Наші копи кращі в Україні: розказуємо про їхні здобутки та «проколи»

Наші копи кращі в Україні: розказуємо про їхні здобутки та «проколи»
  • Начальник вінницьких патрульних Редван Усеінов опублікував фото таблички та прапора з написом «Краще управління».
  • Таку відзнаку отримали наші поліцейські за свою роботу.
  • Ми зібрали як «проколи», так і заслуги патрульних у матеріалі. А також пропонуємо читачам оцінити роботу поліцейських.

Вінницьких патрульних відзначили почесною нагородою — роботу наших поліцейських визнали найкращою в Україні зa підсумкaми 2018 року.

Про це повідомив на своїй facebook-сторінці нaчaльник упрaвління пaтрульної поліції у Вінницької облaсті Редвaн Усеінов.

«Я дуже хочу подякувaти всьому особовому склaду, громaдськості, міській рaді зa ту кропітку роботу, яку ми рaзом робимо кожну добу», — написав Усеінов. «Я мaю честь служити поряд із вaми. Нa цьому ми не зупинимося і дaлі будемо вдосконaлювaти свої нaвички».

Відео дня

На хвилі такої позитивної новини ми вирішили пригадати найбільш резонансні випадки, коли патрульні поліцейські проявляли мужність, допомагали людям. А крім цього — коли вони потрапляли в скандали.

У кінці цього матеріалу знайдете опитування, де самі можете оцінити роботу наших поліцейських.

Здобутки вінницьких патрульних

Стають на заваді самогубцям

Патрульні регулярно рятують людей, які намагаються накласти не себе руки. Один із таких випадків стався 3 жовтня. Хлопець 20-ти років сидів на перилах Київського мосту та хотів стрибнути у воду.

Близько 23:00 патрульний екіпаж їхав по вулиці Чорновола. Поліцейських зупинили двоє чоловіків, які сказали, що неподалік, на Київському мосту, хлопець збирається покінчити життя самогубством.

Коли правоохоронці відшукали хлопця — почали спілкуватися з ним, намагалися переконати його відмовитись від фатального кроку.

На вмовляння він не реагував, жалівся, що заплутався в життєвих проблемах та більше не хоче жити.

Поліцейські вирішили діяти. Один із них відволік увагу самогубці, а інший підійшов із боку та стягнув його з перил.

Аналогічний випадок стався 5 листопада. Вінничанин планував накласти на себе руки. На щастя, він це не зробив. Поліція вчасно приїхала на місце події.

55-річний чоловік зателефонував на лінію «102» та сказав, що збирається накласти на себе руки у власній квартирі. Конкретної своєї адреси він не повідомив, лише вказав вулицю й номер будинку. Патрульні помчали на виклик і знайшли помешкання чоловіка. Той був п’яний. Він мав при собі прощальну записку та мотузку. Поліцейським він розповів, що має великі життєві проблеми. У результаті вінничанина забрали медики.

Затримують рецидивістів

18 жовтня 2018 року «копи» зупинили чоловіка, який їхав на велосипеді вночі та викликав підозру своєю поведінкою. Під час розмови з поліцейськими чоловік дістав з-за поясу бойовий пістолет Макарова та почав стріляти в правоохоронців.

Один із поліцейських оголив свою табельну зброю й чотири рази вистрілив. Але він боявся влучили в колегу, який змагався зі злочинцем, тому на ураження не стріляв.

Врешті, двічі вистріливши, велосипедист втік від патрульних. Його спіймав інший патруль, який був найближче до місця перестрілки й отримав інформацію про підмогу на пошуки озброєного чоловіка, що стріляв по «копах».

Почалася стрілянина на Космонавтів, а спіймали патрульні стрілка під балконом будинку на вулиці 600-річчя.

Грамоти та грошові премії отримали старший лейтенант поліції заступник командира роти № 3 батальйону Юрій Осадчук, лейтенант Олег Боржемський, лейтенант Артур Карпенко, лейтенант Олександр Нідзельський.

