на підвіс. Для цього потрібно оплатити будь-яку піцу, а власники закладу раз на два тижні на всі зібрані таким чином гроші пригостять наших військових. 

Де: Соборна, 53-А
Соцмережі: Veterano Pizza

Kogo

Це, мабуть, перший у Вінниці заклад, де готують корн-доги — покрита товстим шаром тіста з кукурудзяного борошна сосиска, що обсмажується на гарячій олії. Наразі вінничанам доступні вже сім різновидів цієї вуличної страви. 

Де: площа Гагаріна, 2
Соцмережі: Kogo

«Острів»

Заклад позиціюють, як затишну місцину, що в ній можна відволіктися від міської метушні, тому, власне, й «Острів». У меню ресторану чимало страв з м’яса, за приготуванням яких можна слідкувати, адже кухня у закладі відкритого типу. Гостям також пропонують чималу вибірку коктейлів, зокрема авторських. 

Де: вулиця 600-річчя, 17-Е
Соцмережі: Острів

Бар №3

Ще один новий заклад нашого міста, де гостей завжди радо зустрічають приємною атмосферою та авторськими коктейлями. Крім смачних напоїв, на відвідувачів тут завжди чекає приємна компанія барменів та гарна музика. Щочетверга у барі №3 проводять безплатний розмовний клуб англійської. 

Де: вулиця Кропивницького, 3
Соцмережі: Бар №3

Читайте також:

Вперед за враженнями! Розклад екскурсій у листопаді по Вінниці та області

«Країна Героїв»: Женя Синельников показав у шоу, як змінилася Вінниця під час війни

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up