Зірки проекту «МастерШеф». Розповідаємо про тих, хто родом чи з любов'ю до Вінниці

Зірки проекту «МастерШеф». Розповідаємо про тих, хто родом чи з любов'ю до Вінниці
Вінничанин Олександр Горчаков з суддею проекту Ектором Хіменес-Браво
  • За телепроектом «МастерШеф» вже протягом багатьох років спостерігає вся країна.
  • Сьогодні розповімо про наших земляків ― зірок проекту, а також про тих шефів, хто розробляє смачне та вишукане меню для закладів Вінниці.

Мільйони українців протягом кількох років спостерігають з екранів телевізорів за проектом «МастерШеф».У відомому шоу в кулінарних батлах вправляються професійні кухарі і аматори з різних куточків країни. Розповімо про вінничан, які брали участь в цьому популярному проекті та тих шефів, які зараз працюють для наших ресторанів.

Олександр Горчаков, фіналіст «МастерШеф 10»

Олександр Горчаков займається доставкою їжі по Вінниці і створенням авторських гострих соусів. Його натхненник ―дружина. Любить експериментувати зі смаками, готувати гострі соуси з бананами, м’ятою. Читає книги Гордона Рамзі й інші, бо в училищі йому дали базу, а далі довелося пізнавати все самому. До роботи на кухні продавав взуття, був системним адміністратором. Кілька років тому повернувся в кулінарію. Хоче відкрити свій заклад, в якому було б сучасне прочитання української кухні.

Відео дня

Чоловік вибув з 10-го ювілейного сезону кулінарного шоу «МастерШеф» на СТБ, дійшовши до 11-ки зі 100 найкращих кулінарів-аматорів усієї України. До проекту про Горчакова вінничани чули завдяки його авторським гострим соусам «HellDaddy», які набули неабиякої популярності не лише в нашому місті, а й по всій країні та далеко за її межами.

― Після кастингу, коли Ектор покуштував мій соус, у мене був шквал замовлень, ― поділився вінничанин. ― У мене просто розривалися інстаграм і фейсбук. Це продовжується і зараз.

Наразі Горчаков розвиває соусовий бізнес, і мріє мати власний невеликий заклад.

Катерина Фостик, «МастерШеф-8»

Катерина Фостик родом з Харкова. Жрналістка та блогерка багато років мешкає у Вінниці. Кілька років тому була учасницею восьмого сезону програми «МастерШеф». Катерині Фостик та її подрузі Ірині Левенко-Мукоїд вдалося потрапити до 50-ки фіналістів, отримавши свої білі фартухи.

Власну справу, майстерню чебуречного мистецтва, Катерина Фостик відкрила в Вінниці в карантин. Також у дівчини з'явився кулінарний канал в ютубі.

Алік Мкртчян, фіналіст «МастерШеф. Професіонали»

Фіналіст проекту «МастерШеф. Професіонали» Алік Мкртчян за національністю вірменин. До 10 років жив у Тбілісі, далі з родиною переїхав до України. Закінчив магістратуру економічного факультету Херсонського національного технічного університету за спеціальністю «Менеджмент». 10 років працював у банках начальником відділень. Згодом подруга запросила Аліка на роботу в Київ, у Good Wine, і він кардинально змінив своє життя. Там він продавав м'ясо, за 5 років навчився готувати страви з нього. Тому і потрапив на «Майстер-шеф. Професіонали». Проект дав шефу популярність, масу нових знайомств, відкрив дорогу у публічне життя.

Сьогодні Алік Мкртчян називає себе справжнім українцем. Після проекту його запросили до Вінниці працювати бренд-шефом, створювати шедеври грузинської кухні у ресторані «Дебі».

― В Україні я створюю класичну грузинська кухня із сучасним підходом на абсолютно всіх локальних продуктах. Нічого привезеного з Грузії. Наша кухня не така гостра, пересолена і насичена спеціями. Вона правильна, така, як я звик їсти вдома сам і готувати для своїх дітей.

Вадим Бжезинський, переможець «МастерШеф 7»

В якості призу переможець шоу «МастерШеф» 7-го сезону Вадим Бжезинський отримав 500 000 гривень, професійний кухонний машину, а також навчання в одній з кращих кулінарних шкіл світу ― Le Cordon Bleu в Парижі.

Вадим Бжезинський, він же Пава,― хлопець з простої сім'ї. Вадим з дитинства хотів стати кухарем, але у нього не було можливості вчитися. Тому став забудовником фасадів.

Ще під час проекту Пава вирішив, що поїде зі свого рідного міста Кам'янське (кол. Дніпродзержинськ). Після перемоги він закінчив навчання в школі Le Cordon Bleu в Парижі. Пізніше Вадим зробив пропозицію своїй дівчині просто в студії «Все буде добре».

Разом з другом, Михайлом Грушецьким, він створив проект «Street chef». Наразі Пава є бренд-шефом проекту «CAT & DOG döner bar» в Харкові. 

Новинки від переможця 7-го сезону  Вадима Бжезинського (Pava) можна відвідати у вінницькому кафе «Biblioteka». Для закладу шеф розробив справжні шедеври європейської та італійської кухні.

 

Читайте також:

Нітрати перевищують норму в рази, що робити? Ми перевірили осінні овочі, кавуни та дині

«Суцільні психологи і психологині». Чи можна серед блогерів із соцмереж знайти професіонала?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up