На сайті міської ради є документ, у якому написані суми, які отримали поліцейські за небезпечне затримання. З вирахуванням податків виходить по 1000 гривень.

Генерал Ляшко

11 жовтня 2018-го водій AUDI Q7 на великій швидкості зачепив службове авто патрульної поліції та продовжив їхати. Але не далеко, бо пробив колесо. За кермом знаходився колишній очільник Департаменту карного розшуку України Олександр Ляшко.

Генерал міліції головою розбив патрульному носа під час затримання.

Патрульні затримали втікача та склали на нього цілий ряд адмінматеріалів: за кермування напідпитку, за вчинення ДТП, за залишення місця ДТП, за незупинку на вимогу поліції, за виїзд на зустрічну смугу та проїзд на червоне світло.

За деякий час суддя Андрій Михайленко визнав винним генерала міліції, який уже на пенсії, зокрема, у керуванні автомобілем напідпитку. На суді допитали свідків, які розповіли, що екс-міліціонер відпочивав у заміському ресторані, святкував своє професійне свято. Після випитого сів за кермо. Поліцейскі зупинили автомобіль. Водій навіть не заперечував те, що вживав алкоголь. Від огляду на стан сп’яніння водій відмовився не лише на місці події, але й у лікарні.

Разом із тим, екс-правоохоронець не забажав чекати командира роти та поїхав у невідомому напрямку. Після чого, за ним патрульні організували переслідування. Зупинився правопорушник лише після зіткнення із командирським автомобілем, який перегородив йому дорогу.

56-річного генерала оштрафували на 10200 гривень, а ще забрали в нього посвідчення водія на рік.

Наразі розслідується і кримінальне провадження щодо Ляшка про те, що він вдарив патрульного поліцейського. Справа ще не закрита. Про це нам написали у відповідь на запит із поліції області на початку січня 2019-го.

Кияни-«гастролери»

Вінницькі патрульні поліцейські «по гарячих слідах» затримали банду киян, які у Вінниці обкрадали водіїв.

19 вересня на Хмельницькому шосе «копи» зупинили «ВАЗ-21099». В автівці були двоє чоловіків, які на вулиці Магістратській із таксі «Chevrolet Lacetti» викрали у водія сумку з цінними речами та документами.

Коли до поліції надійшло повідомлення про крадіжку від таксиста, усі екіпажі отримали орієнтування на сірий «ВАЗ».

На виїзді з міста екіпаж патрульних заблокував автомобіль, затримав підозрюваних та викликав на місце події слідчо-оперативну групу та працівників карного розшуку.

Під час огляду машини знайшли сумку з речами потерпілого, паперовий згорток із речовиною, схожою на марихуану, та білі таблетки.

34-річний мешканець Київської області та його «напарник», якому 44 роки, раніше судимі за крадіжки та наркозлочини.

«Проколи» вінницьких патрульних

Екс-командир роти Варданян

У п’ятницю, 19 жовтня, у центрі Вінниці працювали співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, а також прокурори області.

Вулицю Стуса перекрили для того, щоб провести слідчі дії щодо, зокрема, командира першої роти патрульної поліції Тиграна Варданяна. У прокуратурі області розповіли, що того дня проводилися «негласні слідчі дії».

Невдовзі після інциденту патрульний написав рапорт на звільнення. А в судовому реєстрі почали з’являтися ухвали, з яких можна дізнатися подробиці справи екс-командира першої роти.

Слідство вважає, що поліцейські хотіли грошей за нібито непритягнення водія до відповідальності за нетверезе керування. На місці затримання обшукували службовий «Пріус» Варданяна та машину іншого поліцейського. Вилучили записники, службові документи, смартфони, флешки, гроші: гривні та долари.

Прокуратура вважає, що вилучені речі можна використати як докази в справі. На вирішення експертам поставили завдання знайти на змивах рук трьох фігурантів розслідування «спеціальну хімічну речовину», якою позначають мічені купюри.

