Ще один міст на Старе місто буде. Але не для автотранспорту, — відповіли у мерії

Ще один міст на Старе місто буде. Але не для автотранспорту, — відповіли у мерії
По кілька разів на день Староміський міст «стоїть» в заторах / Фото Ситуаційного центру Вінниці
  • Між вулицями Нагірна та Скалецького треба збудувати новий міст — таке неодноразово пропонували вінничани у петиціях до міськради.
  • Раніше у вінницькій мерії відповідали, що «міст треба, але коли його побудують і звідки візьмуть гроші — невідомо». 
  • На свіжу петицію від 13 січня чиновники відповіли, що міст на Скалецького є у стратегічних планах розбудови міста. Але він не буде автодорожнім.

До мерії 13 січня подали петицію про будівництво нового мосту. Юрій Стрєлков-Серга пропонує звести шляхопровід між Скалецького та Нагірною. Мовляв, Староміського мосту не вистачає, а нова переправа забезпечить зручний заїзд до третьої лікарні, приватного сектору і педколеджу.

Його звернення швидко набрало 350 підписів, які необхідні для розгляду в мерії. І 9 лютого в міськраді підготували відповідь.

Міст буде, це є в планах

У відповіді із підписом заступника міського голови Сергія Матусяка йдеться, що до 2030 року будуть збирати інформацію щодо можливості будівництва нового транспорту мосту через річку Південний Буг. Це передбачено Стратегією розвитку Вінниці 3.0.

Відео дня

Чи буде цей міст між Скалецького і Нагірною? Можливо. За Генпланом міста info і Планом зонування міста Вінниці info вулицю Скалецького і вулицю Нагірну має з’єднати міст через річку Південний Буг.

А тепер «ложка дьогтю» — це буде велосипедно-пішохідний міст, і аж ніяк не автодорожній. Бо це передбачено Концепцією інтегрованого розвитку Вінниці-2030, яка затверджена рішенням ВМР №1542 від 22 лютого 2019 року.

Наостанок у міськраді зазначили, що пропозицію щодо нового шляхопроводу від автора петиції Юрія Стрєлкова-Серги ще опрацює департамент капітального будівництва та департамент енергетики, транспорту та зв’язку міськради.

Варто зауважити, що за останні роки було щонайменше три петиції про будівництво мосту на Скалецького. І всі вони отримали негативну відповідь. Чому ж посадовці так пручаються будівництву мосту в цьому місці?

Є альтернатива — переправа-дублер

Бо вважають, що якраз там міст не потрібен. Спеціалісти з комунального підприємства «Агенція просторового розвитку» розказали, що змоделювали трафік, який поїде по мосту між Скалецького і Нагірною. І за попередніми розрахунками, очікуваний потік транспорту буде в чотири рази меншим, ніж на існуючому Староміському.

Міст між Нагірною і Скалецького не буде потрібним. А для його будівництва треба викупити та знести близько 20 будинків, — пишуть фахівці з «Агенції просторового розвитку» / Фото: 0432sda.blogspot.com/

«Міст буде виходити на досить віддалену частину Старого міста і не зможе ефективно обслуговувати весь район. Тому для розвантаження Староміського мосту пропонуємо побудувати поруч із ним дублюючий міст, що виходитиме на перехрестя вулицю Коріатовичів та вулицю Городецького. Для будівництва цього мосту необхідно викупити дві земельні ділянки», — йдеться в матеріалі.

Орієнтовне розташування мосту-дублеру, який пропонують побудувати замість переправи на Скалецького

Але й така альтернатива вже малоймовірна. Ділянка, яку влада могла б викупити, забудовується новим апарт-готелем.

Будівництво апарт-готелю на Коріатовичів / Фото з архіву «20хвилин»

Сама ж мерія дала «добро» на це будівництво, тим самим перекреслюючи можливість зведення дублера для Староміського мосту.

План є тільки на «Тяжилівський» міст

У Стратегії розвитку Вінниці до 2030 року прописано зведення вантового мосту між вулицею Янгеля і Ватутіна: цей міст з’єднає над залізничними коліями Замостя і Тяжилів.

Цього року на цей шляхопровід зроблять проектно-кошторисну документацію, є чіткий план дій щодо вилучення землі під будівництво й строки спорудження шляхопроводу. Про це писали у матеріалі: Вантовий міст на Тяжилів: яка ціна і коли почнуть будувати?

 

Читайте також:

Розпочали будівництво першої черги десятого мікрорайону. Як вона виглядатиме

Розбудова Вінниці. Що зробили у 2021-му і які плани на 2022 рік?

«Співчуваю жителям Старого міста», або Чи потрібні Вінниці нові мости?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Sergey Volskiy

    Уже вижу ее толпы велосипедистов и пешеходов прут по мосту))))
  • Александр Павлович

    Просто друзі мера розхапали в свій час всю землю по які мала бути дорога до того мосту і надбудували там маєтків... А він тепер морозиться що викупити не можна... А викупляти не треба - потрібно рішенням суду скасувати незаконну приватизацію і згорнути ті хатинки в Буг... Але для цього треба яйця мати...
  • Николай Иванов

    Для меня лично эти постоянные посты про мост уже себя исчерпали. Да есть проблема с трафиком на Свердловском массиве но далеко не как в Киеве и не круглосуточно
  • Maxim Faleytor

    А навіщо він????? Кому там ходити???    Транспорту нема де їздити. А вони про велодоріжки думають... Сидячи в мерседесах

    Олександр Майдюк reply Maxim Faleytor

    Maxim  Faleytor гроші вкрасти хочуть.Як завжди

keyboard_arrow_up