Зустріч із контролерами у тролейбусі завершилась переломом двох хребців. Вінничанка шукає свідків

Зустріч із контролерами у тролейбусі завершилась переломом двох хребців. Вінничанка шукає свідків
  • Звичайна поїздка у тролейбусі закінчилась для вінничанки Інни Рудь… перелом двох хребців поперекового відділу хребта й втратою роботи.
  • За її словами, травма сталась через контролера. Та щоб це довести, жінка шукає свідків.
  • Що про поїздку розповідає вінничанка й що на це відповідають у транспортній компанії?

«Сьогодні хочу розповісти про роботу  служби контролю в тролейбусах. 19 листопада 2021 року о 12.30 годині я їхала тролейбусом номер 3 «ВПЗ — Вишенька». Розраховувалась за проїзд через застосунок «Приват24». Застосунок «завис» і я вирішила його перезавантажити та спробувати ще раз провести платіж. В цей час зайшли в тролейбус контролери і одразу підійшли до мене. В «Приват24» я все ж таки ще раз провела оплату. Нешановна контролер була дуже незадоволена, почала ображати, казати, що я нічого не збиралася платити, що я це зробила тільки після того, як вони зайшли в тролейбус...», — так розпочинається допис Інни Рудь, який вона опублікувала у вінницькій facebook-спільноті.

За її словами, завершилась суперечка зовсім неочікувано: «контролер почала ще більше кричати і коли я намагалась пройти до виходу, вона зі всієї сили штовхнула мене. Я впала в тому тролейбусі дуже сильно і вдарила спиною об сидіння, піднятися не змогла. Викликали поліцію та швидку допомогу. В результаті чого маю перелом двох хребців поперекового відділу хребта».

Відео дня

Аби дізнатись подробиці інциденту, ми звернулись безпосередньо до авторки допису.

«Просила, щоб мені викликали швидку допомогу»

— Я працювала торговельним представником і тієї п’ятниці, 19-го числа, їхала тролейбусом «Вишенька — ВПЗ». У транспорті були контролери, вони бачили мою оплату — одним словом, все було гаразд. На Зулінського, 34 я вийшла, попрацювала й хвилин за 15 знову сіла у тролейбус №3,  — схвильовано пригадує Інна Рудь. — У цей момент я саме завершувала телефонну розмову й готувалась оплатити проїзд. Відкрила додаток, а він «висить», все дуже повільно вантажиться…

На наступній зупинці, за словами жінки, зайшли у тролейбус контролери.

— Одна на передні двері зайшла, інша — на середні. І відразу одна контролерка підбігає до мене з питанням, що я, мовляв, роблю. Відповідаю спокійно, що оплачую проїзд, а у відповідь чую звинувачення, що я вирішила розрахуватись тільки, коли побачила їх, — переповідає далі вінничанка. — Але ж це не так! Я відкрила додаток, показала оплату... Навіть деякі пасажири підтвердили, що я тільки зайшла й справді намагалась розрахуватись відразу. 

Інна Рудь розповідає, що такі аргументи на контролерів не подіяли, а сама вона у конфлікт вступати не хотіла.

— Отож ми доїжджаємо до моєї зупинки, я намагаюсь вийти, але вона (контролерка — прим. авт.) мене не пускає і перегороджує прохід. І коли я намагаюсь все ж пройти, вона мене зі всієї сили штовхає, — емоційно говорить наша співрозмовниця. — Я буквально відлетіла й вдарилась грудним відділом хребта. Відразу відчула жахливий біль, кричала, напевно, не своїм голосом, але мені ніхто навіть не допоміг піднятись… Відразу контролерка почала говорити, що вона нічого не робила, що це я сама впала.

Як піднялась, Інна Рудь особливо не пам'ятає.

— Просила, щоб мені викликали швидку допомогу, але у відповідь чула, що вона мені не потрібна. Натомість з мене й далі вимагали штраф, — після нетривалої паузи продовжує. — Я викликала сама швидку допомогу й зателефонувала чоловіку, він сказав викликати відразу поліцію. Контролери ж почали говорити, що ніякої поліції не потрібно. 

МРТ підтвердила перелом

Вінничанка додає, що ще у «кареті» швидкої їй зробили укол і повезли у травмпункт. Туди ж у лікарню згодом приїхали поліцейські.

