У Яришівці люди стали на шляху електрички

У Яришівці люди стали на шляху електрички
Рух швидкісного електропотяга №858 Жмеринка–Київ зупинили на сорок хвилин у неділю вранці жителі села Яришівка Тиврівського району. Уникнути екстреного гальмування вдалося завдяки тому, що черговий на залізниці попередив машиніста про гурт людей, який вийшов на рейки

- Тільки так нам вдалося добитися відновлення зупинок електрички у нашому і ще майже десяти селах, звідки люди щодня добираються на роботу до Вінниці, - кажуть розгнівані пасажири. – Коли замінили звичайну електричку на підвищеного комфорту, вона перестала зупинятися у наших селах. Нам не було чим добиратися на роботу. Тільки з Яришівки у Вінниці працює десь двісті людей, а їдуть ще й з інших сіл. Якби ми цього не зробили, ніхто б не допоміг нам. А так свого добилися.
Раніше на відрізку Жмеринка-Вінниці курсувала звичайна електричка. Вона зупинялася  у кожному селі, через яке проходить залізнична колія. Тим, хто працює у Вінниці, зручно було добиратися на роботу. Тепер звичайну електричку замінили на прискорену, підвищеного комфорту. Але для пасажирів приміського сполучення вона стала невигідною, бо проїжджала без зупинки. Для відновлення справедливості пасажири Яришівки обрали крайній захід.
У дирекції залізничних перевезень Жмеринської залізниці кажуть, що такі дії можуть мати плачевні наслідки для тих, хто вийшов на рейки. Таке порушення підпадає під статтю Кримінального кодексу. Тому до них може прийти слідчий. Разом з тим адміністрація Жмеринської дирекції залізничних перевезень взяла до уваги вимоги пасажирів.
- Ми відновили зупинки у всіх селах, де зупинялася звичайна електричка, - каже провідний інженер пасажирського відділу Жмеринської дирекції залізничних перевезень Ольга Пащук. – Виняток становлять тільки зупинки Пурпурівська і Тартак. – У той же час детально вивчаємо пасажиропотік на кожній зупинці. Я особисто два дні підряд вивчаю це питання на місці, тобто виїжджаю з Жмеринки і проїжджаю маршрут, щоб зафіксувати наявність чи відсутність пасажирів на станціях.
За словами Ольги Пащук, вивчення пасажиропотоку триватиме протягом двох тижнів. Однак уже зараз видно, що не на кожній станції прискорену електричку чекають пасажири. Ось деякі цифри, що їх зафіксувала співрозмовниця. Навіть у Яришівці, після примусової зупинки електрички, у вагон сіли тільки шість пасажирів. Щоправда, це був вихідний день, неділя.
У понеділок і вівторок на ранкову електричку у Яришівці було достатньо пасажирів, уточнила співрозмовниця. А вже увечері в понеділок, на час відправлення з Вінниці о 21 год. 27 хв. до Яришівки їхав тільки один пасажир. На станції Десенка теж був один пасажир. У вівторок у Веселці було тільки три пасажири. На станції Тюшки протягом понеділка-вівторка не було жодного пасажира.
- На станціях, де нема пасажирів або їх зовсім мало, один-два, швидкісна електричка зупинятися не буде, - зазначила Ольга Пащук. – Поки що назвати такі станції не можу. Це стане відомо після закінчення вивчення ситуації з пасажиропотоком.
Із введенням прискореної електрички зросла вартість квитків. Проти цього також протестували пасажири, зупиняючи потяг. Провідний інженер пасажирського відділу Жмеринської дирекції залізничних перевезень Ольга Пащук повідомила, що пасажири згаданого прискореного електротягу на відрізку залізниці Жмеринка–Вінниця купуватимуть квитки за приміськими тарифами. Хто їхатиме за межі Вінниці, платитиме за тарифами прискореного електропотяга.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Вова Білоус

    Як співпрацювати з людьми то ні а як стосовно відповідальності в нашій корумпованій країні то завжди і швидко  ранком протест а ввечері повістка в суд. Ще раз держава має бути для людей а не люди як слуги для держави точніше її очолення.
  • Anonymous

    В правовій державі за такі дії однозначно наступає кримінальна відповідальність, а ми маємо що маємо.

    Anonymous reply Anonymous

    В "правовій" державі - держава дбає про своїх громодян. В тій самій Яришивці більша частина людей працюють у Вінниці. А розклад зробили так що на роботу вчасно не потрапиш. А з Вінниці в напрямку Жмеренки остання електричка їде о 17-20...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up