Чи загрожує коронавірус? Показали, як дезінфікують громадський транспорт

Чи загрожує коронавірус? Показали, як дезінфікують громадський транспорт
  • Тролейбуси, трамваї та автобуси у Вінниці проходять через генеральне прибирання.
  • Щотижня салон миється повністю — зовні і всередині.
  • Дезінфекцію посилили та проводять спеціальним розчином з пульверизаторів.

Працівники «Вінницької транспортної компанії» забезпечені захисними костюмами, рукавицями, масками та іншими засобами індивідуального захисту. 

Генеральне прибирання включає три етапи. Це мийка салоні зовні, далі прибирання салону всередині: миються вікна, стеля, поручні, підлога тощо. Заключний етап — обробка спеціальним дезінфікуючим розчином поручнів та підлоги.

Відео дня

— Крім того, двічі на день на кінцевих зупинках протираються ручки, а також поручні на вхідних дверях та всередині салону.Також рухомий склад прибирають й вночі в депо, перед тим, як транспорт зранку вийде на лінію, — розповідає генеральний директор «ВТК» Михайло Луценко. — З 9 лютого ми ще більше посилили роботу з дезінфекції салонів у зв’язку з підвищенням захворюваності на грип та ГРВІ. Тому зараз ми обробляємо салон ще й за допомогою розпилювача та спеціальних дезінфікуючих засобів.

За його словами, для кондукторів та водіїв заготовили близько трьох тисяч масок і ще близько 200 масок зі спеціальними клапанами.

Дезінфікуючий розчин, який використовується для попередження інфекційних захворювань, вбиває практично всі мікроби, які є патогенними. Про це повідомляє завідуючий здоровпунктом компанії Микола Зозуля.

— Такий розчин використовується в закладах охорони здоров’я, харчування, у транспорті, де перевозять харчові продукти та займаються пасажирськими перевезеннями. Його дія проявляється вже через п’ять хвилин, потім салон провітрюється, поверхні протираються. Важливо також, щоб і пасажири пам’ятали правила профілактики — прикривали ніс і рот, коли пчихають та кашляють, мили руки після відвідування громадських місць, —  каже він.

— Працівники, які проводять обробку дезрозчином, зокрема, пульверизатором, мають засоби індивідуального захисту — захисні костюми, халати, рукавиці, окуляри, спеціальні маски. — Після того, як вагони пройшли зовнішню мийку, вони заходять всередину і обробляють поручні, вікна, підлогу, — зазначає Зозуля.

Передрейсовий контроль проходять усі водії та кондуктори: їм міряють тиск та температуру, цікавляться самопочуттям.

Сьогодні, 3 березня, нагадаємо. в Україні виявили перший випадок захворювання на китайський коронавірус COVID-19 — в Чернівецькій області, яка межує з Вінницькою.

 

Читайте також:

На Вінниччині інформують про небезпеку коронавірусу. Що потрібно знати?

Підготували санітарний гелікоптер, який транспортуватиме ймовірних хворих на коронавірус

П'ять боксів «для холери» і 10 тестів. Пресі показали готовність Вінниці до коронавірусу

Вінничани в соцмережах стали на захист українців, яких евакуювали з Китаю (ОПИТУВАННЯ)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Rabbit123

    СМІШНО!! Набагато більше загроз несе поручень, який ЩОЙНО взяла хвора людина, і він ще вологий, аніж стеля, тим паче вночі, адже за ніч без живого організму воздушно-капельний вірус мабуть загине?
  • Наталия Войт

    Вопрос. А как быть   людям с аллергией?
  • Svyatoslav Usatyuk

    А маршрутки теж "обробляють", а то в них "1000-літній" пил...
  • Наталья Бацинко

    Тубики закрывают, почему молчите?! Виртуальный вирус страшнее????!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:12 В завершальному матчі сезону "Нива" в гостях розгромила "Реал Фарму" 21:01 Військовий Василь Мусійчук отримав «Хрест хоробрих» з рук Головкома ЗСУ 20:25 Посилення мобілізації з 18 травня: до чого готуватися військовозобов'язаним, розповідає юрист 20:09 Де отримати юридичну та психологічну підтримку жертвам сексуального насилля під час війни Від читача 21:52 Підтримайте будь ласка петицію. Резервні голоси 🚨🚨🚨 19:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 18 та 19 травня 18:33 Україну накриє хвиля спеки: синоптики прогнозують аномальне потепління 18:00 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:59 Директор вдарив учня, батько якого на фронті? Поліція розслідує скандал у ліцеї 17:48 Можна навіть онлайн: від завтра чоловіки повинні оновити свої облікові дані 17:04 Пасажирка загинула внаслідок ДТП біля Тульчина. Водій був п'яний 16:43 «Буває телефонують і кажуть, що сітка вже не потрібна…» Розповідаємо про волонтерів з «Замасковані» photo_camera 16:30 Чим зайняти дітей влітку. Огляд літніх таборів, гуртків у Вінниці (партнерський проєкт) 16:02 Зросли штрафи за ухилення від військового обліку та мобілізації. Скільки доведеться заплатити? 15:39 Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених 15:20 Практична допомога бізнесу: можливості та ресурси для відновлення та сталого розвитку (прес-служба спілки підприємців "Стіна") 15:01 Десять пікапів «Мітсубісі» хоче купити Вінниця для ЗСУ. Скільки витратять грошей? photo_camera 14:12 «Ми маємо зайти підготовленими. Інакше буде біда!» Воїни збирають кошти на РЕБи 13:13 Коли та на скільки сьогодні вінничанам відключають світло? Розповідаємо, як розібратися 12:38 «Колесо допомоги у вишиванці». У Вінниці відбувся благодійний велозаїзд play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up