«Будеш дзвонити — взагалі нічого не отримаєш»: працедавець не виплачує гроші за виконану роботу

«Будеш дзвонити — взагалі нічого не отримаєш»: працедавець не виплачує гроші за виконану роботу
Руслан Крупенко та виробництво ТОВ «Компанія Ортус»
  • Вінничанин Руслан Крупенко каже, що керівник фірми, в якій він працював перед війною, відмовляється виплачувати йому зароблені кошти. У самій же фірмі говорять, що не платять через брак коштів та війну. Втім, решті працівників підприємства зарплата приходить справно. Чому так?

За десять днів до початку повномасштабного вторгнення, Руслан Крупенко влаштувався до ТОВ «Компанія Ортус». Основним видом діяльності підприємства є добуванням декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. 

Чоловік розповідає, що компанія має платформу, що працює від кар’єру. Звідти, каже він, везуть так звану «мучку» (відсівання), а далі її залізницею доправляють замовникам в інші міста та країни. 

— Я якраз займався підготовкою вагонів до відправлення, — розповідає Руслан. — Пропрацював дев’ять днів, потім звільнився, адже було дуже складно працювати. За роботу мені досі не заплатили п’ять тисяч гривень. Сума невелика, але у мене двоє дітей, останній народився лише три місяці тому, потрібно їх якось годувати. 

Відео дня

Крупенко говорить, що неодноразово звертався до директора компанії Олександра Вовка, який щоразу повторював: в країні війна, грошей немає. Згодом чоловік дізнався, що офіційно працевлаштовані працівники підприємства справно отримують зарплати, його ж продовжували годувати відмовками про відсутність коштів. 

Увімкнувши диктофон, Руслан ще раз подзвонив директору і повідомив, що знає, що підприємство повністю відновило свою роботу і що іншим гроші приходять, чому ж йому тоді другий місяць не можуть виплатити чесно зароблені. Вовк сказав, що отримують лише ті, хто офіційно працевлаштований. 

«Ти не оформлений, грошей немає. Як будуть, так і розрахуємося. А будеш надзвонювати, можеш взагалі нічого не отримати… Ти не розумієш, що війна в країні? Якщо щось не влаштовує, то можеш звертатися до суду. Будуть гроші — з тобою розрахуються», — у телефонній розмові говорить Олександр Вовк. 

Якщо хочете прослухати цю розмову, то запис знайдете за цим посиланням.

Наш журналіст також зателефонував директору ТОВ «Компанія Ортус». Спочатку пан Вовк удав, що не знає ніякого працівника Руслана. Але після того, як ми сказали йому про диктофонний запис, він все-таки його пригадав. 

— Тож я чітко пояснив людині: як будуть фінанси, так він і отримає своє, — говорить Вовк. — Ви розумієте, що таке немає грошей? 

Ошуканий чоловік говорить, що не йтиме до суду чи поліції, оскільки не вірить, що це дасть бодай якийсь результат на його користь. Однак досі сподівається, що найближчим часом йому виплатить заборгованість.

 

Читайте також:

«Казав, якщо я не піду, вистрілить. Кажу: стріляй» — про конфлікт волонтера й мера Немирова

Під варту взяли мера Немирова, який побив волонтера, погрожував йому і стріляв з автомата

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Оля Яцишина

    Наказати негідника!!! Стаття ,це значить прикарманив!!!!! Де ж человечность???? Що ж це за народ?!! Та будьте ви чемні!!!! В тебе ж теж є жінка сім'я,кара господня всіх найде і всім по заслузі!!!! Бумеранг  зустрічав????? Ну то пам'ятай ,що я тобі написала!!!!! Віддай до копійки людині зароблені гроші!!!!!
  • Надежда Грибова

    Будет работать исполнительная служба .
  • Иван Демидов

    Всем дам информацию! Если устраиваетесь на неофицальную работу, то оплата должна идти каждый день.Так все работают. Отработал день и в конце дня получил свои 250 или 500 грн,все зависит какая работа. А если  тенбе говорят что получишь в конце недели это ищут раба . Или официально, тогда можно и раз в месяц получить. Но неофициально это должна быть оплата вечером в конце рабочего дня. Так платят на стройках или других работах . Автор сам виноват что его обманули!
  • Васік Джуряк

    Добрий День . Мене звати Вася 30 років в 3 роки захворів на мінінгіт потім появилися ускладнення дьоргає голову крутить руку діагноз гіперкінетичний розлад. Могли б Ви дати Мені трохи грошей на лікування ?
    ПриватБанк
    5168742242462509

keyboard_arrow_up