Роблять вклад у перемогу. Розповідаємо про два вінницьких бізнеси, які допомагають ЗСУ

Роблять вклад у перемогу. Розповідаємо про два вінницьких бізнеси, які допомагають ЗСУ
  • Триває конкурс «Народний бренд 2022», який цьогоріч змінює свій формат на благодійний. В рамках проєкту ми розповідаємо про локальний бізнес, вінницькі підприємства та компанії, які підтримують ЗСУ. 

Амуніція, харчі, автівки, медикаменти та багато іншого передають власники бізнесів війську. З початку повномасштабної війни вінницькі підприємства та компанії не лише підтримують економіку України, а й допомагають ЗСУ. 

В цій публікації розкажемо про два таких бізнеси, які використовують свої ресурси задля перемоги. 

Годують військових домашньою їжею

Надія Кузнєцова власниця кафе «Світанок», в якому всі військові, які зараз у Вінниці приходять реабілітацію, можуть безоплатно пообідати. А з кожного замовлення вони відкладають гроші на потреби війська. Жінка вже не перший рік допомагає ЗСУ. 

Відео дня

— У мене чоловік служив в АТО до 2016 року й знає, як там складно. Коли він прийшов з АТО, то ми вирішили по можливості підтримувати військо, їздили з допомогою на Донбас, — розповідає Надія. — Тоді возили солодощі, овочі, воду, енергетики, медикаменти. 

Почала ще більш активну волонтерську діяльність Надія після 24 лютого. Вона ще з двома подругами Лілією та Тетяною готує домашню їжу для військових. Також до них ще приєдналися дівчата, які побачили їхні дописи про підтримку військових у соцмережах. 

— Зараз, звичайно, набагато більші потреби, ніж були. Ми печемо для військових пиріжки, булочки, хліб. Бувало, що в день ми й тисячу булочок пекли. Вареники та млинці теж робимо, заморожуємо, та передаємо хлопцям, — каже жінка. — Раніше мій чоловік їздив передавати допомогу на фронт сам, а зараз з об'єктивних причин, він не може кермувати автівкою. Тому передаємо через інших волонтерів. 

Також Надія сама їздила декілька разів за машинами для ЗСУ за кордон. Вони вже передали на фронт три авто, і зараз активно збирають на четверте. 

— Гроші на першу автівку нам довелося збирати дуже оперативно. Наш товариш служить і в них тоді погоріло багато автівок, і їм терміново був потрібен автомобіль. Ми опублікували допис у Facebook про таку потребу. Вже за добу з власних заощаджень та з допомогою небайдужих людей ми зібрали на авто, — розповідає вона. 

Нещодавно вони відкрили Благодійний фонд «Країна Добрих Сердець». Також проводять з дітьми різні благодійні майстер-класи та ярмарки, вторговані гроші з яких передають на допомогу армії. 

Передають генератори та інше обладнання

Компанія «Укрсервіс» 24 роки на ринку продажів різноманітного обладнання та інструментів. З першого дня повномасштабного вторгнення вони активно допомагають ЗСУ товарами з їхнього асортименту та коштами. 

— З перших днів повномасштабної війни багато співробітників компанії вирішили добровільно піти в Тероборону чи ЗСУ. Наша компанія хотіла захистити їх, тож наша допомога війську розпочалася з закупки для працівників необхідної амуніції, — розповідає керівниця відділу HR Євгенія Бедрій. 

Далі, коли Тероборона розпочала активно зводити блокпости, то у військових ТрО з'явилася необхідність у лопатах, сокирах, електроінструментах. 

— З асортименту нашої компанії ми віддавали тероборонцям те, що могло допомогти оснащувати їхні оборонні укріплення, — продовжує Євгенія. — Потім почали передавати обладнання для військових на фронт, і дотепер це робимо. Бійцям на передовій потрібні і лопати, і сокири, і болгарки, і бензорізи, і зварювальне обладнання. Але на сьогодні найбільш актуальний запит, то генератори. Ми практично не працюємо з посередниками та фондами, допомагаємо точково і напряму. 

До прикладу, на сторінці компанії бачимо, що Підрозділ аеророзвідки Сил територіальної оборони Вінниччини отримав від них генератор. У компанії говорять, що завдячуючи ЗСУ, вони продовжують працювати та зберегли робочі місця. 

— Бізнес має допомагати війську, для цього є тисячі причин, — каже Євгенія. — Підприємці теж страждають від війни, адже бізнес не може довго і ефективно існувати у країні, де триватиме війна. Тому працюємо заради перемоги. 

«Народний бренд» для ЗСУ

«Народний бренд» — це конкурс на визнання найкращих компаній шляхом голосування, який проводить RIA Media. Це 21-річна історія і традиція, що сильніші за ворога. Визначення найкращих цьогоріч буде проходити у п'яти містах нашої країни: Вінниця, Тернопіль, Хмельницький, Кропивницький та Чернівці.

Підтримати локальні компанії і висловити їм свою довіру та вдячність можна, проголосувавши https://top20.ua/vn/brand.

Аби наблизити перемогу України, ми засновуємо благодійний фонд на чолі з редакцією RIA/«20 хвилин» та головним редактором Вадимом Павловим. Від початку війни він працює на підтримку вінницьких військових на передовій. 

За цей час волонтери фонду придбали та передали три позашляховики, виготовили кілька сотень бронежилетів. Наші хлопці на Сході і Півдні країни, від Херсону до Донбасу безкоштовно отримали цей захист. Також власними зусиллями фонд забезпечив підрозділи раціями, тепловізорами, одягом та іншою військовою амуніцією.

Всі учасники конкурсу «Народний бренд» цьогоріч зможуть доєднатись і задонатити будь-яку суму. А ми в свою чергу за ці кошти закупимо необхідні речі для бійців ЗСУ. Наша ціль: 100 000 гривень. Ми обов’язково розповімо, як і кому ці внески допоможуть. 

Читайте також:

Безкоштовно ставлять бійців на ноги. Про підприємство «Ортопедсервісцентр», яке підтримує ЗСУ

У Вінниці стартує конкурс «Народний бренд 2022». Як долучитися підприємцям?

Коментарі

keyboard_arrow_up