На Вінниччині інформують про небезпеку коронавірусу. Що потрібно знати?

На Вінниччині інформують про небезпеку коронавірусу. Що потрібно знати?
  • «Обізнаний – значить озброєний!» В області тривають заходи щодо недопущення інфікування та розповсюдження корона вірусу.
  • Експерти радять не панікувати, а чітко дотримуватися наданих простих рекомендацій та зберігати позитивний настрій.

«Станом на 2 березня 2020 року у світі зареєстровано 89 072 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, зокрема 3 048 летальних. Одужало вже 45 074 особи. В Україні не зафіксовано жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19», — зазначають у МОЗ України.

27 лютого на базі Департаменту освіти Вінницької міської ради спеціалісти Держпродспоживслужби провели семінар з керівниками дитячих садочків.

«Основні питання, які були висвітлені під час наради - попередження та недопущення епідемічних ускладнень в організованих дитячих колективах. Фахівці окреслили основні шляхи профілактики захворювання на коронавірус та поширили серед присутніх рекомендаційні матеріали і пам'ятки щодо профілактики захворювання на COVID19, — розповідають у прес-центрі Держпродспоживслужби. — Окрім того, завдяки діджіталізації, була забезпечена інформаційно-просвітницька розсилка по всіх батьківських вайбер-групах».

Відео дня

Першочергові кроки, необхідні для забезпечення санітарного епідеміологічного благополуччя в дошкільному закладі:

  • оптимальна температура
  • систематичне провітрювання приміщень,
  • дотримання елементарних правил особистої гігієни,
  • вчасна ізоляція хворих.

Як зазначають у відомстві, заходи з профілактики коронавірусної інфекції серед населення практично не відрізняються від профілактики епідемії грипу та ГРВІ.

— Головне - не панікувати, а чітко дотримуватися наданих простих рекомендацій та зберігати позитивний настрій! — наголошують епідеміологи.

Інформують про коронавірус торговців

Начальник відділу з питань гігієни праці Світлана Юревич спільно з лікарями відділу та спеціалістами сектору експертизи умов праці проводять профілактичні заходи з працівниками торгівлі, організації харчування та транспорту, інформуючи про небезпеку поширення вірусної інфекції.

«Під час зустрічей фахівці Держпраці надають необхідні рекомендації, а також матеріали та інформаційні листівки, в яких зазначені основні принципи профілактики розповсюдження інфекції та рекомендації щодо дій у випадку виявлення підозри на коронавірусну інфекцію», — інформують у Держпраці.

Що потрібно знати про коронавірус

Наразі відомо, що новий коронавірус передається краплинним та контактним шляхами.

Переважає контактний шлях, коли вірус потрапляє на слизові оболонки носа, очей через руки або інші предмети (хустинку, рукавиці) після торкання до об’єктів (тварин, м’яса, риби, дверних ручок, поручнів), що контаміновані (забруднені) виділеннями із дихальним шляхів хворого чи інфікованого.

Краплинним шляхом вірус передається від людини до людини під час кашлю або чхання у тісному контакті, коли утворюються краплі діаметром понад 5 мкм. Коронавіруси не здатні зберігати інфектогенність (заразність) під час передавання на далекі відстані. Тому тісним контактом вважають відстань менше 1 м, хоча деякі науковці допускають можливість передавання (за певних умов) до 2 м.

Повітряним шляхом віруси передаються від людини до людини через аерозольні часточки (діаметром до 5 мкм), які безперешкодно можуть потрапляти в альвеоли та бронхіоли (нижні дихальні шляхи). Цей шлях передавання та інфікування не характерний для коронавірусів, хоч і можливий за певних умов — наприклад, під час процедур з утворенням аерозолю. До таких належать лише медичні процедури — бронхоскопія, інтубація трахеї, санація трахеобронхіального дерева у хворого, що перебуває на штучній вентиляції легень, тощо. Тому для більшості населення такий шлях не страшний.

Читайте також:

Кого із вінницьких бізнесменів перевірить Держпраця у березні

Що очікує долар, євро та рубль на цьому тижні (2 — 8 березня)?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Лариса Лукіяненко

    Не захищаю можливості нашої медицини, але більшість летальних випадків від пневмонії (а це статистика вже не одного року) через пізнє звертання до лікарів і наша самонадіяність, що "саме пройде".  Це, на жаль, з власного досвіду. Бо хоч і обійшлось, але лікування було важким і тривалим. Так що як би ми не ставилися до лікарів, а насамперед потрібно відповідальніше відноситись самим до себе. Дай Бог всім вам здоров'я і бережіть себе та своїх рідних!
  • Александр Безуглый

    А люди мрут от пневмании по всей Украине! Что это?

    Сергей reply Александр Безуглый

    Это  короновирус . Я уже чувствую также от пневомнии на днях отьеду  в иной мир !
  • Джек

    оптимальна температура систематичне провітрювання приміщень
    дааа нуууу , это просто фантастика для хохлов!!!!!!!!!!!!!!!
  • Игорь

    Обробка рук спиртовмісним антисептиком:



    А почему только руки, а внутренние органы пищеварения обязательно нужно обрабатывать спиртовмісним засобом...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up