Пригадаймо 10 найстрашніших аварій за рік. Найчастіші причини ДТП

Пригадаймо 10 найстрашніших аварій за рік. Найчастіші причини ДТП

Ціна життя. За статистикою, в ДТП з січня по листопад 2016 року гинуло по 14 людей у місяць. У кожній третій аварії люди отримували травми. Ми пригадали десять найтрагічніших ДТП, а також з’ясували найчастіші причини аварій

Крім автокатастроф у 2016 році на Вінниччині двічі горіли потяги. До «скелетів» згоріли три вагони поїзда Вінниця-Гайврон-Христинівка 20 травня неподалік від села Райгород Немирівського району. Пасажирам вдалося врятуватися, їх висадили з вагонів на сьомому кілометрі після станції.

У жовтні троє людей загинуло внаслідок зіткнення пасажирського дизель-потяга  з вантажівкою. Трагедія забрала життя водія вантажного автомобіля і двох пасажирів. Машиніст потяга «Вінниця-Хмельницький» і його помічник були доставлені у лікарню. У водія залишилися сиротами троє дітей.

ДТП на автомобільних шляхах та вулицях міста забрали життя людей різного віку та статі. Загальне лише одне — їх могло не бути.

Відео дня

Загинули четверо, двоє — поліцейські

У аварії, що сталася 29 травня, загинуло четверо молодих вінничан. Вижила тільки одна дівчина. Слідчі вже закрили справу. Водій БМВ та його пасажири були п’яні. Також він значно перевищив швидкість, через що і сталося ДТП. Справа була закрита, у зв'язку з загибеллю підозрюваного.

Від удару вилетів через лобове скло

Зіткнулися BMW і ВАЗ. На десятки метрів навколо були розкидані деталі машин та речі людей. На узбіччі лежало накрите тіло. Аварія сталася близько 23 березня на вулиці Пирогова. У БМВ було три пасажири, їх забрала швидка. Внаслідок аварії водій ВАЗу загинув. Чоловіку було 60 років.

Четверо людей згоріли у «Dacia»

Аварія сталася 14 червня на дорозі Житомир — Вінниця — Могилів-Подільський. Чоловіки, що загинули у ДТП, поверталися з Києва додому, де були на заробітках.

Водій Dacia Logan не впорався з керуванням та в'їхав у дерево. Через це машина спалахнула. Автомобіль був повністю охоплений вогнем. У поліції кажуть, що водій скоріш за все заснув за кермом.

У аварії загинула закохана пара

Руслана і Віктор загинули 24 червня. Восени вони планували одружитися. У той день Руслана склала іспити і разом з Віктором поверталися додому. Їхали на мотоциклі. Коли до будинку дівчини залишалося приблизно сто метрів, їх збив автомобіль. Повністю вибите лобове скло. Розбиті бампер і капот. Від удару дівчина загинула на місці. Хлопець помер у лікарні.

Загинула мати та ненароджене дитя

Хлопець, якому 18 років, збив на «зебрі» 24-річну жінку, яка була на восьмому місяці вагітності. Сталася автопригода 5 листопада у Гайсині. Від отриманих травм дівчина померла у кареті швидкої допомоги. Семимісячна дитина померла через кілька годин. Явних ознак сп’яніння у водія не було. Хлопець не мав посвідчення водія.

У розбитому BMW знайшли наркотики

На початку літа, 4 червня, на вулиці 600-річчя сталася смертельна аварія. BMW врізалась в дерево. Загинув 32-річний вінничанин, він не впорався з керуванням. Також у машині поліцейські знайшли пакетик із залишками порошку білого кольору та згорток з речовиною, схожою на марихуану. У соцмережах вінничани писали, що бачили, як ввечері на цій машині носилися по Соборній та Пирогова.

Хлопців убила швидкість

Вранці 24 січня сталася аварія на розі Соборної та Театральної. Водій та пасажир Volkswagen загинули. У салоні іномарки були порожні пляшки з-під пива.

Chevrolet було машиною таксі. Водій таксі отримав перелом ребер та інші забої внутрішніх органів. “Фольксваген” їхав на швидкості приблизно 120 км за годину.

Авто переверталися, як у кіно

На об'їзному шосе 30 липня сталася аварія з чотирьох автівок. Від ВАЗу залишився тільки шмат заліза. На зустрічну смугу виїхав «Фольксваген» та врізався у ВАЗ. Водій ВАЗу намагався звернути вправо, але не встиг і машина перелетіла через «Ніссан» та прокотилася дорогою. Травмувалося дев'ятеро людей. На щастя, ніхто не загинув.

Вийшла з трамвая під колеса фури

Вантажівка з молочною продукцією збила насмерть дівчину, яка виходила з трамвая. Це сталося 17 листопада на вулиці Соборній, якраз навпроти Торговельно-економічного інституту. Загибла дівчина була співробітником пенітенціарної служби. Працювала психологом. Водій фури каже, його машину занесло на слизькій ділянці дороги, тому йому не вдалося уникнути ДТП.

Під колесами спортивного байку

ДТП сталася 30 травня. По «зебрі» біля «Feride Рlaza» дорогу переходили дві дівчини. Одній пощастило, інша потрапила під колеса спортивного мотоцикла.  Андріана Демчук, якій було 16 років, потрапила до реанімації у важкому стані з обширними травмами голови, пошкодженням легенів та з небезпекою інсульту. Три тижні потерпіла не приходила до тями. Вінничани постійно збирали на її лікування гроші та здавали кров. Однак врятувати її життя лікарям і не вдалося. 

Чому у ДТП гинуть люди

2860 — стільки аварій сталося у Вінницькій області за 11 місяців 2016 року. За цей же період минулого року на Вінниччині сталося 2154 ДТП, тобто менше аж на 32%.

921 — у стількох з них постраждали люди. Це майже на 70% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

164 — стільки людей загинуло у ДТП з початку року (станом на кінець листопада)

Перевищення безпечної швидкості — 167 аварій (41 загинули)

Порушення правил маневрування — 133 аварій (27 загинули)

Керування транспортним засобом у нетверезому стані — 95 аварій (13 загинули)

Виїзд на смугу зустрічного руху — 40 аварій (13 загинули)

*за даними Управління безпеки дорожнього руху

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Черная Светлана

    В аварии 30 июля погиб водитель ВАЗа. Зачем публиковать неправдивую информацию? Близким погибшего приятно такое читать??
  • Tanya Greskowa

    І нікого не було покарано, в тім як завжди ((((((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up