— Мені зробили знімки, відразу було видно, що є перелом, але для підтвердження відправили ще на МРТ. Безпосередньо у лікарні говорила з працівником поліції, складали протоколи. Від лікарів чула, що потрібна госпіталізація, що травми у мене середньої тяжкості, — каже нам Інна Рудь. — Від госпіталізації я почала відмовлятись, у мене двоє маленьких діток дома, батьки живуть в іншому місті, ми з чоловіком тут одні, як же я можу лягти у лікарню?! МРТ, до речі, підтвердило перелом двох хребців поперекового відділу хребта. 

— Зараз я маю місяць-півтора лежати, п'ю знеболювальні. Не можу довго стояти на ногах, не можу взяти дитину на руки, не можу займатись хатніми справами, — обурюється наша співрозмовниця. — Мене звільнили з роботи, бо ж кому потрібен такий працівник... Тому я не хочу залишати цю ситуацію просто так!

Шукають свідків

За словами Інни Рудь, справа вже у поліції, крім того, їй порадили написати заяву у прокуратуру та звернутись безпосередньо у транспортну компанію, аби отримати письмову відповідь з результатами внутрішнього розслідування.

— На скільки мені відомо, контролерка тепер говорить, що це не вона мене штовхала, а я її, ось чому шукаю свідка! У тролейбусі була жінка, яка, пам'ятаю, сказала контролерам, що бачила, як мене штовхнули. Чесно, не запам’ятала, як вона виглядала, пам’ятаю тільки, що ця пасажирка була у рожевій чи персиковій куртці, — звертає увагу на деталь Інна Рудь. — Це дуже жахлива ситуація, але, знаєте, я вам чесно скажу, мені тепер ще й дуже страшно. Я вірю, що все буде добре, що за півтора місяця встану на ноги, але мені навіть страшно уявити, як знову заходити в транспорт і що знову можу там побачити цю контролерку.

Вінничанка каже, що її ситуація не поодинока, тому й лячно за інших, а особливо за дітей.

— Ви тільки починайте коментарі під моїм дописом. Ледь не кожна друга дівчина пише, що стикалась із подібним. Розповідають історії, як контролери чіплялись і до дітей, і до вагітних, і до мам з дитячими візочками, але, чомусь, до здорових чоловіків претензій не мають...

Триває розслідування

За коментарем ми звернулись до Вінницької транспортної компанії. Там, відповіли журналістам 20minut.ua, про ситуацію уже знають, але прокоментувати її готові лише після завершення внутрішнього розслідування.

— До нас вчора звернувся чоловік вінничанки із заявою надати акт розслідування даного випадку. Ми працюємо над цим питанням, — запевнив начальник відділу експлуатації КП «Вінницька транспортна компанія» Микол Заверуха. — Під час розслідування до уваги візьмемо всі деталі події. 

 

Читайте також:

«Це виходить за всі рамки». Навіщо мешканці будинку на Зулінського викликали поліцію

Чи змінилась робота транспорту у перший день «червоної зони»? Ми перевірили

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (314)
  • ОБА НА

    Що тільки не придумають щоб їхати зайцем. Якщо мене впіймали, то виходжу мовчки. За 8 гривень...Два рази вийшов і на третій дома. Але частіше їду без контролерів.
  • Константин Дробинко

    Їзджу автобусами. Вже точно було з десяток випадків коли виникали такі розбірки контролерів з пасажирами, в яких виникало нестримне бажання стати на сторону пасажирів, тому що, частіше все-таки контролери, не розбираючись в ситуації безпідставно звинувачують їх в несплаті\шахрайстві\нахабності і т.д. Мене особисто 2 рази намагались однозначно безпідставно звинуватити, але я не з тих, хто промовчить (можливо тому спроби були марні).
    Але найчастіше хочеться не заплатити, зустріти контролера і сказати, що я поїхав на попередньому рейсі, якого б#я не було! І я простояв 40 хвилин на холоді чи під дождем чекаючи наступного..
  • inna

    Чисто по-человечески жаль пострадавшую. Но лично я сколько ни ездила, а ещё ни разу не сталкивалась с неадекватным поведением контролёров. Чего не скажешь о пассажирах. К сожалению(
  • Катюша Сабашук

    Смотришь на контролёров и думаешь, где такой персонал берут вообще!????Что внешний вид,что общение,поведение!!!!Это кто им позволял ,так себя вести!!Транспортной компании позор,что ,портят настроение гостям и житилям нашего города!!!!!

keyboard_arrow_up