В аварії загинула закохана пара. Рідні водія звинувачують загиблих

В аварії загинула закохана пара. Рідні водія звинувачують загиблих
  • 9 листопада, у Томашпільському суді чергове засідання у справі загибелі 19-річної студентки Руслани Подолян і 28-річного сільського голови Віктора Накорнєєва.
  • ​Парадокс ситуації в тому, що рідні підозрюваного звинувачують… загиблих.
  • Чому?

Руслана і Віктор загинули 24 червня нинішнього року. Восени вони планували одружитися. У той день Руслана закінчила складати іспити у Вінницькому технологічно-промисловому коледжі і разом з Віктором поверталися додому.

Вона проживала з мамою у селищі Вапнярка. Він — у приміському з Вапняркою селі Колоденка, де його обрали сільським головою. Їхали на мотоциклі Віктора. Коли до будинку дівчини залишалося приблизно сто метрів, їх збив автомобіль.

Удар прийшовся ззаду. Його силу можна оцінити з пошкодження автівки. Повністю вибите лобове скло. Розбиті бампер і капот. Ум’ятину видно навіть на «даху» над лобовим склом. Експерти поки що не оприлюднили швидкість, з якою водій наздогнав мотоцикліста. Не складно припустити, що вона перевищувала встановлену для проїзду у населених пунктах.

Відео дня

Від удару дівчина загинула на місці. Хлопець помер у лікарні. Саме їх намагаються звинуватити рідні підозрюваного. До речі, його затримали тільки тоді, коли обурені мешканці міста перекрили рух потягів на станції Вапнярка. Нині він перебуває у слідчому ізоляторі у Вінниці.

«Це ми постраждали»

— Коли я приїхав на місце, де їх збила машина, син ще дихав, — сказав на суді батько Віктора. – Він ще був живий, я чув його дихання, бо головою притулився до дитини.

За кермом автомобіля знаходився 25-річний житель Вапнярки Сергій Федоринський. Що він не гальмував, про це стверджував батько Руслани. Чоловік на суді пояснив, що гальмівного шляху автомобіля не було. Це значить, що водій не намагався зупинити машину, а вдарив мотоцикл на швидкості. Ще він стверджував, що Федоринський був п’яний.

Сам підозрюваний відмовився від свідчень. Сказав, що дасть їх після того, як допитають усіх свідків. Тим часом його мати і сестра після судового засідання переконували присутніх журналістів, що Федоринський не винен. За їхніми словами, слідство не встановило, звідки виїхав мотоцикл, у якому стані їхали хлопець і дівчина, хто з них був за кермом. Говорили, що їхній Сергій — людина доброї душі, нікого ніколи не образив. Казали, якби не активісти, то їхній Сергій знаходився б удома на підписці, а не сидів у СІЗО.

— Це хто вирішив, що вони постраждалі? – спитала сестра Федоринського. — Це ми постраждали.

Свідок, який знаходився в салоні автомобіля разом з Федоринським, підтвердив, що вони з Сергієм пили пиво. «Ми випили пива, потім ще випили і вже після того поїхали додому», - сказав він.

Сьогодні суд продовжить допитувати свідків. Дати свої свідчення зголосилися понад двадцять місцевих жителів.

Яка це мука

Родичка загиблого Віктора — Катерина Накорнєєва у розмові з журналістом RIA розповіла, якою мукою є судові тяжби для батьків. Щоб добратися до райцентру на суд, треба проїжджати біля місця, де Віктор і Руслана опинилися під колесами.

— У одних батьків загинув син, в інших — молоденька донька, одна-єдина дитина, а вони ще мають слухати, що це їхні діти винні в цьому, — сказала пані Катерина. – Як таке можна говорити? У цих людей в серці ні краплі жалю нема. Свідок з Тульчина повідомив, що бачив, як автомобіль гнався за мотоциклістом, а нам розказують, ніби це вони самі під колеса в’їхали.

За словами співрозмовниці, ніхто з родини підозрюваного не підходив до батьків Накорнєєвих з пропозицією матеріальної підтримки. Це ще одне підтвердження того, що вони вважають, що у цій жахливій трагедії нема вини їхнього сина. Пані Катерина уточнила, що судові засідання дуже часто переносяться. Причини називають різні – то нема конвою, щоб супроводжувати з Вінниці підозрюваного, то адвокат зайнятий і т. д. Так тягнеться вже не один місяць. Кінця-краю цим судам не видно. Крають навпіл серця батьків.

У інтернет-спільноті «Це Вапнярка, друже!» активісти обговорюють судові засідання. Перед кожним з них закликають небайдужих приїхати в райцентр, підтримати морально батьків загиблих Руслани й Віктора. Особливе прохання висловлюють до очевидців жахливої події. Їх просять повідомити у суді все, що довелося побачити.

— Усі ми хочемо одного – справедливості, — сказала Катерина Накорнєєва. – Зрозуміло, що ніякий суд уже не поверне Вітю й Русланку. Але не можна допустити, щоб той, хто відправив їх на той світ, залишився безкарним.

Віктора Накорнєєва і його майбутню наречену Руслану Подолян поховали в одній могилі. Ще раз висловлюємо щирі співчуття батькам, рідним, друзям загиблих у зв’язку з нестерпно болісною втратою.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Chervan Lena

    жаль що відмінили смертний вирок...як йому живеться з таким?навіть як і на 30 років сяде то жити він ж буде..а наших друзів не вернеш..тяжка втрата
  • Dmitry

    А как родственники водятла коментят.... Сел за руль пьяным, наплевать на обстоятельства, уже виновен! Закрыть его, пусть посидит, подумает.
  • Анонім

    Автор, як це Колодянка може бути "приміською", якщо Вапнярка і сама селище і ніколи містом не була?

    Вапнярка виникла у 1870 році. Майже півстоліття у ній було всього декілька хат залізничників. Аж перед 2 св.війною Вапнярка із розряду "станційне селище" стала смт. завдяки елеватору.

    Площа цього "міста" 3×3 км, із яких половина це залізнична станція, елеватор, і колії, пустирі та молокозавод. Решта - одноповерхові сільські хати.

    Гриценко Олександр reply Анонім

    Хіба це має значення?
  • Анонім

    28-річний сільський голова - без хабаря і блату це неможливо, навіть якщо ти геній.

    Думаю, черговий місцевий мажорчик, перся на мотоциклі на таку відстань на швидкості і занесло під машину.

    І те, що немає гальмівного шляху, тільки підтверджує, що це було за лічені секунди.

    Didorenko Ruslan reply Анонім

    Анонім, ти дятел? Якби мотоцикл "занесло", то-б залишився характерний слід. Якби швидкість авто і мото були-б приблизно рівні, то зазнати подібних пошкоджень неможливо.. чому водій не обрав безпечної швидкості, дистанції та інтервалу руху?  Як ти стверджуєш, мото "занесло", чому пошкодженно середину авто, а не правий бік? Для заносу не було жодних умов. Якби ти їздив на мото, то знав-би що при заносі мото лягає на бік, протилежний заносу...

    Анонім reply Анонім

    Так,так, а водій - бідненький сільський ботанік, з бібліотеки їхав і нічого, міцнішого за каву ніколи навіть не нюхав.

    Didorenko Ruslan reply Анонім

    Ти хоч коксом закидайся, а за кермо потрібно тверезим сідати.

    Федорова Катя reply Анонім

    Думайте що говорите цієї людини уже не має в живих а Ви тут таке пишете люди побійтеся Бога ....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up