Чи змінилась робота транспорту у перший день «червоної зони»? Ми перевірили

Чи змінилась робота транспорту у перший день «червоної зони»? Ми перевірили
  • Від четверга 18 листопада Вінницька область перебуває у «червоній зоні».
  • Про посилення карантинних обмежень усіх попередили завчасно, проте деякі питання продовжують хвилювати містян.
  • Особливо багато розмов і чуток останнім часом точилось довкола роботи громадського транспорту.

Питання, чи перевірятимуть ковід-сертифікати в громадському транспорті, хвилювало останнім часом багатьох. У коментарі нашому журналісту, нагадаємо, директор «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко зазначив, що поки у Вінниці таке не планується.

— Наразі немає розпоряджень від міської комісії з питань надзвичайних ситуацій. А урядова постанова не встановлює нових обмежень для міського транспорту в «червоній зоні», — говорив Михайло Луценко. — Тому, до нових рішень, будемо возити пасажирів за кількістю сидячих місць в транспорті. Тобто, виконувати ті карантинні обмеження, що передбачала «помаранчева зона».

Відео дня

Аби перевірити, як працює громадський транспорт, ми вийшли вранці у місто й скористались тролейбусом, трамваєм і автобусом. Спойлер: про ковід-сертифікат ніхто не запитує.

Власне, робота транспорту сьогодні не відрізняється від роботи вчора чи тиждень тому. На зупинках містяни шикуються у черги, перепитують один одного, хто на який маршрут чекає, і завчасно готують захисні маски.

У більшості випадків водії відкривають лише передні двері й говорять скільки пасажирів можуть зайти. Проте в центрі, вже не в годину пік, бачимо, як заходять вінничани через усі двері. Водії тут більше контролюють, щоб у салоні було людей не більше, ніж сидячих місць.

Поки їдемо, запитуємо водіїв, чи чули вони щось про перевірку сертифікатів. Відповідь одна — такого розпорядження вони не чули.

 

Читайте також:

Транспорт, освіта, бізнес та культура. Що змінилося для вінничан з переходом у «червону зону»

Було 36 хворих стало 11 тисяч. Як змінювалась ковідна статистика у 2020-2021 роках

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Аліна Вінниця

    Перевіряти сертифікати,паспорти- має поліція,а не шофер,чи продавець! Кожен має працювати на своєму місці і виконувати свої професійні обов язки! Ми сплачуємо податки,а поліція отримує з цих податків зарплатню!
  • Жора

    Обращение к мэру города Винницы
    Почему в Днепре люди работающие на производствах могут добраться до работы ,а в Виннице  нет ?
    ПОТОМУ  что в Днепре пенсионеры не едут за продуктами в другой конец города на общественном транспорте....А раз едут  то другой уже не может сесть  в трамвай или в троллейбус.

    Моргунов ,а также  исполком Винницы. Берите пример с города Днепра. Я понимаю вы специалисты по взяткам и откатам.  НО  СКОРО БЫБОРЫ  и только идиот будет за ВАС ГОЛОСоВаТЬ !!!!

    ---

    С 18 ноября в общественном транспорте Днепра перевозить льготные категории бесплатно будут только с 10-00 до 15-00 . В остальное время все пассажиры должны оплачивать проезд. Это касается всех видов общественного транспорта Днепра: трамваев, троллейбусов, метро, автобусов.

    Такое решение приняли на городской комиссии ТЭБ и ЧС. Ограничения связаны с эпид ситуацией и будут длиться до тех пор, пока область не выйдет из «красной» зоны карантина.

    Ограничение льготного проезда в Днепре уже вводили весной 2021 года, тогда оно длилось несколько месяцев до тех пор, пока эпид ситуация не улучшилась

    Ols Kat reply Жора

    кто такие быборы?

keyboard_arrow_up