Замість барабанів — автомат та «Джавелін». Олександр Селезньов про гру на зброї та службу в ЗСУ

Замість барабанів — автомат та «Джавелін». Олександр Селезньов про гру на зброї та службу в ЗСУ
  • Вінничанин Олександр Селезньов відомий барабанщик України, який до 24 лютого гастролював країнами та творив власну музику. 
  • Зараз же — він служить в ЗСУ та своєю творчістю підіймає бойовий дух воїнів-захисників. Олександр творить музику на зброї різних типів та підкорює своєю грою соцмережі. 
  • Поговорили з вінничанином про службу у війську, гру в оркестрі та культуру під час великої війни. 

Олександр Селезньов все життя займався музикою, чоловік ріс у сім'ї музикантів. Його батько — викладач по класу гітари у Вінницькому училищі культури і мистецтв, а мати — піаністка. 

До початку великої війни Олександр творив музику разом з власним гуртом, записав перший авторський альбом, співпрацював з різними відомими українськими артистами. Він також автор першого підручника по грі на ударних інструментах українською мовою «Я_БАРАБАНЩИК».

Зараз же — вінничанин артист Оркестру почесної варти Окремої президентської бригади ім. гетьмана Б. Хмельницького. На початку повномасштабної війни чоловіка мобілізували в армію.

Відео дня

— Коли почалася повномасштабна війна ми з дружиною виїхали з Києва на західну частину України, і там мені вручили повістку. Я, як законослухняний громадянин, одразу прийшов у військкомат та мене відправили на навчання. Я був на навчаннях три тижні, а потім ще близько місяця служив у бойовій бригаді. Пробував їздити на БМП, був помічником гранатометника, — пригадує початок повномасштабного вторгнення Олександр. — Але потім мені знайшлося місце в оркестрі у Києві, мною зацікавився його диригент і запропонував перевести мене. Тепер я служу в оркестрі почесної варти Окремої президентської бригади. 

За словами Олександра, зараз він відчуває себе на своєму місці, нині він найбільш ефективний для країни та ще й розвивається, як музикант. Як говорить Олександр: «Я творча та віруюча людина, і з музичними інструментами ладнаю набагато краще ніж зі зброєю. Я думаю, що кожен має служити батьківщині та людям там, де він буде максимально ефективним».

— Задача оркестру — це музичний супровід урочистих подій в Україні: нагородження Героїв, різні дипломатичні зустрічі, — пояснює Олександр. — До прикладу, у річницю війни, мав честь разом з Оркестром Почесної Варти та Святославом Вакарчуком зіграти гімн України на урочистому врученні президентських нагород нашим героям. На жаль, були нагороди, які вручали посмертно… Складно описати той біль, коли це бачиш.

Водночас Олександр говорить, що в той самий час на нагородженні він бачив бадьорих хлопців, які самі отримують свої нагороди, і в цей момент переповнюєшся радістю та гордістю за те, що живеш з цими людьми в один історичний період. 

Також за час великої війни оркестр неодноразово виїжджав з музичним супроводом на поховання військових, які загинули, захищаючи Україну. В більшості оркестр працює в Києві або в Київській області. 

Зіграв на різній зброї

Коли Олександр ще був на навчаннях на заході України, то тоді вперше зіграв на зброї різного типу. 

— Я мав вільний час у перерві між нарядами, і почав вистукувати «Ой, у лузі…», і підспівувати собі. Зразу вирішив записати на телефон, й зовсім не планувався викладати це відео в мережу. Я просто показав його своїм побратимам, і їм дуже сподобалось. Саме вони мене спонукали викласти це в мережу, — розповідає Олександр Селезньов. — Опісля я побачив реакцію від людей, і так почалися мої експерименти з різними типами зброї. 

Музику Олександр грає на: автоматі, Stinger, гранатометі, Javelin тощо. Наприклад, коли у Києві завітав Джо Байден, то Олександр на згадку про цей історичний день та на знак вдячності Джо Байдену створив нову композицію на «Джавеліні», автоматі АК-74 та ручному гранатометі. Вінничанин говорить, що кожен різновид зброї має якісь свої цікаві звуки.

Після перемоги — буде новий альбом

За словами Олександра, творчість українських артистів з початку великої війни у більшості своїй трансформувалася. Каже, ще до 24 лютого він прагнув записати новий альбом. Зараз він від своїх планів не відмовився, однак майбутній альбом буде, звісно, іншим. 

— Після перемоги не хотілося б, щоб новий альбом був на воєнну тематику. Але війна вже настільки великий лишила в нас всіх слід, що останній завжди буде з нами, — каже музикант. — Нині ти розумієш, що ті сенси в піснях, які були популярні ще рік тому — зараз не цікаві та не надихають. Зараз, наприклад, наша українська естрада має багато творів на соціальну проблематику. Так відбувається завжди, коли є переломний момент в історії, то будь-яка творчість набуває нових сенсів, глибших. 

Він вважає, що українці довго заповнювали свій культурний простір російськими продуктами, а зараз нарешті багато людей усвідомило, що це теж окупація. Однак не фізична, а культурна. І тепер люди починають заповнювати пустку, яка утворилася після відмови від російської творчості, нашим культурним продуктом. Тож, після української перемоги Олександр хоче розвиватися, як сольний артист та дати кілька концертів зі своїм авторським гуртом. А також у нього є плани з приводу написання нової книги по грі на ударних інструментах. 

Читайте також:

Історичні постаті та сучасники: що ви знаєте про відомих вінничан? (ТЕСТ)

«Дуже романтично і трохи еротично!» Сергій Асафатов презентував нову пісню «Париж»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up