«Знов Бандери голос чути в лісі!» Брати Гадюкіни у Вінниці переспівали «Черемшину» і отримали у подарунок «Су-25»

«Знов Бандери голос чути в лісі!» Брати Гадюкіни у Вінниці переспівали «Черемшину» і отримали у подарунок «Су-25»
  • Тиждень тому легендарні «Брати Гадюкіни» з гуртом «Гуцул Каліпсо» дали року у Вінниці і на концерті й аукціоні зібрали чималу суму для українських захисників.
  • Окремо встигли виступити для вінницьких військових зі штабу командування Повітряних Сил Збройних сил України, від яких у подарунок отримали картину бойового «Су-25».  
  • А тепер показали головний результат свого благодійного туру «Йде нині война» — бандеромобіль та безпілотник, який вже б’є рашистів на передовій.

— Якби все було добре в Україні, ми би вже, мабуть, і не грали. Коли помер Сергій Кузьмінський, ми не думали грати, — ще під час відродження гурту розповідав бас-гітарист Ігор Мельничук. — Дали концерт його пам'яті і розійшлися кожен по своїх нішах: Міша грав блюз у Львові, ми з Пашею писали музику до фільмів. Але 2013 року, коли до революції був рік, ми вирішили зібратись, почали писати нові пісні. Ми, як маркери, вилазимо і говоримо: не все є добре.

За два дні до початку повномасштабної війни рф легенди української рок-музики «Брати Гадюкіни» на своїй сторінці у Facebook оприлюднили пророчий допис-звернення до українців.

— Стало остаточно зрозуміло — диявол криється в деталях. Деталях ракет, танків, кораблів і решті іржавого джаліза, яке він десятиріччями клепав у свому Мордорі. З лютою ненавистю до України і українців. І досить про Того-Кого-Гидко-Називати. Краще згадаємо фрагменти промови Вінстона Черчилля до народу Британії: «Ми підемо до кінця. Ми будемо битися в небі, на узбережжях, портах і на суші. Ми будемо битися в полях і на вулицях, ми  будемо битися на пагорбах. АЛЕ МИ НІКОЛИ НЕ ЗДАМОСЯ!» Наші думки сьогодні з Воїнами, які стоять на вогневому рубежі. Хоробрі Леви боронять Святу Землю. Ми з вами не тільки подумки, ми будемо з вами пліч-о-пліч — всюди і завжди!

Відео дня

Із найперших днів «Брати Гадюкіни» активно долучились до допомоги ЗСУ, а щоби закумулювати більше коштів на потреби Героїв, які вогнем і мечем стримують наступ оскаженілої русні, разом із друзями — гуртом «Гуцул Каліпсо» — поїхали у благодійний тур «Йде нині война», з яким і завітали до Вінниці.

У подарунок від вінницьких військових отримали «Су-25»

Найперше «Брати Гадюкіни» виступили для вінницьких воїнів зі штабу командування Повітряних Сил Збройних сил України.

— Немає більшої честі, ніж грати для наших військових. Най Бог боронить захисників України. Літайте так, щоб окупанти не літали! — побажали лідери гурту. — Кожен на своєму місці робить свою справу якомога ліпше для того, щоб наша країна відчувала це і була в порядку. Підтримуємо вас! Шана і повага! І хочемо побажати, щоб всі, хто зараз є, повернулись живі і здорові додому. Це саме головне. Тому що вас чекають ваші сім’ї, жінки, мами, батьки, діти. Валіть їх! Слава Україні!

Навзаєм воїни Повітряних Сил з подякою за подаровані хвилини розрядки у цей непростий час презентували рокерам картину із зображенням «Су-25», який зараз виконує бойові завдання.

Свою підтримку українських героїв «Брати Гадюкіни» у Вінниці продовжили на концерті у Royal Pub: не тільки передали кошти від продажу квитків на закупівлю необхідного знаряддя для бійців ЗСУ, а й провели стрім концерту на своєму YouTube-каналі, щоб усі, хто дивляться онлайн, могли перераховувати донати.

«Чуваки, всьо чотко! Ми переможемо!»

У першій частині вечора барвистою сумішшю карпатського драйву, буковинського фольку, хіп-хопу, регі, ска, фанку та іронічних текстів вінничан частували музиканти відомого чернівецького гурту «Гуцул Каліпсо».

Заспівали свою знамениту композицію про сусідську війну «Манєври», хіти «Дядя Піца», «Звізда», «Контрабас», «Поросетко», «Перефірія», «Сантехнік зі Сторожинця», «Афени» про магічні ягоди, якими гуцули наповнюють торби. А у фіналі присвятили усім захисникам України свою найвідомішу пісню «Най Бог Бороне».

— «Гуцул Каліпсо», звичайно, про це не говорять, але їхній барабанщик Анатолій Ковалів у четвер йде на війну танкістом. Це чувак, який нікуди не тікав, в Румунію на колесі не перепливав, а перший прийшов і сказав: «Я їду». І ми би хотіли виразити свою величезну повагу до його вчинку і заспівати для нього та, звичайно, для вас, пісню «Йде нині война», — під час свого виступу присвятили колезі пісню «Брати Гадюкіни».

