Тисячу муніципальних карт минулого тижня виготовили для переселенців-пільговиків

Тисячу муніципальних карт минулого тижня виготовили для переселенців-пільговиків
  • У Вінниці переселенці-пільговики, серед яких пенсіонери та люди з інвалідністю, мають змогу отримати муніципальну карту.
  • Минулого тижня карток для цієї категорії виготовили тисячу штук.
  • Куди звернутися, щоб подати заявку? І навіщо людям ця картка, якщо вони мають посвідчення пільговика?

Тисячу Муніципальних карток виготовило комунальне підприємство «Вінницякартсервіс» для пільгових категорій переселенців за минулий тиждень. Наразі їхня видача триває.

— Оформити муніципальну карту можна у Прозорих офісах. Також у місцях масового проживання переселенців працюватиме мобільна група, — зазначають у Вінницькій міській раді. — Нагадуємо, що за позаминулий тиждень КП «Вінницякартсервіс» уже виготовили дві тисячі Муніципальних карток.

Відео дня

Я хочу картку. Куди звернутись?

Оформити «Муніципальну карту вінничанина» можна у Прозорих офісах за адресами: Брацлавська, 85, Космонавтів, 30 та Замостянська, 7. 

При собі потрібно мати оригінали документів: паспорт, ідентифікаційний код, довідка ВПО, документ, який підтверджує пільгу на проїзд в громадському транспорті: пенсійне посвідчення, або довідка МСЕК тощо).

На місці зроблять вашу фотографію «як на паспорт». Адже «Муніципальна картка вінничанина» має ваше ім’я, прізвище, по-батькові та ваше фото. Як тільки картка буде готова, замовнику надійде СМС-повідомлення з адресою місця отримання картки.

А навіщо мені «Картка вінничанина», якщо є пенсійне?

За рішенням виконкому від 30 грудня 2020 року № 2918 пільговики для проїзду в транспорті мають користуватися пільговими «Муніципальними картками вінничанина».  

Їх можуть отримати мешканці Вінниці, Десни, Гавришівки, Стадниці, Малих та Великих Крушлинців, Писарівки та Щіток. А також пільговики-переселенці, які проживають на території цих громад. 

Натомість продовжують діяти й документи на пільгу держзразка, пенсіонерів, які не мають «Карток вінничанина» не штрафують і не висаджують з транспорту, розповідала керівниця «Вінницякартсервісу» Катерина Бабіна. 

Але. Якщо ви реєструєтесь пільговою «Муніципальною карткою вінничанина», то перевізник «Вінницька транспортна компанія» отримуватиме за ваш проїзд компенсацію.

Раніше, нагадаємо, повідомляли, що не працює додаток «Е-квиток» і онлайн-поповнення «Муніципальної картки вінничанина». Проте цю проблему вже усунули: всі опції сервісу для поповнення проїзної картки доступні в повному обсязі.

 

Читайте також:

Електронний проїзний: економія для тих, хто багато їздить у громадському транспорті

Біля Привокзального ринку з'явився світлофор. Що про нього говорять пішоходи?

Хто винен? На Соборній двоє на самокаті потрапили під колеса легковика

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up