Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»
  • У департаменті соціальної політики Вінницької міської ради створили пам’ятку «Дорожня карта особам, евакуйованим з територій України, де відбуваються бойові дії».
  • Тут зібрана вся необхідна інформація для біженців, які прибули до Вінниці.

У пам’ятці роз'яснюють, куди звертатись для тимчасового поселення. Є розділ, де зазначається, як діяти переселенцям, якщо вони бажають залишитись у Вінниці, які необхідно мати документи та куди звертатись, щоб отримати адресну державну допомогу, житлову субсидію та пільги.

Також в карті вказано:

  • телефон «гарячої лінії» пенсійного фонду та — психологічної допомоги. 
  • наявна інформація, як і де можна отримати медичну допомогу. А ще розповідається про те, які послуги надаються громадянам похилого віку та людям з інвалідністю і де їх отримати,
  • куди необхідно звертатись щодо працевлаштування або отримання статусу безробітного, а також як стати на облік у військкоматі.

«У цій пам'ятці зібрана уся корисна та необхідна інформація для переселенців. Адже розуміємо: люди в розпачі, прибули в чуже місто і їм необхідна допомога, а куди звертатись — не знають. От і з’явилась ідея створити таку пам’ятку, — розповідає директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова. — Її переселенці зможуть отримати на залізничному вокзалі, в місцях тимчасового перебування, аптеках, прозорих офісах та волонтерських центрах».

Відео дня

Пам'ятку можна завантажити на офіційному сайті Вінницької міської ради за посиланням.

 

Читайте також:

Понад 800 тисяч доларів США та старовинна ікона. На Вінницькій митниці затримали росіянина

У Вінниці затримали мародера, який з магазину вкрав кілька блоків цигарок

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up