Заробітчани хочуть у стрій. Колишні військові та навіть ті, хто ніколи не брав до рук зброю

Заробітчани хочуть у стрій. Колишні військові та навіть ті, хто ніколи не брав до рук зброю
Фото АрміяInform
  • Українці з усього світу просять прийняти їх до лав Повітряних Сил Збройних Сил України.
  • Історію одного заробітчанина, що зараз за кордоном, розповів кореспондент АрміяInform Владислав Дем'яненко.

Телефонний дзвінок:

«Доброго ранку! Я Сергій, дзвоню вам з Чехії. Тут такі справи: повертаюся в Україну. Я з колишніх мобілізованих, спеціальність — оператор ЗРК С-300. Але є проблема. Моє містечко на півдні України зараз під окупантами, тому військовий квиток взяти неможливо… Що робити?»

Чоловікові пояснюють, дають інструкції. Розмову він закінчує такими словами:

Відео дня

«Так, я зрозумів. До речі, нас таких, українців, що працюють у Європі, дуже багато. Тримайтеся, скоро будемо! Все буде гаразд, Україно!»

— Таких дзвінків у Командування Повітряних Сил сотні — щодня й щоночі. З України, із ближнього зарубіжжя, країн американського континенту та Африки, Австралії та Японії, — розповідає кореспондент АрміяInform . — Дзвонять колишні зенітники, зв’язківці, військові пілоти і навіть ті, хто ніколи не брав до рук зброю. Люди налаштовані рішуче та хочуть негайно стати у стрій, спростивши всі бюрократичні процедури. Усі вони різні, та мета в усіх — одна! Разом нас багато, нас — не подолати!

Це тільки одна історія одного заробітчанина, що хоче стати в стрій, аби боронити свою Батьківщину. Також ми розповідали про льотчиків запасу, що повернулися на службу у військовий час: 

Разом з тим, є громадяни інших держав — вихідці з України або й ні — які хочуть воювати проти окупантів з Росії. Саме тому Володимир Зеленський підписав Указ №82/2022 про запровадження тимчасового безвізового режиму для іноземців, які їдуть до України боротися з російськими загарбниками.

Деякі держави, нагадаємо, дозволили громадянам допомагати Україні у протистоянні російському вторгненню. Про це заявляли представники Литви, Великої Британії, Данії. А Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляв: Французький іноземний легіон готовий відпустити вихідців з України захищати свою країну, і їх відпускають у повному екіпіруванні. 

Нагадаємо, що про формування Інтернаціонального легіону України оголосили 27 лютого. А вже наступного дня повідомляли: своє бажання захищати Україну виявили тисячу іноземців.


Читайте також:

З автоматами через плече. Оркестр Повітряних Сил грав гімн України на площі Перемоги

«Русский корабль, иди ...»: у Вінниці розмістили білборди з дороговказом для ворога

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up