Захисник нашої землі: згадуємо солдата з позивним Вікінг, який загинув обороняючи країну

Захисник нашої землі: згадуємо солдата з позивним Вікінг, який загинув обороняючи країну
  • Його позивний був «Вікінг», однак у житті він був спокійним, добрим та творчим. Герой торік загинув у боях з окупантом. Історію воїна розповів Меморіал героїв.

Шаргородщина 8 листопада 2022 року на Донеччині втратила Героя — жителя села Слобода-Шаргородська, навідника другої мотопіхотної роти, солдата Юрія Горенюка (26.04.1974 року народження).

Військовий загинув під час артилерійського обстрілу, отримав поранення не сумісне з життям поранення.

Відео дня

З початком повномасштабної війни чоловік приєднався до Збройних Сил України. Воював на посаді навідника мотопіхотної роти.

Він народився і жив у селі Слобода-Шаргородська Вінницької області. Після здобуття середньої освіти працював будівельником. Обожнював риболовлю. Гарно малював. Любив слухати музику та співати. Чудово знав історію, географію, біологію, релігію. Був творчою людиною, яка швидко знаходила спільну мову з усіма. Про воїна розповіли на сторінці Меморіал героїв.

У Героя залишилася дружина та двоє дітей. Донька загиблого Ірина написала про батька:

«Найдобріший і найтурботливіший батько, Взірець справжнього чоловіка! Людина, котра вражає добротою, великодушністю, щирістю, гідністю та патріотичністю. Ніколи нікого не залишав у біді. Не кидав слова на вітер, все доводив своїми благородними вчинками. Завжди боровся за справедливість. Людина з великої літери. Папуль, схиляю голову перед тобою, бо ти наш Захисник і Герой!!!! Доки моє серце буде битись, я прославлятиму Тебе і дякуватиму за виховання та любов! Ти – частина моєї душі».

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Орден «За мужність» вручили дружині загиблого військового Миколи Войтка

«У полоні відрізали руку». 19-річний захисник Маріуполя освоює біонічний протез

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Інна Кузіна

    Вічна памʼять нашому Герою!Царство Небесне і вічний спокій!
  • Надія Горбачова

    Царство небесне герою щирі співчуття рідним
  • Світлана Слободянюк

    Вічна пам'ять Герою, царство небесне.
  • Ольга Федоришена

    Наш Юра ,він наш ,,найкращий Герой,, Вічна пам'ять.Царство Небесне.

keyboard_arrow_up