Культових музикантів вінничани приймали особливо гаряче. Всією залою співали нетлінні хіти «Всьо чотко!», «Файне місто Тернопіль», «Карпати програли футбол», «Звьоздочка моя», «Роксоляна», «Дівчина з Коломиї», «Злидні» та «Ми хлопці з Бандерштату», яку «Брати Гадюкіни» присвятили героям-патріотам.

— Всім чувакам, які зараз на фронті! Неважливо звідки! То є Бандерштат! То ті, хто люблять свою країну!

З тонким нагадуванням для тих, хто до сьогоднішніх подій залишався нейтральний чи навіть любив росію, «Брати Гадюкіни» заспівали пісню «Було не любити».

А композицію «Ой лихо» з культового альбому «Всьо чотко!» 1989 року адресували безстрашним господарям:

— Вражає мужність наших селян, які зараз тягають тракторами, руками і ногами розбиті залізяки — залізо те кончене… Ще гуцули у 45-му році так само тягнули додому оте все. Історія повторюється… Але на цей раз ми переможемо!

Співаючи пісню про путіна «Дусить Вову жаба», музиканти побажали рашистькому нелюду скоріше побачити дідька у пеклі.

А легендарну «Черемшину» презентували з оригінальним текстом, який українські патріоти використовували ще з 70-х років. Зі словами: «Знов Бандери голос чути в лісі! Кулемет захований у стрісі. А рашист іде, с.ка, співає. Тьохнув постріл — і його немає!»

На біс «Брати Гадюкіни» виконали «Наркомани на городі», зізнавшись:

— Ми з початку війни тої пісні не грали. Думали, що вона трохи недоречна. Але недавно нам розповіли наші друзі зі спецслужб, що рашисти перші три дні лізли під амфетамінами і різною хе.нею, щоб не спати і «бути героями». Та, принаймні, під Києвом так точно їм наваляли піндюлєй і вони вернулися додому трошки в іншому вигляді — у дерев’яному макінтоші.

На аукціоні у Вінниці зібрали 25 тисяч гривень

Оскільки основною місією туру музикантів все-таки був збір коштів на підтримку ЗСУ, під час концерту відбувся аукціон, який красномовно довів, що нині концерти не просто доречні, а потрібні.

Під час аукціону за гітару з автографами «Братів Гадюкіних» вінничанин Євген віддав 17 тисяч гривень.

Картину «Ми» Олега Шерра із зображеннями лідерів гуртів Nirvana і NAGVAYER, що є символом єднання сієтлівського і вінницького гранжу, а також символом поєднання двох культур — України і США, які активно допомагають нам у протистоянні агресору, забрали за 3 тисячі гривень.

А за ексклюзивну бронепластину від російського танку з надписом «Слава ЗСУ» та логотипами гуртів «Гуцул Каліпсо» і «Брати Гадюкіни» вінничанин Костянтин віддав 5 тисяч гривень.

— Гуцули хлопці хазяйнуваті. Добру нема шо пропадати! До чого згодивсі рускій танк, — розповідають про унікальний історичний арт-об’єкт «Брати Гадюкіни». — Ці броньовані пластини мали б захищати рускій танк, а тепер прикрасять вашу оселю. Пластини були зняті з залишків русково панцерніка і були змайстровані дбайливими руками українських металургів.

Презенти від туру вже у воїнів на передовій

За тиждень після гостин у Вінниці «Брати Гадюкіни» підбили підсумки свого туру, опублікувавши світлини з українськими захисниками, для яких придбали дрон та автомобіль за кошти, зібрані на концертах.

— Поговоримо про причинно-наслідкові зв’язки. От дивіться, спочатку ви слухаєте на концертах різні наші пісні, наприклад, «Звьоздочка», «Файне місто Тернопіль», «Лихо», «Чуваки» та інші, а потім Наші Воїни 115 окремої механізованої бригади завдяки вам запускають в червневе небо сучасний розвідувальний дрон та гамселять русняві позиції. Також завдяки вам 4-та танкова бригада механізованого батальйону протитанкового взводу має свій бандеромобіль. І все це завдяки вам, наші слухачі. Дякуємо всім, хто долучається до нашого благодійного туру «Йде нині война». Дякуємо гурту «Гуцул Каліпсо», що також долучився до збору коштів та своїм буковинським гуцул-acid-хоп створював шалений драйв на концертах.

Повний онлайн-запис концерту «Братів Гадюкіних» та «Гуцул Каліпсо» у Вінниці можна переглянути за цим посиланням.

У описі до відео вказані реквізити для донатів.

Тож дивіться і, якщо маєте змогу, приєднуйтесь до допомоги. Ваш благодійний внесок стане важливою підтримкою для захисників і нашої перемоги!

Фоторепортаж з концерту Валерія Шиленка.

 

Читайте також:

Настільки актуально, що хочеться кричати! Три театри в одній прем’єрі «Хлібне перемир’я» за Жаданом

Сучасний Мамай і партизани-«Росомахи»: гурт «ТІК» презентував новий кліп на трек-маніфест «Люби ти Україну!»

Герої тилу: про патріота з Німеччини, вчительок із Ямполя і надзвичайних вінничан

Онлайн концерт-лотерея для допомоги Збройним Силам України

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up