Польські тролейбуси Solaris прибули до Вінниці: не нові, але низькопідлогові

Польські тролейбуси Solaris прибули до Вінниці: не нові, але низькопідлогові
  • У Вінницю прибули перші десять тролейбусів Solaris, які закупили для міста. Ще стільки ж очікують найближчим часом.
  • Як зазначив міський голова, завдяки цим польським тролейбусам у місті замінять застарілі та енергозатратні ЗіУ-9.

Отримали першу партію тролейбусів Solaris Trollino 12, які закупили для Вінниці. Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

— Вже маємо десять машин. Ще стільки ж очікуємо найближчим часом. Завдяки цим тролейбусам замінимо застарілі та енергозатратні ЗіУ-9 1980-х років випуску, — йдеться у повідомленні.

Характеристики

 

Відео дня

Польські тролейбуси не нові, але у гарному технічному стані. Для оновлення тролейбусного парку в нинішніх непростих умовах – оптимальний варіант за співвідношенням ціни та якості. Людей потрібно перевозити. І транспорт має бути енергоощадним – з огляду на ситуацію з електропостачанням.

На зображенні може бути: у приміщенні

Тролейбуси цієї моделі Solaris розраховані до 110 пасажирів. Вони низькопідлогові, комфортні для пасажирів та водія, у салоні є кондиціонер. Кузов виготовлений з високоміцної сталі, стійкої до корозії.

Адаптують до наших стандартів

Перед випуском на маршрут тролейбуси мають пройти сертифікацію та державну реєстрацію. Також їх адаптують до наших стандартів: встановлять валідатори, бортові системи, пофарбують у традиційні кольори вінницького електротранспорту.

Паралельно у Польщі пройдуть стажування водії. Транспортне підприємство у Любліні, яке експлуатувало ці тролейбуси, також надасть програмне забезпечення та сервісну підтримку.

Немає опису світлини.

— Після проведення усіх процедур польські тролейбуси розподілять на різні напрямки – залежно від пасажиропотоку, — повідомив Моргунов.

Нагадаємо, у міськраді пояснювали, що закуповують машини не старіше 11 років, щоб замінити застарілі ЗІУ-9, які нині є основою тролейбусного парка Вінниці. За тендером «Вінницька транспортна компанія» планує придбати 20 тролейбусів Solaris Trollino 12. Вартість одиниці разом з ПДВ і транспортуванням до міста — 1 мільйон 641 тисяча гривень. Загальна ціна усіх 20 тролейбусів — 32 млн 820 тисяч.

 

Читайте також:

До кінця року у Вінниці має з'явитися чотири нових тролейбуси VinLine. Яка вартість одного?

Не нові, але в гарному стані. Що за автобуси Польща подарувала Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Вадим Шевчук

  • Чорна Тамара

    Непогано
  • Олег Каськов

    Головне,що встановлять валідатори.
    До речі,а що робитимуть з ЗіУшками,невже спишуть на металобрухт?
  • Іщенко Людмила

    Нормальне рішення

keyboard_arrow_up