Київський міст закриють для вантажівок та авто. Як їхати в об’їзд?

Київський міст закриють для вантажівок та авто. Як їхати в об’їзд?
Громадський транспорт до листопада цього року рухатиметься тільки по правій стороні мосту. Іншу перекриють для ремонтів, а авто та вантажівки пустять в об'їзд
  • Мосту, що з’єднує Київську та центр міста вже понад 50 років.
  • Стан його жахливий: іржава арматура, балки, що висять в повітрі — одного дня все може скінчитися трагедією.
  • Ремонти почнуться з 11 березня. А як буде ходити транспорт?

Міст по вулиці Чорновола, що в народі називають Київським або П’ятничанським, побудували ще в 1964 році. І як згадував головний інженер вінницького дослідницького інституту «Укрдіпродор» Микола Попчук, Київський ніколи не ремонтували: «тільки тротуари та дорогу латали, а опорні балки — ті ж самі, що й в 60-х роках». І в якому стані мостова переправа?

Журналісти «20хвилин» ще в березні 2016 року побачили, що міст «дихає на ладан»: іржава арматура, відвалився бетон від балок та дірки в дорожному покритті. Експерти тоді казали, що іржава арматура зменшує цілісність та стійкість усієї конструкції. А міські чиновники заспокоювали та казали, що міст не аварійний.

В серпні минулого року журналіст знову подивився, що там з мостом на Чорновола? На жаль, ситуація тільки погіршилася. В опорах «не аварійного» мосту дірки розміром з долоню дорослої людини.

Відео дня

Previous Next

У мерії сказали, що про ці проблеми знають та готують проектну документацію на реконструкцію. Нарешті, в жовтні 2016 року міська влада зайнялася питанням реконструкції Київського та провела тендер через ProZorro, який виграла київська компанія «МСУ-2».

Що планують зробити. У тендерній документації пишуть, що виконавець реконструкції має не тільки повністю замінити дорожнє покриття мосту, але й «підсилити несучі конструкції». А це опори, арки, балки тощо. Додатково до цього виконавець повинен розширити пішохідну частину (приблизно на 1 метр), вирішити, як краще влаштувати зливову каналізацію та замінити опори контактної мережі тролейбусів.

І вже з'явилися робочі, що ремонтуватимуть міст: Біля Київського мосту облаштовувають будмайданчик

Скільки коштує ремонт мосту. 56,5 мільйонів гривень. Більшу частину з цієї суми виділяють виділяють з Державного фонду регіонального розвитку, а 10 %  —  5,65 мільйонів гривень — з міського бюджету.  Терміни виконання робіт — 2017 рік. А гарантія на такі ремонти — 10 років.

Як буде ходити транспорт. Начальник сектору безпеки дорожнього руху патрульної поліції Анатолій Самусь розповів, що ремонти почнуть з березня. А транспорт буде рухатися лише по одній смузі, тоді як іншу перекриють патрульні.

Заступник мера Вінниці Микола Форманюк сказав, що Київський буде перекритий з 11 березня. На період реконструкції буде їздити тільки громадський транспорт, для пішоходів — буде закритий. 

А чи є альтернатива такій схемі об'їзду? 
Понтонний міст. Вінничани пропонують нові об’їзди через ремонт Київського мосту

Як казав голова департаменту транспорту Олексій Пидоченко, об'їзд для легкового транспорту (у напрямку з Хмельницького шосе на Київську — авт.) здійснюватиметься через Соборну, для вантажівок - через Магістратську і Центральний міст. 

Відремонтований шляхопровід планують відкрити  у листопаді цього року.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Оксана

    Давно вже час ремонтувати цей міст
  • Злата Аначенкова

    по цьому мосту ходити страшно
  • укроп

    Прості смертні вдень, та по під вікнами мера жужати? От це демократія, на цілих пів року! До речі, Гройсман досі мером рахується?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up