Чи знаєте ви українську лайку? Жартівливий тест від 20minut.ua

Чи знаєте ви українську лайку? Жартівливий тест від 20minut.ua
  • «Міцні» слівця є у кожній мові, і часом їх може вжити кожен з нас. 
  • Ми склали для вас жартівливий тест на знання української сороміцької лексики, яка вражає колоритом. 

Хтось вважає, що лайка означає виключно нестачу освіти, а хтось, що це спосіб вивільнити емоції. Як читаємо у дослідженні, ми схильні лаятися приблизно від 0,5 до 0,7% часу, що може становити десятки лайок на день. 

Всупереч поширеній думці, що лайка — це однозначно погано, психологи ж говорять про її переваги. Як, наприклад, вивільнення емоцій чи взагалі факт усвідомлення власних почуттів. Звичайно, якщо обслуговуватися лайкою лише у край необхідних моментах, а не у звичайних розмовах. 

Українська лайка різниться від інших своєю колоритністю та сягає своїми коренями у Середньовіччя. Ми підготували для вас жартівливий тест на знання лайки нашого народу. Після його проходження, можливо, ви дізнаєтесь нові для себе слова, якими зможете у крайніх моментах висловлювати свої емоції. Бо, як ми помітили, у більшій своїй мірі давня українська лайка не така груба, як ті матюки до яких ми звикли зараз. 

Відео дня
cript>(function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src='https://embed.ex.co/sdk.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}(document,'script','exco-sdk'));
 

 

Читайте також: 

Дитина сказала «бл**ь»? Спокійно. Психологи розповіли, що з цим робити

Скасування нового українського правопису. Що про це думають вінничани?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ols Kat

    Вчоря я не влiз в тролейбус, так водiй послав мене росiйською мовою. Це неподобство. Я вимагаю, щоб мене посилали виключно  українською!

keyboard_arrow_up