Окрім Тиграна Варданяна в справі фігурує оперуповноважений відділу організаційно-аналітичної роботи управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції Сергій Бевз.

Затримання Вороновича

Вінницький активіст Дмитро Воронович опинився в центрі резонансного конфлікту з патрульними поліцейськими, який стався 19 квітня. Розпочався інцидент на вулиці Київській, а закінчився — на Чорновола. Дмитро їхав на Renault Megane та посигналив поліцейському Toyota Prius, який з увімкненими синіми проблисковими маячками зупинився, щоб підібрати інших патрульних. Ситуація закінчилася тим, що Вороновича затримали.

У затриманні брали участь поліцейські з двох екіпажів. Вони заблокували Renault на вулиці Чорновола, вибігли зі службових машин, витягли водія з авто, поклали на асфальт та одягли на нього кайданки.

Під час затримання патрульні спеціально били Дмитра в обличчя кулаками.

На Вороновича тоді склали чотири адмінматеріали: за незупинку на вимогу працівників поліції, за те, що не був пристебнутий паском безпеки, за дрібне хуліганство, тобто нецензурні висловлювання в громадському місці; за злісну непокору патрульним.

З чотирьох адмінматеріалів Дмитру вдалося оскаржити три. А з постановою про начебто непристебнутий пасок безпеки, за словами Вороновича, виникли бюрократичні проблеми. Тому водій вирішив сплатити штраф.

Після інциденту біля Київського мосту Воронович написав заяву до поліції про перевищення поліцейськими повноважень — це й удар в обличчя, і затримання тощо. Тоді була відкрита кримінальна справа за частиною 2 статті 365 ККУ. Чи закрили її вже — невідомо. Про це ми дізнаємося, коли отримаємо відповідь на запит до поліції.

ДТП на Хмельницькому шосе

22 липня 2018 року сталася аварія, у якій травмувався патрульний. Місце ДТП — Хмельницьке шосе, неподалік заправки на виїзді з міста.

Перед світлофором зіткнулися поліцейська Hyundai Sonata та приватна КІА.

В авто патрульної поліції їхало два чоловіка. В автомобілі КІА теж їхало дві людини. Травми отримав патрульний, який сидів на пасажирському сидінні. У прес-службі поліції області розповідали, що постраждала також пасажирка КІА.

У мережу потрапило відео, на якому видно момент зіткнення. Патрульні почали розвертатися перед пішохідним переходом, коли їхнє авто протаранив приватний автомобіль.

Обережно, у відео є нецензурна лексика 18+

Заступник начальника збив людину

На «зебрі» заступник начальника управління патрульної поліції у Вінницькій області Віталій Ященко збив 16-річну дівчину. Про це повідомила сама прес-служба поліції.

Аварія сталася на вулиці Пирогова. За інформацією правоохоронців, потерпілу забрали до лікарні з попереднім діагнозом забій м’яких тканин.

У поліції обіцяють, що всі обставини аварії будуть з’ясовані в рамках відкритого кримінального провадження.

В останній оприлюдненій ухвалі по справі цієї ДТП написано, що слідчому дозволили отримати відео з камер спостереження, де було б видно саму аварію.

Опитування

Як ви оцінюєте роботу вінницьких патрульних?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Сергій Петрович Кулик

    Подивіться як вони шанують пам'ять про загиблих колег і цим все сказано
  • Сергій Петрович Кулик

  • Сергей Мельничук

    На жаль проколів більше ніж здобутків. Але вислів здобутки на мою думку є не доречний так як захист прав, свобод, життя та здоров'я громадян є їх функціональні обов'язки. Це теж саме що вихваляти токаря, який при виготовленні деталей запоров тільки половину, а мав виготовити всі без браку.
  • Oleksandr Stoliarov

    Панасенко, а чому ти не згадав про інспектора Чорного, який затримав людину за яка викликала поліцію, потім показував у магазині посвідчення на рівні яєць і через кілька місяців якого затримали за хабар?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up