Під варту взяли мера Немирова, який побив волонтера, погрожував йому і стріляв з автомата

Під варту взяли мера Немирова, який побив волонтера, погрожував йому і стріляв з автомата
  • У Немирові міський голова напав на волонтера. Чоловіка Віктор Качур побив, а потім схопив автомат та почав погрожувати, що застрелить. Принаймні, так злочин зафіксувала поліція і веде слідство. 

Інцидент стався 7 квітня у Немирові. Про нього ми писали у цьому матеріалі:

Сьогодні, 9 квітня, у вінницькому міському суді затриманому меру обирали запобіжний захід на час слідства. Під час засідання стали відомі нові обставини події. Зазначають, що міський голова вступив у конфлікт з волонтером, застосував силу та зброю. Як ми раніше повідомляли, міським головою Немирова є Віктор Качур. 

Процитуємо повідомляння суду:

Відео дня

«Реалізовуючи свій злочинний умисел, підозрюваний, усвідомлюючи, що він знаходиться в громадському місці та діє на очах сторонніх осіб, безпричинно, почав застосовувати до потерпілого фізичне насильство, що виразилося у нанесенні останньому близько п'яти ударів в ліву ногу та одного удару кулаком лівої руки в область щелепи з правого боку. Підозрюваний взяв до лівої руки вогнепальну зброю, правою рукою знявши її із запобіжника, поклав патрон в патронник та направив зброю в сторону потерпілого, який перебував на відстані близько 10 метрів. При цьому підозрюваний висловив погрозу застрелити потерпілого, який підняв руки в сторони, демонструючи таким чином, що він не озброєний та загрози не становить. Проте, підозрюваний здійснив один постріл з вогнепальної зброї у повітря, після чого знову направив зброю на потерпілого і в грубій та нецензурній формі попросив покинути територію міської ради, однак у цей час до нього підійшли сторонні особи та попросили заспокоїтися, що дало змогу потерпілому покинути територію міської ради».

У результаті, розглянувши всі обставини справи, суд виніс рішення. Найближчі 60 діб затриманий проведе під вартою. Наразі тривають слідчі дії у кримінальному провадження про хуліганство із застосуванням зброї.

Довідка

Частина четверта статті 296 Кримінального кодексу України: 

Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, якщо вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років).

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (65)
  • Елена Курысько

    Знову, така собі постанова? Хуліганство.! Що це таке на період війни?. На передову. !!!!!!
  • Олег Шевчук

    "царьків"необхідно пропускати,бо трішки путають де особисте,де громадське,....і хто вони,сука"небожителі"!!!
  • Вова Карпов

    Як така людина може займати посаду? Скільки часу він буде тереризувати жителів сіл і міста?
  • Яна Чорна

    Волонтеру респект та повага)))) мера під суд та статтю

    Yuliia Hudzenko reply Яна Чорна

    Яна Чорна дякую, це мій батько❤️🙌🏻

keyboard_arrow_up