Розпочали будівництво першої черги десятого мікрорайону. Як вона виглядатиме

Розпочали будівництво першої черги десятого мікрорайону. Як вона виглядатиме
  • Про появу нового мікрорайону по сусідству із Вишенькою говорять щонайменше останні шість років.
  • Нещодавно на площі в кілька гектарів почала працювати спецтехніка та будівельники.
  • Скільки будинків зведуть на першій черзі масиву? Як їхня поверховість? Що вже зробили?

Очікується, що найближчими роками у Вінниці буде реалізовано як мінімум три великих житлових проєкти: замість знесеного готелю «Південний Буг» на Замості з’явиться ЖК Bogun City — чотири скляні вежі заввишки до 21 поверху включно. 

Між Кореєю та Центральним парком зведуть ЖК Central Park Vinnytsia, який поступово перетвориться у новий мікрорайон. Відомо, що перша його черга матиме 19 житлових будинків до 20 поверхів включно. 

Врешті, земельна ділянка на околиці Вишеньки — територія між Келецькою та Барським шосе — має перетворитися на 10-й мікрорайон. Це будівництво як приватних будинків, так і багатоповерхівок, школи, дитячих садочків, парку тощо. 

Відео дня

Старим планом забудови X мікрорайону передбачалося, що навколо вже існуючого озера височитимуть кілька 24-поверхівок. Втім, новий план забудови суттєво відрізняється від попереднього: тепер навколо озера збираються звести вісім будинків заввишки від 8 до 10 поверхів. Комплекс називатиметься ЖК Dream Lake. 

Наразі забудовник почав зводити перший будинок бізнес-класу на десять поверхів та 81 квартиру. Здати його в експлуатацію планують навесні 2023 року. Ціни на однокімнатні квартири у будинку стартуватимуть від мільйона гривень. 

На будмайданчику вже можна побачити баштовий кран, бурову установку, екскаватор та самоскиди. Будівельники закладають фундамент майбутніх багатоповерхівок. 

Відомо, що 10 мікрорайон включатиме ще кілька житлових комплексів. Та наразі залишається невідомим, скільки точно зведуть будинків і яку вони матимуть поверховість.

Читайте також:

Десятий мікрорайон Вінниці. Як хочуть змінити план масштабної забудови?

Почали розбирати будівлю аеропорту «Вінниці». Для чого і що там буде?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Руслана Кравченко

    Біда.. місто знищується😢😢😢😢
  • Коля Ковальчук

    Коли збудують міст через р.Буг з Гонти до Івана Богуна? Чому застроюют   берегову зону приватними будинками?
  • Анастасия Шевчук

    Гиуї
  • Karpova Olga Karpova Olga

    Дуже добре, що наша Вінниця обновляться, будується нове житло, нові центри розваг і культури, туристичний хаб! Це дуже приємно!

keyboard_arrow_up